tisdag 6 januari 2009

En dag kvar...

... av ledigheten, i morron börjar jag jobba igen. Det skall bli skönt att få lite rutiner igen. Efter promenaden igår så spenderade jag stor del av eftermiddagen/kvällen med den nya korsordstidningen som kom i brevlådan. Vid 20.30 ringde en kollega och bad mig snällt gå till jobbet. De hade ringt från larmföretaget och sagt att det inte var pålarmat. Så jag tog mig en promenad och larmade på. Det var kallt ute, men mycket skönt.

Jag har funderat på detta med vägning varje dag. Om jag inte väger mig varje dag, hur skall jag då veta när jag passerar mina delmål? Funderade idag och ställde mig på vågen. Hade jag inte gjort det så hade jag inte blivit överlycklig eftersom jag numera är åter under 90 kg. Denna lilla glädjestund hade jag ju missat. Jag kan hålla med om att det är dumt att väga sig varje dag när man går på halvfart, för då händer det så mycket i kroppen beroende på vad man äter och när. Men på helfart är det ju inte så mycket jag kan påverka. Så jag bryter redan nu, den sjätte januari, mitt nyårslöfte! Jag får sån glädje av att ha passerat delmålen att jag inte vill missa detta.

Idag skall jag promenera till vännerna J & M som bor ungefär 30-40 min härifrån. Vi har inte setts på ett tag. J träffade jag i november tror jag det var, men M har jag inte sett sen i somras. Det skall bli trevligt att träffa dem. Sen blir det promenad hem igen.

Alla dessa projekt jag skulle göra under julledigheten!! Inte ett enda har blivit gjort. Först var det ju jul och folk som skulle hälsas på osv. Sen blev jag sjuk. Nåja, det finns helger då man kan fixa det jag skulle fixa också.

6 kommentarer:

 1. Hej Lena! Ja visst e de märkligt att man ahr så olika uppfattning om smaken! Men de e ju bra att XV har så många olika smaker att välja mellan, alltid e det ju nån som passar!
  Måste fråga dig en till fråga ang kolsyre vatten träsket  Bubbel vatten som man gör hemma i soda streamern borde väl va rätt ok att dricka om man tänker på att det inte finns ngr direkta tillsatser i de? Men va ändå rekommendationen max 0,5l/dag?
  Grattis till under 90 strecket! Så bra kämpat, längtar till den dan jag e där!!

  SvaraRadera
 2. Jenny: Angående bubbelvattnet så är SodaStream helt OK när det gäller mineraler och salter, men som jag skrev så kan vissa personer vara känsliga mot själva bubblorna. Det har alltså ingenting med ketonfasen att göra, utan att du då får obehag i magen. Du får testa dig fram. Man kan tydligen bli uppblåst och få magknip. Som en gammal "addict" av PepsiMax så har jag själv inga som helst problem med kolsyra.

  SvaraRadera
 3. Jag har också funderat på det dära med endast en veckovägning och inte direkt kommit fram till något vettigt. Om man inte väger sig varje dag så missar man som du nämnde delmålen.. Jag tror nog att jag kommer att fortsätta och väga mig varje dag, men ha en "officiell" veckovägning i alla fall. Det känns som den bästa lösningen för mig.

  SvaraRadera
 4. ah, men då e de nog lugnt för min del :) Har precis som du druckit mycke Pepsi, MINST 1,5l Pepsi Max under x antal år :) De va fasen den svåraste vanan att bryta oxå! Och tror de e mycke därför jag vill ha bubbel vatten nu istället :)

  SvaraRadera
 5. Malin: Man gör helt enkelt det man tycker är bäst! Det var inte roligt när jag gick på halvfart, för det kunde vara så stora variationer (både upp och ner) varje dag.

  Jenny: Snacka om att man var koffeinberoende! Jag hade värsta abstinensbesvären av att sluta. Tack och lov så slutade jag en vecka innan jag började med pulvret, så jag behövde inte ta båda smällarna samtidigt.

  SvaraRadera
 6. Om du väger dig bara en gång i veckan så blir glädjen och viktminskningen desto större! =) Men jag ser din poäng också =)

  SvaraRadera