tisdag 31 mars 2009

Bättre idag

Idag är jag på bättre humör, mycket tack vare era peppande kommentarer!! Tack, det värmde så!

Jag var hos sjukgymnasten igår, och erkände att jag varit dålig på mina övningar. Det var helt OK så hon, så är det bara ibland. Jag skulle egentligen dit redan på torsdag, men vi strök det mötet, så nu har jag ända till den 14/4 på mig att göra mina övningar.

Efter jobbet skulle jag till akupunkturen. Eftersom jag hade 2 timmar mellan jobbet slutade och jag skulle vara där så gick jag en annan väg dit. Genom Änggårdsbergen och Botaniska, och det gick faktiskt fortare än att gå utmed den tråkiga motorvägen... Så det var inte sista gången jag gick den vägen! Fast jag skall gå in i Änggårdsbergen lite längre bort, för nu fick jag gå den första delen på leriga ridstigar, det var lite jobbigt. Jag fick i alla fall ihop 8.749 snabba steg på 74 min (118 steg/min) och totalt under dagen 17.047 steg. Det är jag väldigt nöjd med!! Väl där så blev jag stucken precis överallt (känns det som); i magen, i händerna, på tårna, på anklarna och på benen. När jag lyfte på huvudet och såg skogen av nålar på magen tänkte jag på att nästa gång skall jag ta med kameran och fotografera hur jag ser ut med alla nålar i magen, det var ingen vacker syn.

Jag hade jättetur när jag skulle hem, och tog en annan buss än den jag brukar ta. Jag fick stämpla en extra kupong för att åka över Mölndal, men när jag kom fram till stället där jag skulle byta buss (var beredd på att gå resten av vägen) så kom min buss inom 1 minut. Skönt, klockan var ändå så mycket att jag var hemma strax efter 20.30. Det hade blivit ännu senare om jag tvingats gå.

Nu har jag fått ytterligare en award från Soulsister... hjälp vad jag blir bortskämd...

Denna vill jag ge vidare till:

BantarUlle
Jenny
Jenny
MammaT
Sara
Sara
Thean
Soulsister
Vickenickan

Några av er höll på som mest när jag började, och ni har hjälpt mig mycket på min resa. Andra av er har jag lärt känna extra mycket under vägen. Tack för att ni finns!!

Nu skall jag snart klä på mig och gå in och jobba, det är mycket nu.... Ha en underbar dag och tack än en gång för peppet igår!!

14 kommentarer:

 1. Tack så mycket för awarden!!!

  Skönt att du känner dig bättre idag. Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för att jag fick kräka av mig lite igår kväll!
  Betyder mkt....
  kraaaam

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket för awarden!
  Jag är ingen hejare på att skicka vidare men det såg jag inget om att man skulle göra med den här awarden:-)!

  Jag vill gärna se bilder på dig när du ser ut som en nåldyna:-)!

  Jag är fortfarande sååå imponerad av dina långa promenader. Nu måste jag börja ta tag i träningen igen!

  SvaraRadera
 4. Så bra att du är lite snällare mot sig själv idag.
  Är du lika tuff mot andra du möter? Eller är det bara dig själv du läxar upp?
  Tack för awarden, det värmer alltid så gott.
  Sitter med en massa exel idag, det var inte i går så vi får se hur det går.
  Nålar i magen...uj, har aldrig testat men det låter inte helt angenämt. Själv har jag tre i hopsydda hål i magen men de läker var så säker. Det kliar av bara katten!!!!

  SvaraRadera
 5. Vad bra att det blev bättre efter att jag ändrat lite :) Försökte även få till lite mer mellanrum mellan inläggen men jag lyckades inte, får prata med Joseph när han kommer hem, han är ju utbildad till pogrammerare.

  Härligt att du är på bättre humör idag :) Hoppas du får en bra dag på jobbet. Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag är nybörjar på XV o nu sitter jag o samlar motivation genom alla som gjort denna resa före mej.
  Jättebra resultat!
  Titta gärna in hos mej. Jag börjar aktivt den 3/4...Spännande!

  SvaraRadera
 7. Hej älskade syster yster!

  Har precis läst dina inlägg, som du skrev igår och idag. Skönt att det känns bättre nu.

  Det som slår mig, är att du vill förändra allt på en gång. Det tror jag inte någon kan.

  Om du vill ta emot ett tips från en pedagog... Fokusera på en sak i taget. Uppskatta dig själv när du klarar av det du bestämt dig för att fokusera på. När det väl sitter, som promenaderna nu gör, kan du börja fokusera på en ny sak.

  Behöver ett barn öva på att sitta still vid matbordet, skulle jag aldrig samtidigt klaga på bordsskicket. Det tar vi, när barnet sitter still och känner sig duktig på att sitta ordentligt. En sak i taget!

  Varför skulle det vara annorlunda för oss vuxna? Du vill kanske bli bättre på den mentala träningen. Varför måste du bli bättre på räkningarna samtidigt? Räkningarna får vänta, om jag får bestämma.

  Du gjorde ju delmål när det gäller vikten. Detsamma kan väl gälla allt annat också?!

  Jösses! Lillasyster är verkligen fröken ut i fingerspetsarna, suck!

  Kram/ din ohängda syster

  SvaraRadera
 8. Vad härligt att du anmält dig till loppet för stavgång, det är ju underbart!! Det kommer ju gå himla bra för dig så duktig som du är på att gå!=)

  Angående helfarten där vill jag ju inte skjuta upp den. Men jag vill verkligen fira påsken i år då jag inte gjort det med min familj på typ 4 år. Så därför vill jag inte börja med helfarten innan den. sen ligger tentan ganska tätt inpå efter påsken. Men jag får se, antingen testar jag direkt eller väntar en vecka till därefter. Vi får se, men antagligen prövar jag isf direkt efter påsk.

  Skönt att du känner dig bättre idag. Alla hamnar vi i svackor, och det hör till. Men vad gäller viktnedgång och röra på sig så är du jätteduktig. Det är ok att komma ur fas ibland. Men det blir bättre, man måste bara hitta de där rätta elementen som får igång en igen:).

  Hoppas dagen varit bra.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Åh tack för awarden, den betyder jättemycket! Åh va härligt att kunna gå igenom Botaniska när man känner för det, är ju så underbart där iaf på sommaren! Kramis!

  SvaraRadera
 10. Det låter ju bra att du känner dig bättre idag iallafall :-) Man blir verkligen glad av peppande kommentarer..

  Jag har väl lite mindre än 10 kg kvar innan jag har nått min målvikt :-) Men jag tänker inte ta allt på helfart tror jag inte.. Känner att det är dags att börja äta lite nu och köra på halvfart.. sen får jag se ifall jag kanske kör sista kilona på helfart om några veckor :)

  Vad äter du för mat om dagarna? Typ lunch, middag å sånt.. :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 11. Jag går helfart sen en vecka tillbaka.. med visas undantag som i fred o lörd och i dag haha..
  men i morrn soppar jag igen.

  Jo alltså de där med den mentala träningen måste vi ta tag i.. kan vi inte varje dag påminna varandra om Skivan haha.. och varje kväll lägga in en bild då vi ligger där och lyssnar i full harmoni :)

  kram kram.

  SvaraRadera
 12. Jenny: Vassego! Kram

  Soulsister: Anytime :) Kram

  Sara: Det är bättre när det inte är ett krav att skicka den vidare :) Skall se om jag kan ta med kameran nästa gång... Ingen promenad igår, och inte blir det någon idag heller... Kram

  Ulrika: Nej, jag är inte lika tuff mot andra, det har du alldeles rätt i. Hm. Kanske så man skall tänka? Hoppas dina hål läker ordentligt och att du blir bättre nu. Kram

  Malin: Nu är det bara nya friska tag som gäller, inget att deppa ner sig för. Man kan inte ändra på gårdagen, bara idag och morgondagen. Kram

  Louice: Hej och kul med en ny läsare!! Eller i alla fall en ny kommenterare! Jag har bokmärkt din blogg och skall kolla in den sen när jag får tid. Lycka till!!

