tisdag 13 januari 2009

Härligt att simma!

Först vill jag än en gång tacka alla er som skriver så snälla kommentarer. Man blir så himla glad :) Så många kommentarer som jag fick igår har jag nog aldrig fått tidigare (förutom när det var tävling). Några av dem har jag ju skrivit själv, eftersom jag (nästan) alltid besvarar kommentarerna här, men ändå... TACK! Försöker verkligen surfa runt på era bloggar och skriva där också, men det är inte alltid jag hinner. Alla vi som kämpar på ett eller annat sätt är så himla duktiga, bara att ta tag i våra viktproblem är en enorm grej, hur vi än väljer att göra det. Bloggar är ett underbart medium, tänk tidigare när man gjort detta i "det tysta". Visst blir det mycket enklare med glada tillrop och peppning??

Var och simmade igår och det var verkligen underbart! Köpte mitt årskort på Frölundabadet, men hoppade över våtvästen igår. Tänkte att det är nog bäst när jag har varit så förkyld, så kortet till våtvästen köper jag nästa vecka. Först hade jag tänkt att bara köpa våtvästkortet, för om man inte vill gå på våtväst en viss måndag eller onsdag, så kan man simma under den tiden på kortet. Men dels är jag då bunden till endast måndagar och onsdagar, och dels är det så sent (19-20). Vill jag bara simma kan jag ju åka direkt efter jobbet. Jag bestämde mig för att inte vara snål och köpa båda. I vilket fall som helst så började jag mjukt, det är ju trots allt ett antal år sedan jag simmade och använde alla muskler jag använde igår. 1 km simning blev det, på 35 minuter. Inte särskilt fort alltså. Det var ganska mycket folk i bassängen och ungar som lekte på banorna bredvid, men det gick bra. Skall tillbaka i morgon, men börjar inte med våtväst förrän nästa måndag.

För att förtydliga detta med byglar i BH:n: Orsaken till att jag hatar dem är att min "över-mage" är större än min "under-mage", d.v.s. jag har en stor valk ganska precis under bysten. Det innebär att bygeln vilar på den valken. Speciellt på sidorna är det obekvämt, där de längsgående stav-byglarna petar rakt in i valken. Fruktansvärt obekvämt. Igår hade jag dock på mig gördeln hela dagen på jobbet, och då går det bättre med byglarna eftersom valken liksom jämnas ut. MEN då irriterar istället det längsgående stavarna i gördeln, framför allt i midjan som är väldigt markerad. Så det spelar ingen roll hur jag gör, det skaver och är obekvämt ändå... Får se hur det slutar.

Somnade gott på soffan vid 21 igår och vaknade 01... typiskt mig. Men jag var trött efter simningen :) Ikväll blir det röjning här, det ser ut som 7 svåra år och städfirman kommer i morron.

15 kommentarer:

 1. Godmorgon! Det finns ju sånnahär bodys, som håller in och håller upp... Det kanske är bättre om du får skav (lixom 2 i ett)
  Gött att du kommit igång med simmningen, själv satte jag igång förra veckan... så skönt att röra på sej skonsamt men effektivt.

  SvaraRadera
 2. Grattis till -30kg =) Gud vad duktig du är! Hur ska du fira det? Vad skönt det låter att simma, jag har tänkt försöka komma igång med det jag också. Det är ju alltid bra att variera träningen och inte bara stå och "nöta" på gymmet hehe. Men 1 km på 35 minuter tycker inte jag är långsamt! Jag simmar lika sakta som pensionärerna så det brukar ta 35-40 minuter för mig =/ Men jag kanske kan öva upp min simfart lite. Kan man det förresten? alltså öva sig själv att simma snabbare. Eller är man född med ett visst tempo? Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Emma: Jag har en sån body, men det är så jobbigt när man skall på toa och får ta av sig alla kläderna...

  Bollen: Tack. jag skall gå på bio (Australia) med syrran den 25:e. Det ser jag fram emot. Jag vet inte om jag simmar snabbt eller långsamt i jämförelse med andra, men 1 km på 35 minuter är lite långsamt för mig. Men det blir snabbare nästa gång (i morron)!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att du kom iväg och simmade igår =) 1 km på 35 minuter tycker inte jag alls är dåligt, det skulle säkert ta mycket lägre tid för mig.

