tisdag 6 oktober 2015

Skön promenad

Gomorron. När jag gick och la mig igår kväll trodde jag att jag idag skulle vakna stel som en pinne. Och med massa ont. Men hittills är det inte så farligt. Gick en lång promenad igår, och sådant brukar jag ju bli straffad för...

Jag fick en retursedel för jackan jag köpte från Let's deal, så direkt efter jobbet gick jag och lämnade den på närmsta DHL servicepoint. Eftersom jag visste att jag skulle promenera långt så var jag förutseende och lämnade jackan på jobbet. Jag svettas alltid väldigt mycket i ansiktet och på ryggen när jag går, så att ha på sig en tjock jacka är inte att föredra. Definitivt inte när jag dessutom har en ryggsäck att bära på.


Här är den första lilla promenaden.

Jag hade ett ärende inne vid Järntorget så jag tog bussen dit. Dock tog jag av någon anledning fel buss. Har åkt den vägen hur många gånger som helst och VET att det är Blå express jag skall ta för att komma till Järntorget. Av någon anledning gick jag på Rosa express istället. Det blev bara en liten omväg (den går på en parallellgata och jag kom på det i tid för att kunna hoppa av där).


Promenaden hem var skön. Jag gick snabbt, även om jag inte hade några stavar. Det är kanske därför jag inte har lika ont i ryggen idag som jag brukar ha när jag gått långt. Jag hade en halv fundering på att gå in i Botaniska/Änggårdsbergen istället för att gå runt, men jag är glad att jag inte gjorde det eftersom det var mörkt när jag kom hem. Det hade ju inte varit så kul att gå i skogen när det var mörkt...

På vägen hittade jag lite konstiga saker... Jag brukar aldrig gå genom Högsbo Industriområde, därför har jag aldrig sett denna skylt tidigare:


Jag la upp bilden på Facebook och spekulerade i om det var andrasortering. Fick många roliga svar :)


När jag var nästan hemma såg jag detta på gräsmattan vid fotbollsplanen. Vem slänger en papperspåse med skor på en gräsmatta? 2 par skor och 2 utan maka. Och en handske. Måste komma från någons utklädningslåda.

Jag älskar känslan i kroppen när jag kommer hem från en sån här lång promenad. Jag var totalt genomsvett så jag fick sätta mig framför fläkten för att svalna. Ingen idé att ta en dusch innan jag slutat eftersvettas. Sen var duschen gudomligt skön. Att sen krypa upp i soffan i pyjamasen är en njutning. Nöjd med mig själv och alldeles slö i hela kroppen av den varma duschen :)

Nu har jag bokat in mig på Yin Yoga i morgon igen och hoppas att jag inte behöver avbeställa. Förra veckan hade jag ju så fruktansvärt ont i ryggen efter min långa promenad på söndagen. Denna vecka SKALL jag gå. Punkt.

Pratade med styvmor igår när jag var ute och gick och det blev bestämt att hon och mormor tar med sig Maggie upp till Ellös näst-nästa måndag när de har ärenden i stan. Sen kommer jag efter på torsdag kväll eller fredag morgon. Jag har en semesterdag jag måste ta ut innan årsskiftet (6:e juni-kompensation) och då tar jag ledigt fredagen den 23 oktober. Kollade just på turlistan för bussen till Ellös, och om jag skall hela vägen till Ellös måste jag ta ytterligare en halvtimme ledigt från jobbet. Får se om jag gör det. Annars kan jag åka kvart i fem och komma till Varekil, kanske någon kan hämta mig där (20 minuter från Ellös). Jag får se. Det skall i alla fall bli skönt att komma upp igen.

Önskar alla en bra tisdag.

2 kommentarer:

  1. Hej och tack för alla komnentarer, kul när någon skriver.
    Ja du är en god nätkompis, vi har ju känt varann länge nu fast vi aldrig träffats IRL
    Monas universum har jag läst sen många år, så ordet boppar kommer säkert därifrån😝.
    Kram

    SvaraRadera