söndag 15 februari 2009

YES!

Idag är jag glad. Här är varför:


Vilken känsla!! Jag har nu ett BMI på 34,0 och det är lite skillnad med det hemske-värdet jag hade när jag började (50,2). Börjar känna mig som en normal person. Jag SER i spegeln att jag är smal(are). Fattar dock inte hur jag kommer att se ut om 15 kg... :) Men jag är SÅ nyfiken och otålig och vill se NU!

Jag mailade mamma nu på morgonen för att be om en bild som uttrycker glädje. Denna fick jag. Den heter "Fractal dance of joy" och får symbolisera mitt sinnestillstånd idag. Tack mamma! Jättefin bild!

Var skall jag promenera idag då? Får fundera på det ett tag till. Kan ju alltid ta samma rutt som igår, men det vore kul med lite omväxling. Får se hur det blir.

Vaknade kl 2 i natt med ischias i benet. Fattar inte hur jag trodde att jag skulle komma undan från det, när jag somnade på sidan. Förr eller senare vänder jag över på rygg och då kommer det. Satt i alla fall uppe mellan 2 och 4 och löste korsord (ja, jag vet att jag är tokig) och sen la jag mig på soffan och halvslumrade/sov till klockan 7. Det var väldigt länge sedan jag fick ischias när jag är ute och går. Det är underbart. Dock kommer värken fortfarande så fort jag sitter med benen utsträckta, t.ex. i schäslongen, eller när jag står still mer än ett par minuter. Så ser ni någon galning som vandrar fram och tillbaka i väntan på att det skall bli grön gubbe så är det jag :)

Jag har inte kommit på någon belöning för att jag nu har en 7:a som första siffra. De enda belöningarna jag ger mig är att syrran och jag går på bio var 10:e kilo, men detta att komma ner till en 7:a är för mig så otroligt stort, att jag borde belöna mig själv på något sätt. Kan dock inte komma på med vad. Det är ju bara 2,1 kg kvar till -40 kg, så den belöningen kommer ju snart, men jag vet inte om det inte är så att dagens delmål är större än -40 på nått sätt. Detta för att -40 är så otroligt svårt att greppa, det är ju helt vansinniga siffor. En 7:a är på något sett mer greppbart... Jag yrar nu :) Bra idéer emottages tacksamt i alla fall.

Jag önskar er alla en underbar dag. Ut och promenera och ta med kameran så vi andra får se hur det ser ut där ni går! Var jag än hamnar idag skall jag ta med kameran igen, det är så underbart att promenera när det är ljust. Längtar verkligen efter ljuset nu.

22 kommentarer:

  1. STORT grattis till dig!
    Det är en helt fantastisk känsla...
    Vad gäller belöningen gör någonting för dig. Jag vet att Gildaskolan finns ngnstans i Gbg, det är en skola som erbjuder elevbehandlingar för en billig peng. Ex. en ansiktsbehandling 90 minuter för under 400 kr. De finns på nätet om du är intresserad.
    Njut av dagen - det är du väl värd.
    Maggan :)

    SvaraRadera
  2. GRATTIS!!! Vilket glädjebesked så här på morgonen :-) SÅ glad för din skull!
    Kram K

    SvaraRadera
  3. Åh grattis!! Vad roligt! Inte långt kvar nu ju för dig! STORT grattis! Kram!!

    SvaraRadera
  4. Grattis Lena. Kämpa på så når du snart ditt slutmål.

    SvaraRadera
  5. Maggan: Tack! Gildaskolan har jag hört talas om. Har aldrig varit på ansiktsbehandling dock. Det låter lockande, men jag har fruktansvärt känslig hy i ansiktet. Sminkar mig aldrig och tvättar aldrig ansiktet med tvål, tål det inte. Men jag kanske skulle prova ändå... Skall fundera på saken. Tack för tipset!! Kram

    K: Tack!! Kram

    Malin: Tack! Målet känns faktiskt inom räckhåll. Mindre än 10 kg kvar till BMI 30, det är inte klokt! Kram

    Brorsan Jonas: Tackar!! Är så glad idag :) Kramar till hela familjen!

