söndag 15 mars 2009

Vart skall jag gå idag?

Godmorgon! Sitter här och funderar på vart jag skall promenera idag. Funderar allvarligt på att gå till IKEA i Kållered, det är ca 1 mil. Sen kan jag ju ta bussen hem igen. Jag köpte en servis i stengods där för över 1 år sedan. 2 av tallrikarna och 1 assiett har spruckit i mikron, trots att det står på deras sida att de skall vara både mikro- och diskmaskinssäkra. Men jag har inget kvitto... Det står IKEA stämplat i botten på tallrikarna, så man tycker ju att det inte borde krävas något kvitto, och det är ju 3 års reklamationsrätt. Jag kan ju i alla fall försöka!!

Jag gick till IKEA en gång i somras, innan jag började på XV och således hade sämre kondis och 40 kg mer att bära på. Det var då 16.492 steg dit som jag gick på 149 minuter. Alltså nästan 2,5 timmar. Det borde jag väl kunna slå idag? Jag skrev ju häromdagen att jag skulle försöka gå 85.000 steg denna veckan, men p.g.a. Nellies sjukdom gick jag nästan ingenting i fredags, så jag ligger lite efter. Om jag skall kunna uppnå mitt mål så måste jag gå drygt 15.400 steg idag, och det skall väl inte vara några problem!

Vad hände igår då? Jo, efter morgonpromenaden dammsugade jag hela lägenheten. Så noga har den nog inte blivit dammsugen sedan jag städade själv förra gången... Jag har en massa filtar och täcken i soffan, mest för att katterna skall ligga på dem istället för på min fina soffa. Allt åkte i tvättmaskinen, och det var inte lite katthår i torktumlarfiltret när de var klara... Sen stekte jag nya biffar på 1,5 kg nötfärs, de andra jag gjorde häromdagen var ju nästan uppätna.... Marita och Vincent kom vid 12 och de fick lunch. Marita blev eld och lågor över biffarna och grönsaksröran, jag fick genast skriva ner recepten på dem båda. När hon fick höra att det var mina egna uppfinningar så blev hon jätteimpad.


Här är Vincent när han tittar på Lotta.

Marita stack iväg på lite ärenden och Vincent och jag kollade en film. Han ville som vanligt titta på Lotta på Bråkmakargatan, vår favvofilm. Men jag har länge hävdat att jag inte har den på DVD (har ingen video längre) fast ungen hittade den faktiskt i min samling... Hade glömt att jag hade den. Det är inte populärt hos hans mamma eller mormor när han ser den filmen, för han härmar Lotta och säger "dumma mamma" osv. Men hos moster får man göra som man vill :) Jag kan varenda replik i filmerna, nu tittade vi på Lotta flyttar hemifrån.

Sara kom förbi med en jacka och några träningsbrallor till mig!! Tack Sara! En dunjacka modell lite längre, snacka om att jag såg ut som en Michelingubbe, men varm var den! Hon fick smaka på en nystekt biff och fick med sig lite röra hem. Sen kom Marita tillbaka och stannade en stund, vi hittade en resa ner till Grekland i höst åt dom som vi bara var tvungna att boka. 198 kr/person för direktflyg till Preveza! Först åker de ju ner nu 31 mars till Spanien där båten ligger. Sen kommer de hem igen den 9 juni, från just Preveza. Och nu bokade vi alltså biljetter ner igen den 21 september. Lite sent tyckte pappa, men för det billiga priset så kan de faktiskt strunta i biljetterna och boka nya om de upptäcker att det inte funkar.

