torsdag 26 mars 2009

Jaha...

Dags för veckovägning... Inte så illa som det hade kunnat vara... +0,2 kg. MEN måtten har vänt!! De ökade ju de första 2 veckorna med mat, men nu har de vänt ordentligt. Det finns hopp :)

Håller med det några av er skrev i kommentarerna igår, och som jag också skrev i inlägget, att jag måste få vikten att vända innan jag börjar pulvra igen. Det är därför jag tänker 3-4 veckor med mat (minst) till. Det känns i alla fall skönt att måtten har vänt, nu har jag mindre mått än när jag började äta. Det är det som är det viktiga. Magen har ju inte varit på sitt bästa humör de senaste dagarna heller, så det kanske spelar in på vikten. Igår bestämde jag mig för att äta snällt (inga kryddor), så när kollegan ringde och kollade om jag ville hänga med och äta sushi så sa jag ja. Jag gillar inte wasabi, så sushi är snällt för en ömmande mage. Resten av dagen tog jag det lugnt också, tog bara en liten sallad när jag kom hem och så pulver för resten. Nu fick jag sova ordentligt i natt så det verkar ha ordnat upp sig. Skall dock vara lite extra försiktig i några dagar till.

Idag skall jag verkligen försöka komma ut och gå igen. Kanske blir det en tur till havet igen, eller om det är för kallt så blir det en ordentlig promenad här hemma. Jag har ju inte gått några sträckor sedan i söndags och jag saknar det verkligen. Igår morse var det svinkallt, men jag hade ju min fina, tjocka dunjacka jag fått av Sara, så jag frös inte alls!! Termometern visar just nu -5°C så det blir samma jacka idag också.

Idag blir sista gången jag ser mina föräldrar tills den 12 juni... Inte så lång tid om man tänker på att det vid tidigare avsked har handlat om nästan ett år. Men man blir van vid att ha de hemma. Känns dock lite tryggare att de skall segla i Medelhavet (från Spanien till Grekland) och inte ute på de sju haven. Mycket enklare att hålla kontakt via mobilen, de köper nya kontantkort för varje land de kommer till och SMS funkar bra åt båda hållen.

I morgon är det fredag!! Veckorna går fort, men helgerna går fortare...

12 kommentarer:

 1. GRATTIS till de "omvända" måtten!!!
  Trägen vinner! You go girl!!!

  Oh va härligt med medelhavet! *drömmer mig bort*

  Ja sushi är snällt mot magen, jag äter ju förvisso bara den vegetariska, men men...Bra att du fick sova, man känner sig som en helt ny människa då.

  Ha en superduper bra dag!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Ja det hade varit trevligt =) Hoppas att du kommer in i de, och att du får jämvikt på din vikt så den stannar o går neråt =)
  kram

  SvaraRadera
 3. bra att kämpa vidare... det där lilla +:et är inget, kom igen.. kämpa på!! KRAM

  SvaraRadera
 4. Grattis till att det minskade siffrorna!
  Vad kul att jackan kom till användning!
  Sköt om dig och ge inte upp!

  SvaraRadera
 5. ååå skönt att höra att det går åt rätt håll igen :) Bra bra!

  Jag har inte bestämt mig än för om jag ska gå över till halvfart eller jämnvikt, får se. Men det kan ju alltid vara bra att ha ett par påsar hemma. Får se får se :)

  Njut av vårsolen och det underbara vädret! Var själv ute och gick en långpromenad och man får så mycket energi av solen!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Klart det vänder :) Snart vänder vikten också ska du se! Om ett par dagar skulle jag tro. Kram!

  SvaraRadera
 7. Grattis, kul att det vänt!
  Jag vet inte alls hur man kan ingå lite... kanske för att det är lite på eget bevåg, vi har ingen festkommité, men jag känner att vi kan inte ha fest utan musik så jag liksom ordnade det :-)

  kram kram

  SvaraRadera
 8. Jag håller på du, raring!!

  SvaraRadera
 9. Åh, såg lite för sent att du kanske ut och promenera igen- synd, hade behövt komma ut en sväng efter att ha varit hemma med en väldigt ynklig lite kille... Får bli en annan gång.

  Kul att måtten har börjat vända!

  SvaraRadera
 10. Tack så mycket Lena!! Kändes jätteskönt när vågen visade minus!=)

  Och GRATTIS till dig att dina mått har vänts till det positiva! Kör hårt! Kommer vara ännu bättre nästa gång..man får låta det ta sin tid=).

  En fråga: När du äter sushi, äter du med ris då? Har funderat på sushi själv då jag tycker det är gott, men mycket av det är ju gott med lite ris till sushin. Så nyfiken att höra från dig:)

  Kör hårt Lena!! Du är gryym!:D

  Kraam

  SvaraRadera
 11. Soulsister: Tackar! Jag vill gärna åka och hälsa på dem, men de är ju i Sverige i sommar. Nu åker de på tisdag och så kommer de tillbaka den 8 juni. Sen stannar de hemma ända till september eller oktober. Men nästa sommar kanske?
  Varför äter du bara den vegetariska? Är du vegeterian eller äter du inte rå fisk? Har aldrig provat vegetariska bitar mer än med avocado, ägg eller tofu. Det kanske är gott?
  Kramar

  Fidde: Tack så mycket. Lyssnade på ett spår mental träning igår i badet och trodde jag skulle få spader. Hatar dessa röster! Skall dock testa lite andra skivor jag har. Lovar!
  Kram

  I våran lilla vrå: Nej, det +:et stör mig ingenting. Jag kämpar på :) Kram

  Sara: Tack! Jackan är skitgo, fast när man gått en stund blir man väldigt varm runt de kraftiga muddarna... Jag ger INTE upp! ALDRIG!! Kram och vi ses i helgen

  Katie: Hoppas detta är vändningen... Jag tror inte att det är att rekommendera att gå direkt från helfart till jämnvikt. För det första går du ju upp flera kg när du börjar äta, för det andra så är det svårt i början att hålla planen och då kan det ju vara bra att köra en plan där det är meningen att du skall gå ner lite till. Njuta av vårsolen? Här kom massa snö i natt :( Promenaden igår bjöd bara på ilsket mörk himmel så jag visste att något var på G. Kram

  Malin: Hoppas, hoppas :) Kram

  Linda: Tack. Det lät så kul när du skrev det bara... Att "ingå lite i en festkommitté"... Kram

  Mamma: Tackar tackar!! Kram

  Jenny: Det bidde ingen promenad åt ditt håll, behövde gå till skomakaren och till Apoteket, så jag gick till Mölndals Centrum. Nästa gång kontaktar jag dig igen :) Kram

  Anna: Tackar! Ja, jag erkänner att jag äter ris till sushin, utan ris är det ingen sushi. Riset är ju inte bra för halvfarten, då det är vitt och innehåller socker, men det struntade jag i i onsdags. Jag har hört någonstans att kalorimässigt skall man räkna med 40 kcal per bit, så det blir ju en del om man äter 10 eller 12 bitar... Men någon gång ibland går det ju bra. Förr åt jag sushi minst en gång i veckan, men så skall det inte bli nu. Hade inga planer på att äta sushi denna veckan också (åt ju förra veckan) men jag var så kass i magen att jag åt det ändå.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Grattis, det låter ju jättebra!!=)
  Du klarar ju verkligen det är toppenbra!!
  Hoppas du får en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera