torsdag 15 januari 2009

Veckovägning igen

Nu var det torsdag igen, och dags för veckovägning. -1,7 kg denna veckan, det är jag väldigt nöjd med. Jag har ju fått inse att de där 3 kg/vecka som "utlovas" inte gäller mig. Förra perioden snittade jag 1,6 kg/vecka (om man räknar bort första veckan), så allt över det är mycket bra, tycker jag.

Den kollegan som fyller på min att-göra-hög allra mest var hemma för vård av sjukt barn igår, så jag passade på att ta 2 timmars ledigt på eftermiddagen. Stack iväg och simmade direkt. En timmes simning blev det, det gick dock långsammare än i måndags för det var så mycket folk i poolen. Man fick zick-zacka sig fram tidvis. Jag tror att jag simmade 1,5 km, men är inte säker eftersom jag måste räkna vändorna hela tiden. Det blir mycket räkning i en 25 m pool. Men tiden är det viktiga och den ökade jag alltså. Så fort jag började simma kände jag av träningsverk från i måndags. Idag har jag ont i ryggen, vet inte hur det är med resten av kroppen än eftersom jag inte gått några sträckor än.

För att spinna vidare på vad jag skrev om igår, hur mycket det betyder för mig att ha denna bloggen, så har jag funderat på detta med ensamhet. Jag har väl egentligen inte haft någon bästis sedan jag gick i högstadiet. På gymnasiet hade jag förhållanden med några killar (inte samtidigt!) och vi hängde mest med deras vänner. Sen när förhållandena tog slut så försvann också de vännerna. Nu till min stora fråga: drog jag mig undan från andra för att jag inte trivdes med min vikt, eller är jag lik min mor och trivs allra bäst själv? Jag trivs själv, det är det inget snack om, men frågan är om jag har "lärt" mig det efter jag började dra mig undan eller om jag drog mig undan på grund av det? Det är nästan en fråga likt "vad kom först, hönan eller ägget?".... I vilket fall som helst, det känns som om jag har lärt känna massa folk här och jag får med det den bästa av 2 världar: vänskap och ensamhet. En annan stor fråga är: när jag är klar och verkligen trivs med mig själv, kommer jag då att söka mig mer utåt, eller är mitt beteende alldeles för inrotat? Jag vet att jag blir lite nipprig av att umgås med folk för länge och jag hoppas verkligen att jag kan lära mig att släppa på det. För visst är det ensamt ibland. Jag önskar faktiskt att jag hade en bästis som man kunde sitta och snacka skit med. Någon att ringa när allt känns skit. Någon som finns där och som man finns där för. Man behöver ju inte umgås hela tiden :) Nåväl, nu har jag bloggen istället, det får räcka för nu.

Oj, det blev djupt och klockan är inte ens 6... Men det är väldigt bra att fundera på sådana här saker, annars kan man ju inte göra förändringar i sitt beteende. Från det ena till det andra: följetongen min nya BH och gördel :) Sidopinnarna i BH:n rök i förrgår (jag opererade ut dem). Igår rök ryggpinnen i gördeln. Här får ni se varför:

Den är av metall!! Massa såna sitter hela vägen runtom gördeln. Skillnaden på omkretsen av min midja och magen under och över är ca 8 cm, d.v.s. jag har väldigt markerad midja. Skenorna formar sig efter min figur. Fattar ni vad dessa ligger och trycker i midjan när de har böjts så mycket? Den i ryggen tog jag bort igår, men det är väl 8-10 kvar. Frågan är vad som händer om man tar bort dem alla. Kommer hela gördeln att korva sig då? Jag kan ju alltid ta bort dem och testa, gör bara ett litet snitt i kanalen de sitter i, så de går att sätta tillbaka. Nu när jag har börjat använda den så trivs jag mycket bättre i mina kläder, det pöser inte över lika mycket. Men det är ju inte roligt att gå omkring och ha ont hela tiden. De 2 som gör mest ont nu är de som sitter i sidorna. Nog om denna följetong...

Idag skall jag, om vädret tillåter, promenera till mitt postkontor (eller rättare sagt hälsokostaffär) och lämna tillbaka en tröja jag fick från Ellos i förra veckan. Har också helt glömt att jag hade för avsikt att gå in på Jula eller Rusta och se om de har en sån där ljusslinga att ha på altanen med granris av plast. De kanske har dem kvar på rea, vill ha en till så att jag får en längre slinga nästa år. Ganska dumt att köpa till fullpris i december om de har rea nu.