    SvaraRadera
  6. GRATTIS i mängder!
    Klart du ska unna dig själv nått bra!
    Massage, Ansiktsbehandling, kroppsbehandling av något slag, manikyr, pedikyr, färga håret/slingor, köpa något fint smycke....finns massor ju!

    Kan inte lämna kommentar till Jenny på den sidan du rekommenderade, vill så gärna...men det går inte... :(

    kram

    SvaraRadera
  7. Grattis!!! såååå otroligt roligt!! Hoppas du kommer på nån rolig belöning, det är det verkligen värt!!! Har tyvärr inga kanon idéer just för tillfället...
    Malles pappa bor i vaxholm därför jag åker varannan helg, eller fredag rättare sagt, till sthlm :)Kram o ha en kanon dag i det fina vädret

    SvaraRadera
  8. Fantastiskt bra gjort! Förstår att du är glad! Gläds med dig trots att det går såååååååååååå trögt för mig själv :(
    Ha en fortsatt solig dag! Kram Åsa

    SvaraRadera
  9. STORT GRATTIS LENA!!! Gud vad roligt för dig!! Vilken underbar avslutning på helgen! Försök hitta ngt att unna dig, ngn spabehandling eller liknande mår ju kroppen jättebra av. Känner man sig som ännu en ny människa efteråt:D.

    Ta vara på dagen idag och lev i vad du åstadkommit!!=)

    Btw, det var väldigt god mat igår..dock så får inte vi en stark soppa..vi får en annan lätt variant med grönsaker i. Men den är good=)

    STORA KRAMAR

    SvaraRadera
  10. GRATTIS!!!! *skriker så det hörs från Skåne ända till Göteborg* :)
    Kanske du kan unna dig en bra bok... Ha en skön söndag. Kramiz Eva.

    SvaraRadera
  11. Ja du Lena. Ett stort grattis till dig på 7:dagen. Det är kul att vara en 7:a.
    Du kan ju unna dig underkläder. En snygg trosa kanske. Eller en lyxig tidning, handkräm, fotkräm, blommor, snygga ljus, fin tekopp, väska, bok. Jag köpte en body på Change (eller vad den nu hette) för 700 kr i torsdags.(var lite deppig faktiskt) I fredags så klickande jag hem Anna Jakopssons bok "Vägen från 137 kg". Eller så kan du rensa ut i något skåp som du inte hunnit med att rensa och tänka "aldrig mer en 8:a". vi har just nu "slaktat" vårt piano som vi nte spelar på och far och söner kör det det till Bulycke just nu. Samtidigt som mitt älskade skrivbord som jag fick när jag var liten. Som en skänk från ovan blev vi erbjudna ett skrivbord från en granne som skulle köra det till tippen. Ett exakt sådan som jag ville att Mskulle ha i sitt rum i stället för mitt gamla. Så vi har haft flyt denna helgen och det känns bra. Ännu en börda som försvinner samtidigt som kilorna smälter undan. Hjälp vad långt jag skriver. Hoppas du fick en skön promenad. Kram från Mamma Mia ,en "syster i 7:a.

    SvaraRadera
  12. Åh vad roligt för dig Lena :-) Jag blir nästan tårögd!! Förstår vilken känsla det måste vara.
    Bra kämpat, du är såååå stark!
    Ja det var kul att vara ute o dansa inatt, det behövde jag :-) Hoppas få se fina bilder från promenaden sen. Jag håller mig inne idag så jag är riktigt hundra till att börja jobba imorgon.

    kram

    SvaraRadera
  13. GRATTIS!!!!!!

    Sa ju att du skulle lyckas innan helgens slut!
    / sandra

    SvaraRadera
  14. Soulsister: Tackar! Det blev 2 fång tulpaner, en ny fleecetröja till jobbet och 8 tallriksunderlägg :) Allt annat jag vill ha brukar jag köpa när jag behöver/vill ha det... Synd att du inte kunde kommentera hos Jenny, hon har också blogspot som du och jag, så det borde inte vara några problem. Annars kan du skriva vad du vill säga henne och maila till mig så skickar jag in kommentaren i ditt namn. Kram

    Jenny: Tack! För belöning, se ovan. Kram

    Åsa: Tack! Du kommer igång snart, kämpa på! Jag hejjar på dig! Kram

    Anna: Tack! Kanske tar jag en spa-behandling när jag är klar, nu fick det räcka med 2 fång tulpaner :) Jag njuter hela dagen idag och går omkring med ett fånigt leende. Den soppan jag menar heter Tom Yam Goong och är vansinnigt god. Måste hitta ett recept på den och göra själv. Kram

