söndag 15 mars 2009

Sådärja...

Nu är jag hemma igen. Det var en häftig promenad. Här är siffrorna, och en jämförelse med samma promenad i augusti förra året, i sommarhettan och 40 kg tyngre:

Augusti 2008: 16.492 steg på 149 minuter (111 steg/minut)
Mars 2009: 11.576 steg på 100 (!) minuter (116 steg/minut)

Jag gick EXAKT samma väg. Fatta att jag tog in 49 minuter! Och min steglängd har ju blivit längre också.

Här är monster-uppförsbacken på vägen till IKEA. Går man åt andra hållet är det en ännu värre backe. Den ser inte så farlig ut på kortet här, men den är seg. Och lång.

Väl där så lyckades jag få ett tillgodokvitto på de 4 tallrikar jag hade burit med mig. Jag lyckades också lämna in stavarna till personalen så att jag slapp gå med dem hela tiden inne i affären.

Varför kan man inte gå till IKEA och bara handla lite? Jag köpte:
2 mattallrikar (ej i bild)
2 assietter (ej i bild)
2 kabelsamlarpåsar att ha under skrivbordet
6 burkar
3 diskhandukar (ej i bild)
1 lampa att ha på köksbordet
1 skena med krokar att hänga över badrumsdörren
1 underlägg till skrivbordet
(I bakgrunden kan ni förresten se min målbild)

Allt som allt släpade jag på 10,5 kg saker hem från IKEA. TUNGT!! Men jag tog bussen! Fick dock vänta på bussen i 45 minuter vid IKEA, inte kul. Och mp3-spelarens batteri tog slut när jag satt där, så jag kunde inte lyssna längre :(
Det där skrivbordsunderlägget vägde förresten nästan 3 kg bara det. Stort var det också.

Skenan med krokar är uppsatt på badrumsdörren och jag konstaterar åter igen att ingenting i denna världen är konstruerat för en person som bara är 153 cm lång. Står jag på golvet och sträcker upp armen så mycket jag bara kan så kan jag nudda krokarna med fingerspetsarna... Hur svårt hade det inte varit att göra skenan lite längre?

Nu är jag trött. Men jag har redan kommit över 85.000 steg denna veckan, så nu behöver jag inte röra mig mer på hela dagen :) Kommer till och med att ha passerat 86.000 innan denna dagen är slut. Får visst sätta svårare mål nästa vecka. Skall fundera på saken.

12 kommentarer:

 1. Haha, ja det är märkligt att man bara MÅSTE handla på Ikea... Men så är det ju ett framgångsrikt företag med...
  Hette din stegräknare Omron Style 2? Kommer inte ihåg vad du skrev.

  SvaraRadera
 2. Kicki: Japp: Omron walking style II heter den. Nu finns det en ännu nyare och bättre som verkar vara fräck Omron walking style X. Såg den på Wellnessmässan
  http://www.stegraknare.se/produkter/57.asp
  Kostar dock 200 kr mer (ca 529 mot ca 329)

  SvaraRadera
 3. WOW. Det var verkligen stor skillnad från då och nu! Häftigt.

  SvaraRadera
 4. Glömde ju svara på att det nog är helt okej om du vill länka till mig! :)

  SvaraRadera
 5. Det var riktigt duktigt gjort!! :) Sedan att reducera tiden med 49 minuter är ju ännu bättre, drygt 1 minut per kg :P Kram

  SvaraRadera
 6. Hallojsan
  Det är bra jobbat. Du har bränt många kallisar på den promenaden.
  Idag har jag fått tidningen Kropp&Hälsa i brevlådan. Den delas ut till alla husåll. I den kan man läsa om våra killar som äter omega 3 kapslar. Det är en bild på fram sidan på oss "Nu kan Mias söner koncentrera sig" Om du får den så kan du se hur jag ser ut :-). Ville bara berätta det. Kram fårn Mamma Mia

  SvaraRadera
 7. Sara: Tur att det var OK att jag la till dig eftersom jag redan gjort det :)

  Malin: Fattar inte hur det gått till med så mycket skillnad, men det är exakt samma stegräknare då och nu... Kram

  Mamma Mia: Vad kul! Den fick jag redan tidigare i veckan, rotade genast fram den ur pappersinsamlingen. Vad fina ni var på bilden! Kul att läsa! Jag äter också Omega 3 varje dag. När jag gick på pulver åt jag 3 x dagsdosen, bra när man pulvrar. Nu äter jag bara vanlig dagsdos. Ha en skön dag!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Verkligen duktigt, du är otrolig! Fortsätt att utmana dig själv!

  SvaraRadera
 9. Härligt, Gud vad duktig du har varit! Vad kul att du har sparat tidigare steg och tid, vilken skillnad det var. 49 minuter det är ju hur mycket som helst!

  Du är verkligen värd den där vilan!
  Imorgon ska Lenas goa biffar tillagas!

  SvaraRadera
 10. Oj, det var en rejäl promenad men med tanke på det underbara vädret vi haft idag så kan jag tänka mig att det var jätteskönt!

  Förstår mig inte på hur man alltid kommer hem med saker som man inte planerat och det man eg åkte dit för är som vanligt slut (har hänt flera gånger med olika artiklar).

  Kram

  SvaraRadera
 11. Beundrar dig, bara så du vet, o jag uppskattar din vänskap, även om vi aldrig träffats.

  MÅNGA kramar från mig

  SvaraRadera
 12. Sandra: Tack! Denna veckan sätter jag som mål att gå mer än 86.000 steg. Det är nästan 12.300 steg om dagen.

  Sara: Ja, jag har varenda dag uppskriven sedan 12 maj. Det är kul att gå tillbaka och kolla. Hoppas biffarna blir goda!! Kram

  Jenny: Jag gick med solen i ansiktet hela tiden och kände hur den tog lite grann. Inte nog för solbränna men ändå. Fast jag fick väldigt ont i huvudet av det sen, är så ljuskänslig i ögonen och hade inga solglasögon med mig.
  Jag håller med dig, skulle ju bara ha 4 nya tallrikar... Det bidde lite annat också :)
  Kram

  Soulsister: Tack! Och jag värdesätter vår vänskap också. Jättemycket! Det skall bli kul att träffas någon gång i framtiden, för det måste vi ordna!! Massa kramar tillbaka!

  SvaraRadera