  Åsa: Du borde vara storasyster för du är så klok!! Pedagog, javisst, men det är ju ingen nackdel! Du vet hur jag är, otålig och med höga krav på mig själv... Det viktiga just nu är att få ätandet att funka. Jag skall prata med min coach eller någon annan på XV ikväll och lägga upp en plan. Vill ju så gärna lyckas...! Sen när jag börjar känna mig säkrare på ätandet skall jag ta itu med mentala träningen och sjukgymnastiken och allt annat som jag går omkring och har dåligt samvete för, men inte allt på en gång. Det har du så rätt i. Lillasyster är en riktig fröken, och det har du alltid varit. Den kloka av oss 3 som har haft huvudet på skaft i alla lägen. PUSS PÅ DIG!!

  Anna: Jag hoppas jag hittar de rätta elementen som får mig i fas igen, för jag är INTE duktig när det gäller viktnedgången! Skall prata med min coach idag och se om vi kan lägga upp en plan. Kram

  Thean: Vassego!! Jag är väldigt nyfiken på OM jag kommer att kunna gå så mycket i Änggårdsbergen/Botaniska när våren väl kommer. Våren/Sommaren har för mig alltid varit årstider då jag mår dåligt av att vara ute. Därför njuter jag extra mycket nu när jag kan gå i naturen, för jag är inte van vid att kunna göra det. Kram

  Emma: Kommentarerna gör så himla mycket! Man får perspektiv på det man skrivit i bloggen och så blir man så himla glad att någon tar sig tid att skriva lite :)
  Lunch och middag är inga problem för mig, det är resten av målen jag har problem med... En typisk lunch eller middag består oftast av mina biffar/tacofärs/nygrillad kycklingfilé och min grönsaksröra och sallad. Jag är ganska enkelspårig när det gäller mat och hittar jag någonting jag gillar kan jag äta det ofta. Kram

  Sara: Men lilla Sara, slarvar du? :) Hur skall vi lyckas skärpa oss med den mentala träningen? Hur skall vi kunna påminna varandra? Idéer mottages tacksamt. Hade tänkt sätta mig nu på morgonen, men så kom jag på att jag skall till XV idag, och jag kan ju inte lyssna TVÅ gånger på samma dag!! Kram

  SvaraRadera
 13. Jag vet ju att du älskar dina talböcker när du är ute o går, men skulle du inte kunna smyga in en snutt med mental träning då och då. jag menar...då slinker den in lite av sig själv. Ofta är det bra att lyssna på sådant medan kroppen och en del av uppmärksamheten är inriktad på ngt annat, då blir det inte så prestigebetonat. jag kan se dig (för jag själv är likadan) när du försöker koncentrera dig på att slappna av. Det är totalt dödfött och skapar en massa motstånd mot att ta till sig budskapet. Nej låt det komma när du GÖR något med kroppen. Du kan tom försöka när du löser korsord, då är vänsterhjärnan upptagen och högerhjärnan kan ta till sig vid sidan av. Tänk i nya banor där, du kan inte lura dig om du har motstånd Lycka till!!! Kram

  SvaraRadera
 14. Mamma: Jag har faktiskt funderat på detta med att gå och lyssna på mental träning samtidigt. Glömde fråga igår vad de säger om det. Skall i alla fall lägga över spåren på mina andra mp3-spelar, så att jag kan lyssna om jag vill utan att förlora var jag är i boken. Jag ställde ju in stereon i sovrummet igår och lyssnade när jag skulle somna, och funkar det med att man snappar upp saker när man sover är det ju bra. Lösa korsord samtidigt är ju en annan bra idé som inte slagit mig! Tack för den!! Kram

  SvaraRadera