onsdag 17 januari 2018

Imorgon gäller det!

Gokväll. Igår fick jag samtalet från koordinatorn. Operationen blir av. IMORGON. Snacka om snabba puckar. Diagnos måndag och operation torsdag. Visserligen är det en återbudstid, så egentligen skulle det inte gå så här snabbt, men enligt försäkringen skall det ta max. en månad. Jag inser verkligen hur lyckligt lottad jag är med denna sjukförsäkringen. När till och med pappa, med hur många år som helst som kirurg, fick vänta 9 månader för att operera handen (båtbenet, som faktiskt borde räknas som en arbetsskada) så kan man skatta sig lycklig.

I morse hade jag min första "date" med HiBiScrub'en. Hatar den. Mitt hår blir som ett råttbo och jag kan inte sluta klia mig för all torr hud. Ikväll blir det date nr 2 och imorgon bitti date nr 3. Ikväll måste jag också bädda rent. Men hur skall jag kunna komma ren och fräsch till operation imorgon när jag är sambo med en långhårig katt? Hm.

Midnatt är sista timmen då jag får äta. Sen inget mer. Från midnatt till klockan 10 får jag dricka 1,5 DECILITER med kaffe, te, vatten eller äppeljuice. Inget mer. Det här med att man är proteinberoende som måste ha proteiner var 3-4:e timme tas det ingen hänsyn till. Men det är ju för mitt eget bästa, så det är bara att härda ut.

Det som faktiskt skrämmer mig mer än själva operationen och sövningen (har sövts 11 gånger tidigare och vet att jag klarar det bra) är att jag från och med imorgon och 10 dagar framöver måste injicera mig själv med Fragmin, ett blodförtunnande medel. HATAR verkligen sprutor! Jag har aldrig gett mig själv en spruta och ser verkligen inte fram emot att behöva göra det. Fy fan!

Försöker lägga till bilder i detta korta inlägg, men det går tydligen inte. I alla fall. Mina få läsare. PLEASE tänk på mig imorgon vid 2-tiden. Skall vara där klockan 1 så det blir väl vid klockan 2. Eller rättare sagt, tänk på min kirurg Lilliane, som skall skära i mig. Att hon är vaken, nykter och alert :)

En återbesökstid på måndag klockan 8 är redan bokad. Då skall gipset bytas ut mot en "sko" som jag kan ha full belastning på. Då behövs kanske inte kryckorna. De har i alla fall beställt såna där "amerikanska" kryckor, där man har en kudde i armhålan, då mina händer, axel och armbåge inte klarar av vanliga kryckor. Himla snällt av dem! Sen, efter läkarbesöket på måndag, skall jag tillbaka till jobbet. Tekniskt sett är jag sjukskriven i 2-3 veckor, men det funkar inte så bra med mitt jobb.

Mitt största problem blir väl hur jag skall ta mig till och från jobbet. Har pratat med Försäkringskassan, Skandia (som betalar min operation) och Bliwa (där jag har en egen sjuk-, olycksfalls- och livförsäkring) och alla säger att det är min arbetsgivare som skall betala resorna till jobbet om jag vill ta taxi de 2 första veckorna (sen tar FK över). Detta med taxi känns som en överkurs då jag bor ca 900 meter från jobbet. Jag hoppas verkligen att jag kan få en eller flera kollegor att hjälpa mig att ta mig dit och hem. Annars kan jag ju inte jobba!

Skriver ett meddelande om hur det gick så fort jag orkar.

2 kommentarer:

  1. Hoppas allt har gått bra! Mvh Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Skrivit nytt inlägg och berättat hur det gick :)

      Radera