  SvaraRadera
 5. Hua jag bävar lite inför simma allt man måste packa ner och så upptäckte jag att jag inte har någon baddräkt.
  De jag har alldeles för stora och de som jag hade tidigare när jag var mindre har tappat all elastisitet. När jag drog i baddräkten så var det ingen spänst alls kvar.
  Jag tycker det är bra kämpat med 1km jag tror jag knappt skulle klara 50 meter. Tiden har jag ingen uppfattning om jag tror att det viktigaste är att ta ut rörelserna ordentligt än att simma snabbt.
  Må så gott Lena!

  SvaraRadera
 6. Grattis stumpan!!! Äntligen över 30 strecket, va härligt!!

  Jag lovar dig att du kommer att gå ner mer än mig när vi båda är färdiga ;-) du hade ju fler kilon att ta bort.

  Kam!

  SvaraRadera
 7. Malin: Man är i sin egen lilla värld när man ligger där och simmar, och det blir den takten det blir. Nästa gång skall jag se om jag kan öka lite, men då måste jag tänka på det.

  Sara: När man tar väskan är den så stor så att det känns som man skall flytta... Köpte en jättesnygg baddräkt på Ellos för 80 kr, jag planerar ju inte att ha den så himla länge :) Kolla hos dem om du hittar någon bra.

  Thean: Tack gullet :) Förhoppningsvis...

  SvaraRadera
 8. JA men det låter som en bra första pass! Man ska inte gå ut hårt och simning är väldigt jobbigt tycker jag också. Om du får möjlighet att testa spikmatta så ska du göra det men lägg dig för guds skull inte barhudad på den då, utan börja med att ha på dig en t shirt. Då är det inte alls lika farligt. Man vänjer sig efter ett tag och då blir det skönt. Den är väldigt bra för att dra igång blodcirkulationen. =)

  SvaraRadera
 9. Hej Lena, ja visst e de mindre roligt emd städning, så att ha nån som kommer o städar åt en låter VÄLDIGT skönt! :-)
  Lät skönt att ha varit o simma! Tänkte jag me skulle passa på att simma medan min sotter har simskola på söndagar istället för att sitta o fika *harkel* under tiden som jag gjorde förra terminen :-)) Kram

  SvaraRadera
 10. Städa innan städfirman kommer....hmmm

  SvaraRadera
 11. Sofia: Jag blev inte trött av simningen, tänkte snarare på träningsverk. Men den har inte kommit, så i morron simmar jag längre. Skall kolla detta med spikmatta.

  Jenny: Det är gott att någon städar, men dyrt. Men för mig som har problem med armar och ben (dammsuga är ett h-ete) så tar det en hel helg att städa. Inte värt tiden. Ja, simma nu när dottern har simmskola!!

  Soulsister: För att de skall kunna städa så måste det ju vara undanplockat. Det är det jag gör nu. D.v.s. lägger saker där de EGENTLIGEN skall vara, och inte där jag var när jag inte behövde dem längre...

  SvaraRadera
 12. Härligt för dig att simningen funkar nu, du tyckte ju det var skönt innan du la av förra gången (för foten tror jag)Hoppas det går vägen nu. Hehe...du blir väl en groda som din syrra. Kram - Modern

  SvaraRadera
 13. Fasikens vad impad jag blir!!!
  jag har börjat på XV för 5 dagar sedan, kör helfart. Hoppas bli av med mina 40-50 kg övervikt. Pendlar melan hopp och förtvivlan. Då hjälper det att kolla in er som hållit på ett tag. Men xtra imponerad blir jag av dig!
  Men jag undrar vad du gör? hur känns det? Jag tycker att de är jättejobbigt och är bara inne på min första vecka. Hur 17 har du klarat att bara äta sopporna så länge? vad har du för tipps och knep? har det aldrig känns tungt? Hur gör du för att vända det och klara dig igenom och fortsätta? Alla bloggar e så jäteglada. blir lite orolig att det bara e jag som tycker att det är tungt. kanske kommer jag inte att klara det? jag vill, vill, vill!!!! E skitpeppad! Men orolig att misslyckas igen.
  ja fan vad peppigt det e att läsa om dina -30kg! G R A T T I S ! ! !

  SvaraRadera
 14. Åh gud vilka vackra katter !! Och grattis till vikten, själv "lider" jag åt problem fast åt andra hållet. Kan inte gå upp. :)

  SvaraRadera
 15. Sofia: Även om jag är avundsjuk som katten på din kropp så förstår jag att det också är ett problem om man vill gå upp men inte kan. Att vi aldrig kan vara nöjda!! Jättefina bilder på din blogg!

  SvaraRadera