Jag vill också påminna alla andra som anlitar en städfirma som jag att ni måste skicka in ansökan om skattereduktion före sista januari. Jag skickade in min igår och kommer att få tillbaka över 9.000 kr till midsommar, blir säkert lagom att ha dem till nya kläder :)

17 kommentarer:

 1. Godmorgon =) Det där med ensamhet och dra sig undan är en knepig fråga. Jag tycker om att umgås med människor i lagom mängd men på kvällarna är jag inte den som direkt går ut och festar. Jag vill vara hemma, det är där jag trivs bäst, hemma med sambon och vovven. Ha en bra dag på jobbet =) Kram

  SvaraRadera
 2. Förresten grattis till minuset =) Du kan nog behöva ha lite nya kläder runt midsommar, när allt är alldeles för stort.

  SvaraRadera
 3. Godmorgon Lena! Det var värst vad djup du var på morgonkvisten:-)!
  Det där med ensamhet är inte lätt hanterligt. När man har vänner så vill man inte att de ska vara för mycket och för nära hela tiden. När man sen slutar höra av sig och undrar var alla tagit vägen det är då jag undrar var alla har tagit vägen. Jag känner igen mig i dig jag gillar min ensamhet orkar inte alltid hitta på något. Ringa en vän blir bökigt eftersom jag har min dotter som drar i mig eller skriker när jag pratar i telefon. När hon sen har gått och lagt sig så är jag så trött att jag inte orkar prata med någon.
  Jag gillar de saker som att gå ut och fika, äta, shoppa eller helt oplanerat sitter och dricker vin med en riktigt god vän.
  Vad duktig du som var som simmade igår!

  Vilka metall stänger du hade i den där gördeln. Du väger dig väl inte med dom "fniss".

  Sköt om dig, kram!

  SvaraRadera
 4. God morgon!
  Duktig du är med simmandet & grattis till minskningen på vågen. Aj vilka stålstänger det var i gördeln...förstår om de skaver!
  Ska försöka göra som du skrev ta en dag i taget med XV och se hur det går...Det är nog bäst.
  Ha en härlig torsdag.

  SvaraRadera
 5. Det är bra att rannsaka sig själv. Jag hoppas du söker dig ut alltftersom vikten dalar. Det är bra att man trivs med att vara själv, men det är trevligare att göra det tillsammans med någon annan :)

  Jisses, ja skrattar gott åt dina bh och gördel inlägg. Det där med gördeln är mkt igenkännande...när man väl kommer i den är det ju en halv vetenskap att komma ur den. Hade en under en klänning för nått år sen. Det var första och sista gången!

  Tack för att du delar med dig

  många kramar från mig

  SvaraRadera
 6. Hejsan
  Jag har en gördel från Lindes som kostade 199. En bra gördel om man har en liten storlek som M eller S. Jag har oxå en smalare midja och bredare höfter så att plastskenorna på sidorna och ryggen sticker mig. Jag är heller inte så lång så "magdelen" mellan ruma coph byst är kort. Jag tog bort alla skenorna utan dem två som sitter på var sida om framsidan.
  Nu kostar ju inte den en förmögenhet så det gick ju bra att modifiera den. Men nu funkar den och den håller in och slätar ut på framsidan. Målet är ju att bli så smal att gördel blir "överflödigt" :-)
  Annars tycker jag att en vanlig byxgördel är helt ok som går upp på "övermagen".
  / Mmma Mia

  www.undermiastrappa.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Man blir glad av att läsa om alla andra som kämpat eller kämpar som jag :-) Du har en väldigt bra blogg. Långa inlägg, det gillar jag!
  Ensamhet är något jag fajtas med dagligen, förvisso umgås jag mycket med vänner, men jag saknar någon som väntar på mig när jag kommer hem, något att somna och vakna med. Tur att jag har katten!
  Jag har länkat till dig på min blogg, hoppas du inte misstycker?

  SvaraRadera
 8. Grattis till minuset! 1,7 kg på en vecka är ju jättebra, 3 kg låter på tok för mkt!

  Håller med dig angående bloggen, den är verkligen kanon!! Jag har inte heller mkt ork över att umgås för mkt med vänner; men i bloggvärlden har man fått mycket vänner som finns där när man känner för det - perfekt ;-)

  SvaraRadera
 9. Jag har åxå gördlar. Meninte med skrot i... ;)
  Köpt på Twilfit. enbart tyg! Sköna som tusan! Prova det!

  ja tänk vad spännande det är med framtiden. man vet lixom inte vad den har till en... men det kommer du ju att ärka. Men det måste kännas skönt at inte vara räd för ensamheten i allafall. DÅ tror jag att man får ett trevligare umgänge när man väl har det. Sen e det ju OOOotrolig skillnad på självvalt ensamhet eller ej önskvärd ensamhet. Eller hur?
  Nä ta å införskaffa en bra tyggördel å lite snygga kläder, så får du väl se om det vart vikten eller du.
  //Anna

