tisdag 18 november 2008

17 dagar kvar

Nu är det bara 17 dagar kvar tills jag skall börja på halvfart. Lite spännande och skrämmande är det. Jag har köpt XV:s kokbok och bläddrat igenom den, och upptäckte att jag kommer att få svårt med alla varma grönsaker. Det finns en del som jag inte tål och ännu fler som jag inte tycker om, och jag har bestämt mig för att jag inte skall tvinga mig i saker jag inte tycker om, i varje fall inte i början. Därför bokade jag ett möte med en av coacherna, Tove, som skall vara bra på det här med mat. Nästa onsdag skall hon och jag diskutera grönsaker, då kanske jag kan få en bättre lista på vilka som räknas till de varma/grova grönsakerna, och så kan jag stryka de som jag inte vill/kan äta. Sen får vi se vad det är som blir kvar. Det kan ju vara så att det är så få som är kvar att jag går miste om vissa näringsämnen om jag inte äter de andra, men då kan man ju komplettera med piller kanske. Vi får se vad som händer på onsdag.

Det var ju möte igår, träff 10. Vi hann prata om dagens ämne i 10 minuter ungefär, resten av tiden gick åt när vi gick laget runt och fick reda på dagsläget. Jag var sist och pratade väl i 3 minuter... Sen vägde jag mig som jag skrev i förra inlägget, och det var kuliga siffror. Tänk att jag har gått ner 25,6 kg, och av dem är det 22,1 kg rent fett!!

Min egen våg visar fortfarande -24,5 så det blir inget ifyllande av min delmålslista än på några dagar :(

Det blev ingen lång promenad igår, för jag köpte 2 veckors "mat" när jag var på XV. Ryggsäcken vägde alldeles för mycket för att min onda rygg skulle acceptera en lång promenad. Vägde den när jag kom hem och den vägde över 7 kg... Det blev i alla fall strax under 10.000 steg igår, så det får jag vara nöjd med.

Igår somnade jag på soffan vid 21, och jag måste verkligen ha sovit hårt. Vid 23-tiden skickade pappa ett SMS om att han hade landat i Göteborg, jag är ju väldigt flygrädd och tycker inte om när mina nära och kära är ute och flyger. Nu vet jag att han är framme och kan prata med honom i telefon senare idag. Stackarn måste ju frysa ihjäl här, när jag pratade med honom i söndags (han var i Spanien) gick han omkring och svettades i shorts... Hoppas han inte hade dem på sig när han flög hem :) I alla fall, jag har en fin ring-melodi när jag får ett SMS (varar lika länge som när det ringer på telefonen) och jag sov i soffan och märkte ingenting. Fick ytterligare ett SMS strax efteråt, och jag märkte inte det heller. TV:n stod på med ljud och ljus och jag bara sov. Vaknade strax efter midnatt och gick och la mig. Skönt att man kan sova överallt, men det är lite irriterande när man tittar på ett program och så får man aldrig se slutet. Jag har i och för sig lärt mig hur jag funkar, så jag kollar väldigt sällan på program live, och om jag gör det så spelar jag in dem samtidigt för att kunna se slutet senare.

Ute viner stormen och regner vräker ner. Kan inte säga att jag har någon direkt lust att byta mitt mysiga arbetsrum med tända stearinljus och mysig morronrock mot regn, blåst och kyla. Fy katten vilket väder!!

5 kommentarer:

 1. Välkommen till klubben -25kg ;-) Härligt!!! Tänk att vi gått ner så mycket i vikt. Hur fick du reda på hur många kg du gått ner i fett? Räknade de ut det på något vis? När jag vägde mig senast tog coachen in mig till gymmet och bad mig lyfta 25 kg´s hanteln, den var inte lätt kan jag lova. Tänk att man burit på allt detta *hua* Kämpa på vi är jätteduktiga! Ska ocskå beställa kokboken får ta och göra det snart, hur lång tid tog det innan du fick den?

  Kram Maria!

  SvaraRadera
 2. Jag kom på en sak..vi har samma slutmål!! Jag vill väga 65 kg när jag e klar dvs om -25 kg!

  SvaraRadera
 3. Thean, jag svarade i din blogg igår.

  Jenny: Vilken Jenny är du? Jag "känner" 2 st XV-Jenny, en annan Jenny som bantar och så har jag en kompis Jenny också... Lite svårt att veta vem som är vem. Det är likadant med Sara och Emma, alla verkar heta det :)

  SvaraRadera
 4. Jenny-Fettkampen19 november 2008 14:28

  Jenny som skrivit slutmål o pepp är Fettkampen Jenny...inte lätt att hålla reda på oss!

  SvaraRadera
 5. Nej, det är det verkligen inte! :) Jag blir glad för alla kommentarer, men roligast är det när jag vet vem som skriver...

  SvaraRadera