måndag 28 juni 2010

Dags att börja jobba igen

Gomorron! Då var det dags att börja jobba heltid igen. Vet inte riktigt vad jag känner, lite dubbelt faktiskt. Det skall bli skönt att återgå till normala rutiner och få ännu mera gjort på jobbet, men samtidigt undrar jag hur trött jag kommer att vara i kväll. Första tiden lär väl inte mycket bli gjort efter jobbet...

Igår gick jag iväg till MediaMarkt och handlade "lite". Det blev precis det jag hade bestämt, d.v.s. en "handdammsugare på skaft" (Electrolux Unirapido, turkos), en hushållsvåg och ett par nya hörlurar. De som jag har nu fungerar perfekt, men det blir så varmt när jag är ute och går i solen. Köpte ett par "in-ear" som jag kan ha på promenader. 1.200 kr ungefär gick kalaset på, bra pris tycker jag.

På tal om pengar så fick jag min mobilräkning igår. 1.224 kr gick kalaset på. Ungefär vad jag hade räknat med. Det var det värt, skulle aldrig ha klarat veckan i Tyskland utan att prata med nära och kära. Det var mest mamma jag pratade med och hon är så snäll att hon skall hjälpa mig med en peng eller två till räkningen :)

Resten av dagen blev inte mycket gjort. Laddade batterierna inför idag. Satt ute en stund men det blåste så mycket att jag blev tvungen att gå in. Vid 18-tiden så insåg jag plötsligt att jag inte ätit middag. Blev akut hungrig och illamående. Tyvärr hade jag ingen färdigkokt potatis, så middagen skulle dröja 30 minuter. Kände direkt att jag inte skulle klara det. Kom på att jag hade köpt en fiskgratäng som jag hade i frysen, så jag mikrade den och tog en bit av den. Idén var ju bra, men det funkade inte så bra. Jag har hela tiden trott att jag bara har varit överkänslig mot rena mjölkprodukter; mjölk, yoghurt, keso, glass osv. Så var det i alla fall tidigare. Men inte nu, mådde jätteilla av gratängen. Inte lika illa som efter astronautdrycken och sopporna i Tyskland, men ändå. Så nu vet jag det. Nu vet jag att om detta händer igen, att jag blir så där akut hungrig och inte "hinner" fixa maten, så kan jag vända på måltiderna och ta ett mellanmål först, t.ex. en halv knäckeskiva med mjukost. Man lär sig av sina misstag! Resten av fiskgratängen åker i skräpet :( synd, för den var god.

Igår fyllde vår Vincent 11 år, men de hade inget kalas. Istället firades han med en toppendag på Liseberg med sin mamma (min syster) och pappa. I morgon fyller min styvmor Marita år, den födelsedagen kommer att firas i Gibraltar tror jag. Fick ett sms igår där det stod att de hade ungefär 1 dygn kvar tills de var där. Och nästa måndag är det min tur. Födelsedagarna duggar tätt. Jag behöver förslag på vad jag kan bjuda på på jobbet då. Något jag kan äta lite av själv. INTE fruktsallad, det är alldeles för mycket folk för det. Det lutar åt att jag köper massa frysta bär som jag tinar och serverar med glass (till de andra, själv nöjer jag mig med bären). Någon som har en bättre idé? På söndag skall jag ha ett litet kalas och då blir det nog fruktsallad. Vi skall också grilla kyckling och till det blir det klyftpotatis och en sallad. Jag borde väl kunna smaka lite sallad då, 1 månad och 2 dagar efter operationen? Som vanligt får jag "skrapa ihop" folk som kommer på kalaset, det är nackdelen med att fylla mitt i semestrarna...

Kul att ni gillade den nya designen!

Håll nu tummarna för att jag inte däckar ihop totalt på jobbet idag. Jag är faktiskt sjukskriven till 50 % idag och i morgon också, så jag kan gå hem ifall det krisar sig. T.ex. stanna till 14.30 och jobba 75 %. Bra att ha som utväg. Ha en skön måndag!! 3 veckor kvar till semester.

5 kommentarer:

  1. Det låter som du har god koll på läget.Jag har semester om en vecka. Just nu fixar vi med husvagenen coh funderar på vad vi skall ha med oss mm. Den är i minsta laget egentligen med det får gå denna sommaren.
    Vill du så kan du vispa grädde och köpa maränger till frukten. Eller då bara ha bananer coh grädde , glass och maränger så blir det "maräng swich" eller hu det du stavas, till arbetskamraterna.
    Ha en skön vecka
    Kramis Mia

    SvaraRadera
  2. Ja jag håller med. Du har koll på läget. Hoppas arbetsdagen går bra för dig. Ja jag hoppade nog också över puré-stadiet. Det var bara några gånger jag mosade all mat i en bägare med mått, bara för att lära mig ungefär hur mycket man kunde äta. Det viktigaste är ju att tugga väl. Sen är det fett man får akta sig för. Ha det riktigt gott. Kram

    SvaraRadera
  3. Jättefin design.

    Hälsningar Lena S

    SvaraRadera
  4. Mamma Mia: Härligt med semester! Skulle dock aldrig klara av att spendera den i en husvagn, men det beror väl på att jag är seglare :) Det är ju inte mycket mer utrymme i en båt, men för mig är det annorlunda ;) Jag tror det blir varma bär och glass, enklast och inte så många ingredienser. Bären kan jag äta själv av, glassen hoppar jag över. Kram

    Lill: Fett har jag inte ätit i några mängder, och det tänker jag försöka undvika också. Vill inte må dåligt! Tugga väl är lättare sagt än gjort när man saknar några tänder, men jag gör så gott jag kan och mår i alla fall inte dåligt. Kram

    Katarina: Tack! Det gick bra :) Kram

    Lena: Kul att du gillar den!

    SvaraRadera