onsdag 4 november 2015

Där fick jag!

Gomorron. Där fick jag för att jag klagade på att ingenting händer i mitt liv... Senaste veckan har jag haft lite molande tandvärk i en av tänderna i nederkäken. Sexan som sitter rakt under ingenting (jag har dragit sexan i överkäken). Igår bestämde jag mig för att ringa tandläkaren. Jag brukar ju ändå göra min årliga undersökning i november, så det var lika bra att ringa. Jag fick en tid redan igår eftermiddag.

Jag gick från jobbet 15.00 och fick en liten promenad på drygt 20 minuter till "plågis". Hon är faktiskt inte alls någon plågis, hon vet att jag tycker att det är väldigt obehagligt hos tandläkaren och att jag tycker att det mesta gör ont... Hon klappar mig på kinden och säger att jag är duktig, jag känner mig som fem år :)

Först undersökte hon den värkande tanden. Hon hittade en liten spricka på tuggytan, men tyckte att vi skulle avvakta med den. Mina tänder är lite sköra efter allt amalgam de fylldes med i början på 80-talet, så det är onödigt att borra (för att sen fylla) om det inte är nödvändigt. Däremot hittade hon en annan tand som hade hål, eller rättare sagt den gamla amalgamen hade ramlat ut bitvis. Den måste lagas. Jippe. Not.

Ny tid sattes upp på tisdag om 2 veckor. Då skall det borras. Hatar det. Eller rättare sagt jag hatar att bli bedövad (skulle inte komma på tanken att låta någon borra i min mun utan bedövning!). Jag är väldigt svårbedövad och det brukar krävas 3 sprutor innan det är klart. Satan i gatan vad det gör ont att få dessa sprutor! Gårdagens besök gick på 1.406 kr. Sura pengar. Mer lär det bli om 2 veckor.

Efteråt gick jag en trappa ner och in på Clas Ohlsson. Jag letade efter ett lysrör till min skrivbordslampa, den slutade funka i lördags. Nope, det fanns inget sådant. De rekommenderade mig att gå till elaffären istället. Jag bytte också en av mina smålampor jag köpte förra veckan, den hade aldrig funkat.


Så här fint lyser den jag har på ryggsäcken. Den jag bytte har vitt ljus och den har jag i dragkedjan på framsidan jackan. Då syns jag bra när jag är ute och går i mörkret!

Lysrör inköptes i elaffären och jag gick hem. Jag gick via Elgiganten, jag är på jakt efter ett trådlöst tangentbord och en trådlös mus (som hänger ihop) att ha ihop med TV:n. Men jag har ingen lust att lägga mer än 500 kr för det, så jag hoppade över det.

Väl hemma upptäckte jag att det inte var lysröret i lampan som var trasigt, det var hela lampan. Den åkte i golvet i fredags, det hade jag glömt. Måste köpa en ny.

Idag blir det Yinyoga igen. Tänkte simma innan också, det var så himla skönt när jag gjorde det förra veckan. Men jag hoppar över promenaderna dit och hem, sparar det tills vintern kommer och jag inte kan moppa. Jag har en del att handla idag så jag kommer inte att hinna promenera. Måste ju handla lite smått och gott inför Marias besök i helgen!

Ha en bra onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar