fredag 13 mars 2009

Ont i kroppen!

Oj vad jag har ont i kroppen idag! Tvekade in i det sista om jag skulle gå till Biblioteket tur och retur eller inte. Snön vräkte ner och det såg inte kul ut på gångbanorna. Men jag gick ändå. Kom fram till Torget och var lite lagom trött, inte överdrivet. Först köpte jag 3 dm kardborreband till min röda jacka, det är alldeles utslitet i ärmarna och kapuschongen. Hela 9 kr gick kalaset på! Sen gick jag vidare upp till bibblan och lämnade tillbaka min bok. Lånade en ny deckare av Dean Koontz "Your heart belongs to me". Lät spännande.

I örona hade jag Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. När jag gick omkring bland de engelska böckerna hittade jag just den boken på engelska. Bläddrade fram till där jag var och lyssnade/läste samtidigt. En av sakerna som irriterar mig så med böcker/talböcker på svenska är att många författare envisas med att skriva för- och efternamn på personerna hela tiden. Det blir så opersonligt! Jag störs av detta i språket och upplevelsen med boken blir mindre än vad den hade kunnat vara. När jag parallelläste den engelska översättningen samtidigt som jag lyssnade på den svenska, så framkom det att i den engelska översättningen så var det inte både för- och efternamn hela tiden. Bara efternamnet eller bara förnamnet. Det flöt liksom på mycket bättre. Jag var bra nära att låna boken och skita i talboken, men jag struntade i det. När jag lyssnat klart på denna serie så återgår jag till mina engelska/amerikanska böcker och börjar njuta igen :)

På torget hittade jag också vad som kanske blir min räddning i sommar. Ecco har kommit med massa nya sandaler där innersulan sitter fast med kardborreband. Det innebär att man kan ta ur innersulan och lägga in mina ortopediska inlägg istället. Hela förra sommaren gick jag omkring med tjocka vanliga skor för att jag inte kunde ha inläggen i mina vanliga ecco-sandaler. Det måste ju vara någon form av kant på skon för att inlägget skall ligga kvar. Här är skon jag pratar om. Snygg var den också, men dyr, 799 kr. Men det får det vara värt.

Var väldigt nära att ta bussen tillbaka hem sen, men den gick framför ögonen på mig. Orkade inte vänta en kvart så jag gick istället. På slutet var jag bra trött. Snön föll och gjorde det svårt att gå. Tack och lov hade jag stavarna med mig, utan dem hade jag ramlat och slått mig illa på 5 minuter. När jag kom hem så borde jag ha hämtat skyffeln och skottat lite, men jag orkade bara inte. Får se om jag kan öppna dörren sen när jag skall gå till jobbet. Gårdagens steg blev i alla fall 10.595 "snabba" på 97 minuter (bara 110 steg/minut, men det gick inte att gå snabbt) och det totala för dagen blev 18.686 steg.

Lunchen gick bra igår. De 3 tjejerna som åt av min mat verkade gilla den. Det sa de i alla fall :) De andra tog pizza eller sallad från krogen. Det är mysigt med lite tjejlunch ibland. Vi jobbar ju inom samma koncern och ses var och varannan dag, men det är inte det samma som att sitta ner och tjöta.

Jag tror att jag har en förkylning på G, så jag är väldigt glad för att jag inte har några som helst planer i helgen. Skall bara slappa och ta mina långa promenader. Jag har satt upp ett mål, jag skall försöka gå 85.000 steg i veckan (det blir drygt 12.000 steg om dagen). Jag redovisar mitt resultat på måndagmornarna. Klarar jag 85.000 denna veckan så höjer jag till 86.000. Vi får se.

Min Nellie verkar inte må så bra idag. Hon går på lådan hela tiden, men inget kommer, och så drar hon sig undan. Men vi har kelat lite och hon spinner, så det är kanske inte så farligt. Gillar inte att lämna henne när hon inte mår bra... Eventuellt går jag hem på fikarasten för att titta till henne.

Tack för tipsen om hur jag skall äta. Tror jag gör så här:
07.00 Frukost (pulver)
09.45 Mellis (frukt)
12.15 Lunch (mat)
16.30 Mellis (pulver, intas innan jag går från jobbet)
Sen kan jag äta middag ett tag efter jag kommer hem eller senare om jag skall bort någonstans. Avslutar med en frukt eller shake eller halv bar innan jag går och lägger mig. Jag tror att pulver innan jag går från jobbet blir min räddning. Då lämnar jag inte jobbet hungrig och skall jag någonstans blir det mindre risk att jag blir tokhungrig och köper något onyttigt. Vad tror ni om detta?

7 kommentarer:

 1. Häftigt att du trotsade snöovädret för det var ju inte lite snö som vräkte ner!

  Dean Koontz är bra och jag håller med om det där med namnen, precis som om man inte skulle fatta vem som avses om de inte skriver ut för och efternamn. Hade du kollat i den svenska versionen av boken också hade det säkert varit för- & efternamn där med! Kul att du också läser på engelska- ofta får man tag i nya böcker tidigare.

  Jag tycker ditt matupplägg verkar vettigt men jag vet inte eftersom det inte funkar så bra för mig just nu men jag ger det ett tag till så får vi se hur jag gör. Ska även prata med min coach på måndag. Ha det bra i slasket! Kram

  SvaraRadera
 2. Jag måste säga att du är fantastisk och håller dig till dieten, själv trillar jag ju dit varje gång. Inbillar mig att det är för att jag VET att jag ska på pulvret igen. Hoppas den mentala biten funkar bättre när jag är i mål...
  Och tack för att du alltid kommenterar inlägg, det är jättetrevligt.
  Bröllopet är förresten i Råda Kyrka i Mölnlycke, kom på att du frågade för ett tag sen.

  SvaraRadera
 3. Duktig du är som gav dig och gick i ovädret! :) Det som en bra idé att ha ett mål med antelet steg. Jag använder ju inte min stegräknare så mycket, men jag har mål med uttryckt i antalet minuter träning istället.

  Jag håller ju på att göra om min sida lite, tänker sätta in en bild på mig på sidan. Men visst kan jag lägga upp en bild på mig och Joseph :) Jag ska ta tag i det så fort skolan lugnar ner sig lite, men just nu är det ofattbart mycket i skolan.

  Hoppas Nellie mår bättre snart! Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken motion du fick genom att pulsa i det där hemska snöovädret igår!
  Bra jobbat Lena du är så duktig!
  Jag ville knappt sticka ut huvudet..

  Varför ska du byta ut kardborrebanden på den där jackan den håller ändå inte upp något längre:-).

  Snygga sandaler! Helt perfekt när man kan dra bort sulan:-).

  Stackare hoppas du inte åkt på samma förkylning som jag! Det har inte blivit någon träning för mig den här veckan. Jag få se om jag tar en promenad i helgen.

  Hoppas det inte är något allvarligt med din lilla goa Nellie!

  Din planering ser jättebra ut. Det tillåter inte blodsockret att falla risken är väldigt liten att du ska falla för frestelser på väg från jobbet:-).
  Bra tänkt!
  Jag tar alltid en hel bar det är ingen som har sagt något om en ½ bar. Vilket jag är glad för eftersom de är så goa.
  Jag tänker att det är bättre att ta en bar än en Marabou choklad kaka:-)! Vilket man gjorde förr.

  Sköt om dig och ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. jag känner mig rätt "klagig" när jag ser vilka jäkla uppoffringar du gjort och hur verkligen går in för din viktnedgång. Du imponerar sjukt mkt på mig ska du veta! alla extrema långpromenader och disciplin, riktigt riktigt riktigt bra! Jag tycker helfarten funkar bra, men det är just de där hindren och motgångarna som är värst som nu desvärre har kommit med rätt jämna mellanrum. Ikväll ska vi har fest i nya lägenheten, så för att bli mindre frestad ska jag bjuda på grönskaksdippar, och chipsen får jag helt enkelt ha i ett rum jag inte ska vistas i alltför mkt :) Ha en underbar helg!

  SvaraRadera
 6. Ser ut som ett bra upplägg på dagen, hoppas du själv blir nöjd.
  Tråkigt att Nellie är dålig, hoppas du får rätsida på det.

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Jenny: Nej, det var MASSA snö som kom! Den svenska versionen av boken och den svenska talboken är givetvis identiska! Jag läser och lyssnar kanske på sammanlagt 2 svenska böcker om året. Annars lyssnar och läser jag bara på engelska. Köper mina böcker från www.play.com i England (Guernsey) fraktfritt och mycket billigare än t.ex. adlibris.
  Idag gick maten åt helvete eftersom jag var i väg med Nellie, men det fixar vi i morron.
  Kram

  Kicki: Hemma är jag säker. Här finns inget onyttigt (speciellt inte nu när nötterna är uppätna...). Jag litar inte alls på mig själv när jag är ute. Borde lyssna mer på mental träning också, skäms på mig!
  Råda kyrka är ju jättefin!! Himla synd att jag skall till Ullared nästa lördag, annars hade jag kanske kommit och tjuvkikat :) Kram

  Malin: Av orsaker tidigare förklarade så blev det ingen långpromenad idag. Det innebär att jag ligger ca 6.000 steg bakom mitt mål och jag har bara lördag och söndag på mig att ta igen det. Men det skall jag klara!!
  Kul med bilder!! Men ta det när det lugnat ner sig lite :) Kramar

  Sara: Pulsa var rätt ord. Jag ville inte heller sticka ut huvudet. Sa till min syster som ringde jobbet en timme innan jag slutade: Säg till mig att jag är korkad om jag ger mig ut och går. Hon sa "du är otroligt korkad om du går ut och går". Jag hade faktiskt bestämt mig för att lyda henne, men sen bidde det inte så ändå.
  Jackan får hänga med några veckor till, tills vintern är slut. Kardborrebanden är helt slut, så kapuschongen sitter inte alls uppe nu. Sandalerna blir nog inköpta i samband med att jag pensionerar jackan :)
  Enda sättet för mig att inte falla för frestelser om jag skall förbi en affär är att lämna plånboken hemma... Spelar tyvärr ingen roll om blodsockret är OK eller om jag är mätt...
  Kram

  Katie: Jag går in för det, men jag lyckas inte hela tiden. Skriver inte heller upp varje misslyckande, men det kanske jag borde göra... Promenaderna däremot gör mig stolt så dem skriver jag om :) Helfart är mycket enklare!! Du får bjuda på saker du inte tycker om :) Nej, men grönsaksdip är väl en bra idé! Ställ chipsen ute eller nått :) Kram och ha en trevlig kväll!

  Soulsister: Vi har verkligen sprungit om varandra på msn idag, det lyckas kanske bättre i morron (går tillbaka till soffan nu). Kram

  SvaraRadera