    Eva: Tack!! Jag hörde det (nästan)... Läser tyvärr inte så mycket längre, somnar på kvällarna, men jag lyssnar på talböcker vid varje ledig stund. Finns ingen jag önskar mig nu. Kram

    Mamma Mia: Tack! Jag tycker också det är kul att vara en 7:a :) Det blev tulipaner för hela slanten, nänstan den enda snittblomma jag inte är allergisk mot. Låter som du har haft en "busy" helg. Promenaden blev skön, men inte i skogen idag. Kram

    Linda: Tack!! Underbar känsla. Jag som började som en 11:a, nästan en 12:a är nu nere på en 7:a. Ofattbart!! Inga bilder idag från promenaden, men jag skall visa vad jag köpte senare. Kramar och ta hand om dig så att du inte blir sjuk igen!

    Sandra: Tack! Ja det sa du, men man kan ju aldrig vara säker på vad vågen hittar på :) Kram

    SvaraRadera
  15. Hejsan syster yster!

    Har ju redan grattat dig på telefon, men tänkte att jag kunde passa på att skriva en rad också. Du är så grymt duktig min älskade syster. Främst är jag impad av ditt promenerande. Har tänkt börja träna i ett par år... men inte riktigt kommit igång. Nu har du blivit en sporre för mig. F-n vad du går!!! Kanske skall följa med dig på dina promenader så att jag också kommer igång.

    Puss och krams från stolta lillasyster

    SvaraRadera
  16. Grattis, fy attan va du e duktig!! Man blir riktigt stolt när man ser att andra lyckas så bra!!

    Fina tulpaner oxå, man blir så glad av lite blommor på bordet!!!

    ha de så bra
    kram

    SvaraRadera
  17. GRATTIS! Va underbart, ännu ett mål passerat på vägen ;-) och du nu har du ju gått om mig med råge *ler* Kram på dig!!!

    SvaraRadera
  18. Stort grattis! Va roligt för dig att passera gränsen och va bra att du köpte blommor till dig själv. Älskar tulpaner själv, har det alltid hemma och nu under xv-tiden är det verkligen något jag unnar mig. Ha det så bra! KRam

    SvaraRadera
  19. Just de ja har en liten fråga..

    JKag ska ju börja soppra igen haha.. tyckte du de var tuffare andra omgången med sopporna??

    kram kram.. läste inte ens attd u var en 7a nu för jag fastnade för katten och tulpanerna så mega grattis fan du är bra och snygg..

    Mängder med grattis kramar.. jag är sååå fruktansvärrt imponerad av dig du är verkligen min stora förbild i detta..

    SvaraRadera
  20. Oj nu publicerade jag utan att skriva vem jag är.. xtrasaravaganza..

    SvaraRadera
  21. Syster Åsa: Tack sötnos. Skall vi ha en promenad-date nästa helg då du inte har Vincent? Pappa och Marita kommer hit på lördag, men söndag förmiddag kanske? Puss och krams

    Hanna: Tack! Jag håller med dig, när det går bra för andra så blir man så himla glad. Det är konstigt, för ofta blir svensken så missunnsam och avundsjuk, men inte i denna "community", här tycker jag det haglar av positivitet, det är det jag tycker är så underbart! Kram

    Thean: Tack! Jag kanske har gått om dig, men jag är kortare och har mer kg kvar till mål, så om någon leder är det du :) Kramar!

    Andrea: Tack! Jag köper så sällan blommor, så det var verkligen en belöning. Kram

    Sara: Nej, det tycker jag inte. Inte om man bortser från att jag var skitförkyld andra gången jag gick in i ketonfasen, och alltså mådde skit av 2 orsaker. Men jag kände inte mer sug eller mer hunger eller nått. Tack för grattiset! Du är en stor förebild också som har soppat dig igenom bröllop och annat. Jag bara stannar hemma i min lägenhet och undviker kalas... Kram!

    SvaraRadera
  22. Grattis vad du är duktig, shit vilket resultat! Kramar

    SvaraRadera