Efter allt tjöt så var jag bara "tvungen" att för första gången på ca 15 år kolla på Melodifestivalen. Löste lite korsord samtidigt... Jag tyckte faktiskt att rätt låt vann, men det var ju väldigt spännande när folkets röster skulle räknas in. Gillade La Voix och tyckte att den var lite annorlunda. Förresten, kan någon tala om för mig vilken låt som Emilias riff "love, love, love" liknar? Bara det riffet, känner så igen det från någon annan låt... Den gillade jag också, den och La Voix var mina favoriter. Jag föll alltså inte för de andra favoriterna Alcazar, Sarah Dawn Finer och Måns Zelmerlöv... Men den där Petra Mede ger jag inte mycket för. Hon var ju helt enkelt urkass! Skrikig i rösten och urusla skämt, eller vad man nu skulle kalla det.

Hur mår Nellie idag då? Det är väl ungefär samma som igår. Långa perioder där hon sover, sedan springer hon på lådan med några minuters mellanrum. Hon har gjort det enkelt för sig och sover på tvättkorgen i badrummet, eller på golvet :) Hon verkar inte ha ont i alla fall. Kan stolt meddela att jag SJÄLV gav henne sprutan igår!! Fast Marita var med som moraliskt stöd. Och jag stack mig själv lite först, men det gick bra ändå. Nu skall jag bara ge henne en spruta på tisdag också, sen är min del i det hela avklarat. Puh!

Önskar er alla en skön söndag!!

7 kommentarer:

  1. Gud vad god grönsaksröran var som jag fick av dig! Jag åt den till mina egna biffar som jag tillagade tidigare i veckan. Mina biffar var inte lika goda som dina! Jag kan varmt rekommendera er alla att tillaga Lenas egna mat recept.
    Tack så mycket Lena för titten och maten Lena!

    SvaraRadera
  2. Jag blir imponerad! Gå en mil till IKEA :) Riktigt duktigt av dig att ens fundera på det. Läste receptet för biffarna och blev riktigt sugen på att prova det trots att jag inte är så förtjust i tomater :) Håller tummarna för att Nellie snart mår bättre! Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  3. Hej vännen! Har inte hunnit läsa på ett tag, knappt hunnit skriva själv i min egna blogg, har varit full fart. Såg att du passerat - 40 kg, superbra tjejen! Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag brukar va en riktig melodifestival nörd.. men i år såg jag bara finalen (grr) ..hatar Petra. Hon är helt enkelt SÄMST! Drar dåliga skämt som du sa å tror hon är skojjig.. NEJ tack till henne. Hoppas på nån annan til nästa år.

    *pepp-kram*

    SvaraRadera
  5. Det var inte Emilia som sjöng love love love utan Agnes :) Den låten gillade ja också även om den inte va en favvo!
    O det var väl på tiden att du kollade på melodifestivalen igen, haha....j gjorde mitt bästa för att tjata ;) schlager fjolla som man är.

    Ha en skön tur till Ikea, hoppas du får byta dina tallrikar.
    KRAM

    SvaraRadera
  6. Jisses, det låter som en enorm promenad, en mil! =) Imponerande!

    SvaraRadera
  7. Sara: Å vad kul att du gillade den!! Tack för jackan! Kram

    Malin: Nu är jag hemma. Puh. Se senare inlägg om skillnaden mellan denna promenaden och när jag gjorde samma i augusti... Prova biffarna, för de är jättegoda!! Kram

    Thean: Jag passerade -40 för ett tag sen, men nu är jag över igen. Planerar dock att passera snart igen... Kram

    I våran lilla vrå: Det var första gången jag såg och den människan var ju helt förskräcklig. Tidningarna ropar att hon gjorde succé, till skillnad från de första gångerna. Vän av ordning undrar då hur jäkla dålig hon var de första gångerna? Kram

    Soulsister: Mycket riktigt, det var Agnes som sjöng LÅTEN Love, love, love. Emilia sjöng ett riff se http://www.expressen.se/noje/
    melodifestivalen/1.1483700/
    emilia-you-re-my-world
    och 0:58 in i låten.
    OBS! Det går inte att skriva långa länka här, så jag radbröt manuellt 3 ggr
    Ja, det var ditt "fel" att jag kollade... :)
    Kram

    Sofia: Hemma nu. Skall snart skriva ett inlägg om min promenad...

    SvaraRadera