fredag 6 mars 2009

Vilken uppfinning!

Jag kunde inte hålla mig, jag har varit så frestad att göra min själv-uppfunna grönsaksröra i ett par veckor nu. Idag gjorde jag den. Oh my god! Den var så god!! Stark och full av grönsaker och nästan inga kalorier. Jag beräknar att min knytnäve motsvarar ca 150 g av denna röran, och det är bara 60 kcal. Denna ihop med fräsch grönsallad och en grillad kycklingfilé kan jag garantera kommer att bli mitt standardmål.

Kolla in receptbloggen, där har jag lagt in Lenas grönsaksröra. Själva grönsakerna tillför ju knappt några kalorier, så man kan vara väldigt fri med vikterna på ingredienserna, och byta ut dem efter tycke och smak. Men nu första gången jag gjorde den så skrev jag upp och vägde allt, så att jag kunde räkna på det sen. Egentligen skall man inte börja med varma grönsaker dag 2, men min mage funkar perfekt och jag kan inte hålla mig. Så nu blir det grillad kyckling, sallad och röran till middag. MUMS!!

Berätta gärna om ni gör denna eller en variant av den, och vad ni tyckte om den. Tycker ni inte om stark mat så kanske ni skall ta det lite lugnare med vitlöken och sambal olek... :)

4 kommentarer:

 1. Låter gott, kanske testar!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Soulsister: Gör det! Ta alla grönsaker ni gillar. Så otroligt smidigt sätt att få i sig de varma grönsakerna! Om man skall äta dem rätt upp och ner så gillar jag ju egentligen bara sparris och morötter, och det kan bli lite tröttsamt att äta det 2 ggr om dagen. Men så här i en röra kan man ha med massa goa grönsaker! Kram

  SvaraRadera
 3. Mmmm...ser gott ut! Du får garanterat utsätta mig för den!!
  jag kanske till o med testar själv. Så roligt att du fått sånt självförtroende och sån glädje i köket!!

  SvaraRadera
 4. Mamma, du vet att du alltid är välkommen hit för provsmakning :) Ses vi inte innan dess har jag ju lovat komma på skärtorsdagen, då kan jag ta med mig 2 portioner. LÅVAR!! :)

  SvaraRadera