  SvaraRadera
 10. Malin: Jag gillar inte heller att festa, men det beror nog mest på att jag inte dricker alkohol, jag är fruktansvärt kvällstrött och jag har jättesvårt för de höga ljud som finns när man är "på lokal".
  Till midsommar skall jag vara klar, och då skall jag shoppa :)

  Sara: Jo, jag var djup på morgonkvisten, fast djupare (haha) var jag när jag simmade igår. Det var då jag funderade. Det är lite jobbigt när man inte ens har en vän att ringa, inte en riktigt nära vän. Då kan man inte välja...
  Nej, givetvis väger jag mig "nykissad och naken" :)

  Sara: Tack så mycket. Nu är 5 av 7 stänger uttagna, endast de längst fram är kvar. Får se om den hasar upp eller stannar kvar.

  Soulsister: Jasså, du skrattar åt mig :) Alltid kul att man kan roa någon :) Denna är inte svår att ta på sig och jag behöver inte ta av den för att gå på toa. Alltid nått...

  Mamma Mia: Det är inte lätt att vara skapt annorlunda än de trådsmala modellerna som de mätt efter... Ingen har uppenbarligen tänkt på att när man BEHÖVER en gördel så funkar det inte lika bra för oss som för de trådsmala... Jag har också tagit ut alla utom de på framsidan, och blir detta en katastrof kan jag alltid sätta tillbaka dem.

  Linda: Tack för att du gillar mitt bladder. Konstigt att jag kan skriva så mycket, jag som aldrig klarat av att skriva dagbok ens. Jag känner inga direkta behov att ha någon som väntar på mig när jag kommer hem, det hade blivit för mycket för mig. Men en nära vän att fika med ibland hade inte varit fel. Jag har några, men vi ses inte så ofta. Klart att du får länka!!

  Vendela: 3 kg är vad de "lovar" är GENOMSNITTET på Xtravaganza. Humbug! Cybervänner rules :)

  Anna: Men jag köpte ju min på Twilfit också, där hade de bara denna med skrot i. Nej, ensamheten har jag aldrig varit rädd för, snarare tvärtom. Det handlar nog om mer än snygga kläder, det handlar om en del av min personlighet som måste ändras... Vi får se var jag hamnar.

  SvaraRadera
 11. Grattis! Hoppas det fortsätter gå bra för dig! Att simma är alltid bra, det tänkte jag försöka komma igång med också. =)

  SvaraRadera
 12. Jag tycker inte man ska överväga så mycket hur man borde vara utan leva så som man trivs. Jag hoppas du kanske kan träffa nån trevlig vän, för vänner är alltid bra ha =) Sen till gördeln: varför har du den överhuvudtaget? är det för snyggheten eller har den några andra fördelar?

  SvaraRadera
 13. Saphire: Tack och välkommen hit. Dig har jag inte "sett" förut :) Ser att du också håller på genom att äta rätt. Bra!! Är det OK att jag länkar till dig?

  Sofia: Jag hoppas också att jag blir mer mottaglig för vänner när jag får bättre självförtroende :) Varför jag har gördeln? Min övermage är imponerande stor (och fladdrig), känner mig inte bekväm när den sticker ut nästan lika mycket som bysten...

  SvaraRadera
 14. Oj, Jag kanske skulle frågat först? Men det går lixom inte att hitta min blogg via sökmotor eller så, än. Så jag tänkte att det nog inte gjorde något. Bara ni som har min bloggadress än så länge. Sen kanske det blir fler... Hoppas du inte tog illa upp? Du får gärna länka till mig om du vill.
  Tack för dina fina ord!
  Anna

  SvaraRadera
 15. Hej Lena! Jag känner mig som en helt annan människa nu när jag nästan är i mål. Jag känner mig öppnare och mer sugen att träffa andra människor. När jag var överviktig så höll jag mig gärna hemma, kände att folk inte ville träffa mig, hade självförtroendet på botten. Så för mig har det iaf blivit så att jag gärna träffar folk, och gärna nya människor också :-)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 16. Självklart får du länka till mig. Du är den första som frågar. Vad glad jag blir! =)

  SvaraRadera
 17. Anna: Nej, du behövde inte fråga först, det är bara jag som brukar göra det för att göra personen i fråga uppmärksam på att jag länkar... Nu kommer det bli lite mer trafik till din blogg :)

  Thean: ÅÅÅÅ vad jag längtar.... men jag har faktiskt redan märkt en förändring på mig själv. Jag håller t.ex. mitt huvud högt när jag är i simhallen och är stolt över mig själv.

  Saphire: Nu ligger länken där :)

  SvaraRadera