tisdag 17 mars 2009

Det bidde en jacka...

Hos sjukgymnasten igår så fick jag massa nya övningar. De som känner mig väl vet att jag har väldiga problem med koordination, framförallt att göra flera saker samtidigt med kroppen. Det är liksom inte min grej. Med den vetskapen, föreställ er att jag skall göra följande övning:

* Ligg på mage på golvet och knip ihop bäckenmusklerna
* Spänn nedre bukmusklerna
* Lyft huvudet från golvet
* Lyft armarna bakåt och tryck ihop skulderbladen
* Lyft ena benet uppåt
* Andas som vanligt hela tiden

Ha! När jag kommit till punkt 4 så har jag redan släppt bäcken- och magmusklerna. Skitsvårt. Full koncentration krävs. Andningen kan vi bara glömma. Inte en chans. Andas jag så tappar jag ALLT. Detta var bara en av 5 övningar jag fick där jag skall göra flera saker samtidigt. Tur att jag fick nya övningar, för Cornelia fullständigt spydde ner pappret med mina tidiga övningar nu på morgonen. Av någon anledning hade jag lämnat det på golvet och trodde att det kunde ligga kvar där :)

Efter jobbet tog jag min "dramaten" och gick över till Apoteket i Sisjön. Köpte på mig massa Modifast bars. Sen gick jag in i den Outlet som ligger vägg i vägg, och som vanligt hittade jag något där.

Det bidde en vårjacka. Jag skulle ju köpa en vårjacka i Ullared på lördag, men denna kostade bara 158 kr så jag kunde inte låta bli. DET ÄR STORLEK MEDIUM! Bara det gjorde ju att jag var tvungen att köpa den. Mörka färger är bra, då jag annars alltid får olja från moppen på allt ljust. Blått är ju min färg också, och så gillar jag seglarjacksmodellen. Så jag var glad :)

Ägnade stor del av dagen igår till att tänka på min situation. Det är bara jag som kan förändra den. Nu har jag hittat ett mellanmål som jag alltid kan ha med mig. Hittade förresten ett till när jag var inne på Hemköp; en liten påse med torkade äppelbitar (naturella eller med kanelkrydda). En påse innehåller bara 57 kcal och inga som helst tillsatser (endast äpple och citron juice). Köpte 5 påsar och skall ta en tompåse till Maxi och be dem ta in dessa. Himla bra idé. I alla fall så har jag nu en massa "måsten" som jag bankar mig i skallen med, och återigen, ni som känner mig väl vet att det är vad som får mig att gå åt precis andra hållet. Jag är en rebell i grund och botten, fröken tvärt-emot... Alltså, inga måsten. Men jag BÖR tänka på följande:

* Försöka tänka före jag köper/äter något som jag egentligen inte vill köpa/äta.
* Lyssna på mental träning

Wish me luck.

Jag bör också bli duktigare på att köra programmet från sjukgymnasten VARJE kväll. Det har jag också slarvat med. Fattar inte vad det är med mig. Blä.

Nej, inte deppa mer!! Skall försöka. LOVAR.

Jag känner mig inte alls duktig nu. När ni skriver att jag är duktig så känner jag mig falsk. Som om jag inte bara sviker mig utan er andra också. Det är jobbigt att vara en förebild :) Det är också något jag BÖR jobba med. Katarina, du är ett otroligt stöd på msn, tack gode gud för att du finns!! Det är så underbart att snacka med någon som vet vad det handlar om, och som förstår. Om jag säger till en "vanlig" människa att jag drabbas av någon form av blackout när jag går in i en affär och inte tänker alls, så fattar de inte. Ni fattar. Det är inget jag kan styra över med ren vilja, jag måste ändra grundtänkandet. Det är inte så jäkla lätt.

Men det är i alla fall otroligt skönt att jag SER detta nu, att jag inte bara stoppar huvudet i sanden och låtsas som ingenting. Jag ser problemen och jag försöker göra något åt dem innan det är för sent. För att vara extra snäll mot mig denna veckan så skall jag inte väga mig på torsdag. Det trodde ni aldrig om fröken jag-väger-mig-varje-dag...! Situationen går ju att rädda, det handlar ju bara om några kilon, inte 40 som tidigare!! Ert stöd gör det hela så mycket enklare.

Oj, vad jag är negativ och deppig. Riktigt så här illa är det inte, men det känns skönt att skriva ner det, för min egen skull.

Det blir ingen cirkelträning på XV för mig idag. Fick inte för sjukgymnasten, så jag har avbokat kvällens pass och det pass jag bokat in mig på nästa vecka. Har dock 2 yogapass jag skall gå på i början av april, också i XV:s regi. Det ser jag fram emot. Idag går jag ut och går och lämnar plånboken hemma :)

Nu kämpar vi vidare!! Kramar till alla som stöttar mig :)

15 kommentarer:

 1. God morgon. Förstår vad du menar när du skriver att det är svårt att ta emot "vad-du-är-duktig-komplimanger" när man inte känner sig duktig..
  Något som är väldigt bra med dig, som inte har att göra med vikten, är att du skriver så tidigt på morgonen att jag hinner gå in och läsa hos dig innan jobbet. Det är bra och kul tycker jag :)
  Snart..ska jag se om jag kan börja promenera lite, för att se om det sätter lite fart på viktminskningen..Men jag har ju gått ner över 20 (äntligen) utan motion men att få lite extra fart vore kul..Men denna regniga, disiga, dimmiga dag blir det ingen promenad till jobbet i alla fall..
  Ha en fin dag Lena och lycka till!! Kram nu-över-minus-strecket-Åsa :)

  SvaraRadera
 2. Grattis till jackan, den klär dig och är i din stil! Om övningarna...är det inte du som säger du kan göra s många saker på en gång? LOL. Kämpa på!! En dag så går det. Pepp pepp från mor!

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen kanonbra att du har promenerat snabbt i 379 minuter förra veckan!! Kanonbra :)

  Vårjackan var ju kanonfin på dig! :) Jag känner verkligen igen det där med koordinationen, jag har verkligen ingen koordination. Det fick verkligen min brottningstränare erfara.

  Kanonbra tips angående äppelbitarna på Hemköp :)

  Vågen och jag är inte heller kompisar så jag försöker också låter denna vara just nu. Tror att det är bra.. men tillsammans ska vi klara det här :)

  Ha det bra på jobbet!Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Lena! haha gubbdagiset är claes ohlson, har heller ingen "gubbe" skulle jag ju inte vilja kalla honom, men som tex pappa kan vandra runt där inne i timmar :-) Den kostade 69kr! och man fick med 3 olika sladdar som passade olika typer av mobiltelefoner! Så den ska nog passa ALLA! En väldans smart uppfinnig! Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Åh vad jag känner igen mig i det du skriver- blackouterna när man går in i en affär, hur jobbigt det är, hur falsk och misslyckad man känner sig men samtidigt så är man ju medveten nu på ett helt annat sätt och hade du inte varit det- då hade du inte varit lika duktig- för det är du. Du fortsätter att kämpa, försöker analysera och lära dig av snedstegen/misslyckanden. Hoppas att du får en underbar dag! Kram

  SvaraRadera
 6. Ge inte upp när det gäller dina övningar. Det är kul att du skriver ner vad du klarar av idag. Senare kommer du att kunna se tillbaka och skratta åt att du inte klarade allt.
  Det har jag märkt och nu ser man vad starkare man har blivit.

  Jag har lika jobbigt som dig! Jag kan fortfarande gå i affärer och vara på väg att handla något som jag inte behöver eller ska ha. Då får jag stanna upp och verkligen fundera på om jag verkligen behöver det? Ibland kommer lågpris djävulen med in i bilden men det är ju så billigt idag och man kan få 2 men betala bara för en...

  Du är inte falsk och alla kommentarer ger vi dig för att vi verkligen tycker att du är duktig, inspirerar och har en sån viljestyrka. Du sviker ingen och minst av allt dig själv! Men visst är det skönt att få skriva av sig. Oftast går det över direkt man har klickat på publicera knappen.
  Jag fixade biffarna och grönsaksröran igår från din egenskapade recept och det blev såååå gott!

  Det blir ingen träning för mig ikväll! Det får räcka med lunchpasset. Jag känner att jag inte är riktigt frisk än.

  Snygg jacka!

  SvaraRadera
 7. Gulle du! Jag är gärna en "onormal" människa som du kan ha som bollplank ;) Vi sitter i samma båt, har bara lite olika sätt att ta oss i mål. Du har en motorbåt, ja måste ro. Men det är helt okej. Jag har lika mkt ut av vår vänskap, även om den "bara" är nätbaserad :) Igenkännande är trygghet, och jag känner igen mig i det du skriver. Därför fattar jag.
  Jackan fick jag sett igår, du är skitsnygg!!!

  O du, vi kan inte mer än att göra vårt bästa. Har vi en mindre bra dag, kan vi inte annat än se till att dagen därpå blir bättre. detta är en livslång process, en livsstils förändring. O vi ska klara det!
  Mailar lite bilder till dig samt länkar på sidor där du kan hitta sådana

  KRAM

  SvaraRadera
 8. Du har en sak att hämta inne hos mig

  SvaraRadera
 9. Hejsan!

  Jag tycker inte att du är falsk, om du tittar på dina siffror som du åstadkommit dessa månader så ser även du att du inte ä falsk. Den enda i så fall du är falsk emot är dig själv. För du vet du ska inte göra något för någon annans skull. Se bara till de faktum att du kunde köpa en jackai storlek medium idag. Starkt jobbat Lena!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Ville bara säga att du absolut INTE behöver känna dig falsk! Alla har vi våra svackor ibland! Och hur som helst så är du verkligen en inspirationskälla för mig!!
  Titta bara på hur BRA du ser ut i den nya jackan (vilket kap förresten), och att den är storlek M, helt fantastiskt!
  Ge inte upp! :) KRAM!

  SvaraRadera
 11. Åsa: Tack för att du förstår!!
  Promenader är underbart. Är alldeles seg i benen idag efter gårdagen och armarna fick sig också lite träning i och med stavarna. Vi hade soligt, men blåsigt, hela dagen igår, så det var perfekt promenadväder. Grattis till minuset!! Kram

  Mamma: Tack! Hade den på mig igår till jobbet och när jag gick, och jag märkte att jag behöver krympa lite mer för att kunna utnyttja de små fickorna lite mer. Det var svårt att få plats med allt i fickorna när den sitter lite tajt... Jag kan göra flera saker på en gång som INTE inbegriper koordination i kroppen, det vet du :)

  Malin: Jag skall slå 379 minuter denna veckan!! Eller i alla fall försöka. Orsaken till att jag bestämt mig för att äta sushi idag är för att jag bestämt mig att inte väga mig i morron. Det vita riset lägger sig som cement i magen och jag är övertygad om att det skulle synas mycket på vågen i morron :) Kram

  Jenny: Aha, nu fattar jag. Skall kolla in en sån där nödladdare till mobilen, verkar vara en smart idé. Kram

  Jenny: Vad underbart att du känner igen dig! Det får en att inte känna sig som en idiot. Ja, jag är väldigt medveten och glad för att jag är det. Det är en himla skillnad! Nu kämpar vi på!! Kram

  Sara: Det bidde inga övningar igår, jag var alldeles för trött efter den långa promenaden. Men jag skall försöka ikväll.
  Grejen med mig och affärer är att jag inte har kommit dit än där jag tänker INNAN, jag bara handlar och äter och tänker EFTER. Eller om jag tänker innan så vinner den där svarta djävulen som sitter på min ena axel och säger åt mig att handla även om jag inte vill... Måste komma på hur jag skall vinna över honom :)
  Vad kul att du fixade biffarna och röran!
  Och tack för att du inte tycker att jag är falsk. Din vänskap har också betytt väldigt mycket för mig skall du veta!! Krya på dig och massa kramar!!

  Soulsister: Jag tycker inte du är onormal bara så att du vet det. Men du fattar vad jag menar med normala människor, de som aldrig brottats med matproblem.
  Jag är en seglare! Jag sätter mig ALDRIG i en motorbåt!! Bara så att du vet :) Som jag skrev till Jenny ovan så får det mig att inte känna mig som en idiot när ni skriver att ni känner igen er. Underbart!
  VI SKALL KLARA DETTA!! Tack för bilderna, skall kolla dem mer när jag har bättre med tid. Kramar!!

  Och tack för awarden, glömde lägga in den i dagens inlägg... Sorry.

  Fidde: Tack snälla du!! Ja, jackan kändes helt otrolig. Medium!! Halleluja! :) Jag hade aldrig klarat detta utan er andra, bara så att ni vet det!! Kramar

  Sara: Ja, jag ser detta som en svacka, inte som något permanent. Nu suger jag inspiration från er andra! Jackan var ett fynd :) Jag ger ALDRIG upp!! Kram

  SvaraRadera
 12. Hej Lena,
  Nej nej du är verkligen INTE falsk...Däremot har/hade du kanske en svacka, men det FÅR man ha efter allt slit!!! Du är så himla go och så himla inspirerande för oss alla :-)
  Sluta aldrig blogga för oss :-)!!!

  kram kram

  SvaraRadera
 13. Linda: Tack!! Era ord värmer så... Jag skall aldrig sluta blogga för er :) Eller för mig :) Lovar!! Kram

  SvaraRadera
 14. För mig är du en stor inspiration, just av anledningen att du är så mänsklig! Inget hymlande om hur fantastiskt XV är, eller den där glorifierandet som jag möter ganska ofta hos andra XV:are.
  Faktum är att alla kan inte träna som tokar pga av skador, barn/familje/arbete osv....finns orsaker ju. Och då är det skönt att kliva in o läsa om ngns "vanlighet" med fötterna på jorden som kan påvisa vad det egentligen handlar.....
  Just den där mentala kapaciteten och som visar på vilken enorm bedrift och kamp som det faktiskt är- inte med påsarna dock utan vad som sker inuti dig/mig/oss.

  Falsk? nej du....inte i ett enda inlägg finner jag falskhet- men en människa som visar på att det faktiskt är helt ok att "dippa" emellanåt men som kommer igen....igen...igen....

  Kram

  SvaraRadera
 15. Lina: Tack! Vad otroligt fint skrivet. Jag blev så glad när jag läste vad du skrev!! Det värmde jättemycket! Kramar i massor :)

  SvaraRadera