torsdag 16 februari 2017

Provsvar

Gomorron. Torsdag men ingen kör, "fröken" är och åker skidor. Det är ju sportlov i denna delen av landet.

Igår var det alltså dags för den årliga "besiktningen". Det är andra året jag går på min nya vårdcentral, och trots att läkaren jag träffade förra året då var höggravid så var det samma läkare denna gången. En mycket trevlig kvinna.

Alla mina prover var perfekta! Så skönt att kalken äntligen ordnat upp sig. Det var ju flera år efter min GBP som kalken var väldigt låg. Läkaren på min gamla vårdcentral, en gammal man, var ju helt okunnig. Kvinnan som tog mina prover där hade själv läst på vilka prover jag skulle ta, och när han inte ordinerade alla prover hon tyckte skulle tas, så la hon till dem själv. Han märkte aldrig något... När kalkvärdet, trots 6 dagsdoser kalk, inte var bra frågade han MIG vad jag tyckte vi skulle göra... Jag föreslog en remiss till Sahlgrenska, där de kan lite mer om folk som är opererade, och det tyckte han var en bra idé. Där sa de att jag skulle kombinera kalken med D-vitamin, för då tas den upp bättre. Sen dess har jag ätit 2 x 2 kalk och 2 x 2 D-vitamin. För andra eller tredje året i rad är nu värdena normala.

Hjärta och lungor lät också bra och jag överlämnade listan med mediciner jag behövde och hur mycket jag behöver för att klara mig ett år. Förra året skrev hon ut för lite D-vitamin och någon annan medicin, så nu hade jag räknat ut ett årsbehov.

Jag frågade henne om en mild anti-depp och berättade hur jag mår. Att jag har full energi på jobbet men så fort jag är utanför jobbet är jag så apatisk och inget blir gjort, inget är kul. Men jag uppfyllde inte "kraven" på depression, eftersom jag inte var deppig alltid. Dessutom är den typen av mediciner aptithöjande, och det är ju ingenting jag behöver. Hon föreslog samtalsterapi, men jag sa att jag inte har råd med en privat psykolog. De tar ju 900 kr/gång och man måste ju gå en gång i veckan för att något skall hända. Hon sa att de har en psykolog på vårdcentralen, men det är bara för korttidsbehov. Jag får leta runt och se om jag kan hitta något alternativ. Jag gick ju 1,5 år hos en student på GU, hon trodde att jag kanske skulle kunna söka dit igen. Jag är tveksam, det är ont om platser, och varför skulle de låta en person som redan gått där ta upp en plats till? Men det kostar inget att fråga...

Igår efter jobbet var jag och hämtade ut den första omgången av alla mediciner (kalk, D-vitamin, B12, järn, sömnmedicin och Omeprazol (för magen)). Jag fick också Attarax utskrivet, jag protesterade inte när hon sa att det stod på min lista. Det är ju de pillrena jag tar när jag skall flyga, så det skadar inte att ha en extra ask hemma. Bara D-vitaminen kostar mig 1.000 kr/3 månader, så  jag kommer fort upp till frikort. Nu har jag redan frikort, fram till 1 mars, så jag hämtade ut mediciner igår för drygt 1.750 kr och betalade ingenting. Vilken otrolig förmån vi har, vi som bor i Sverige!

Igår bestämde jag mig för att jag skall duscha Maggie på lördag. Det är bara att klä sig i heltäckande kläder och hoppa ner i badkaret tillsammans med henne. Jag får sitta på duschslangen så den inte åker iväg och det är ett jäkla trixande. Jag har inte en sån fin badbalja som hennes förra matte J har, utan det är badkaret med dusch som gäller. Det gäller också att stänga badrumsdörren och täppa till så att hon inte kan smita in under badkaret, för rymma lär hon göra. Man kan lätt säga att duscha inte är hennes favoritsyssla. Sen kanske jag kan få hjälp av J och M att raka henne i rumpan på söndag, vi pratades vid igår och det kanske skulle gå att ordna. Jag tycker att hon luktar kiss i pälsen... Jag vägde henne igår, för att se om hon gått upp och därför inte kan tvätta sig ordentligt, men hon vägde 7 kg som hon gjort den senaste tiden. Så det är nog bara så att hon har för mycket päls!

Oj, dags att äta frukost och klä på sig. Avslutar med en rolig bild på mig själv. Den är tagen i måndags när jag kom tillbaka till jobbet efter provtagningen. Jag var kall som en ispinne och har först en vanlig tjock tröja. Sen halsduken, som jag alltid har på jobbet för mina stela musklers skull. Och så en riktigt tjock tröja jag köpte på Ullared när jag var där senast. OCH ett värmeelement ställt på 24°C... Det tog många timmar att tina upp!


Ha en bra torsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar