torsdag 5 november 2015

Den stora jakten på.... luft!

Gomorron. Usch vad kallt det är. KAN ha något att göra med att jag har en katt som kräver att få gå ut på altanen det första hon gör på morgonen. Jag har dock en regel: om jag skall duscha öppnar jag inte altandörren förrän jag har duschat klart. Trots att dörren är i andra änden av lägenheten från arbetsrummet till så blir det kallt härinne. Jag har en filt som är formad som en tub som jag brukar ta på mig när jag sitter här och tycker att det är kallt, men den hjälper inte så mycket. Vill ha sommar igen! Nu är det ju bara 6°C ute, det blir ännu jobbigare när det är minusgrader. Brr. Min hyresvärd är inte särskilt generösa med värme heller, den är inte påsatt än, i alla fall inte fullt. I mitt arbetsrum har jag nu 19°C och elementet är inte ens ljummet.

Igår bidde det inte som jag tänkt mig, som så ofta... jag hade ju tänkt gå på Yinyoga. Men under dagen kände jag att jag hade alldeles för mycket att uträtta och att det skulle bli för stressigt, så jag avbokade. Jag hade istället tänkt simma, men det sket sig det också. Direkt efter jobbet stack jag iväg och gjorde massa ärenden. Jula för att lämna tillbaka defekta timers. Elaffären för att lämna tillbaka lysröret jag köpte till skrivbordslampan, men det visade ju sig att det var själva lampan som var trasig. Zooaffären för att köpa filter till Maggies vattenfontän. När jag körde runt så kändes moppen väldigt konstig. Precis som om bakdelen och framdelen "inte hängde ihop ordentligt". Den "wobblade". Jag ringde verkstan och undrade vad det kunde vara, och fick reda på att det var för att jag hade för lite luft i bakdäcket.

Nu började letandet efter luft. Att det skall vara så förbannat svårt! Först åkte jag till Statoil vid McDonalds bort mot Mölndal. De hade inte rätt munstycke. Sedan åkte jag till Statoil borta i Flatås (åt andra hållet mot där jag var först, jag åkte förbi där jag bor). De hade inte heller rätt munstycke. Nu bad jag dem ringa bort till Statoil i Frölunda, så jag inte åkte dit i onödan. Åkte dit (det är en bra bit mellan varje mack). Där fanns ingen som ville hjälpa mig och jag själv lyckades inte får det att funka på bakdäcket, bara framdäcket som egentligen inte behövde luft. Åkte vidare till en mack borta vid verkstan, har glömt vad den heter. Där fanns inte rätt munstycke. Tänkte ge upp och åka till Maxi, som jag egentligen hade varit på väg till, men stannade på en mack till vid Radiomotet. Där fanns en äldre gentleman som stod och fyllde sina bildäck med luft. Han var så snäll och hjälpte mig. Lätt var det inte, det var precis som om det var lite glapp i ventilen, han fick kämpa lite för att få den att "fastna". Oj vilken skillnad det blev när jag körde! Så mycket mindre vingligt :)

Detta äventyret tog mig över en timme, så klockan var 19 när jag kom till Maxi. Handla det jag skulle och sen hem, och insåg att det var alldeles för sent att åka och simma. När jag var på Maxi hämtade jag mitt paket från Netonnet, den billigaste kaffebryggaren de hade. Det är inte ofta det bryggs kaffe här men en sån måste man ju ha.


Hoppas den kommer att funka, Maria får inviga den i helgen. Själv dricker jag ju inte kaffe.

Idag är det kören, måste träna lite på några rader text vi skall rappa... Vi sjunger Timbuktus Allt grönt, och den innehåller några rader rapp. Varje stämma har fått 2 strofer som vi ikväll skall kunna utantill. Jag har lite svårt för texter, så jag måste traggla lite extra.

Ha en bra torsdag. Snart är det helg!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar