söndag 24 oktober 2010

En riktigt slö dag

Gomorron. Min vana trogen har jag varit uppe sen strax före 5. Det är väldigt mysigt att sitta här i vardagsrummet, med flera tända ljuslyktor och lösa lite korsord. Kanske lite väl tidigt för att gympa hjärnan, men det tycker inte jag. Oj, nu försöker Cornelia skriva lite också, det är inte lätt att se skärmen när hon står på mitt bröst rakt framför ögonen...

Gårdagen var en riktigt slö dag. Mycket korsord, lite TV och så en promenad. Jag gick bort till vårt köpcentrum, 421, på jakt efter några tjocka tröjor. Hittade ingenting trots att jag var på Lindex, HM, KappAhl och Maxi. Ingen av affärerna hade några tjocka tröjor som inte var hoodies. Vill inte ha flera hoodies, har redan 4 st... Det fanns några korta stickade koftor med bara en knapp i halsen, men det är inte min stil. Gick hem och kollade i garderoben och konstaterade att några av tröjorna jag hade förra vintern får duga i år med, i alla fall tills jag hittar någon ny. Min absoluta favorittröja, en vit stickad sak, funkar i år igen. Lite stor är den, men det gör ingenting om den är lite bylsig.

Emma skrev i gårdagens kommentar att jag skulle sluta väga mig, eller i alla fall inte väga mig så ofta som en gång i veckan. Nej, det vill jag inte. Jag är fortfarande lite osäker på om jag äter rätt, så jag vill inte låta det gå för lång tid då jag inte har koll på att det går åt rätt håll. Jag har mer eller mindre förlikat mig med att det går långsamt, måste bara klaga lite här i bloggen ibland. För er som ser Biggest Loser (i alla fall den amerikanska, vet ej hur den svenska funkar) kan jag berätta att jag fram till igår hade gått ner 19,4 %. Det är inte illa det! Om jag kommer ner till min målvikt (58 kg, BMI 24,8) så är den siffran 46,5 %. Skrämmande. Räknar man från mitt "all time high" blir den siffran över 50 %. Ännu mera skrämmande. Att det fick gå så långt! Skämmigt.

Igår bokade jag en visning av Moyana Corigans produkter här hemma hos mig. Söndagen den 7 november blir det. Har skickat ut inbjudningar till 15 personer via Facebook, men jag börjar tro att de inte har gått fram... Fick ett felmeddelande när jag skapat evenemanget så jag tror något gick fel. Får väl göra om det idag. Det skall bli kul i alla fall, har aldrig haft någon visning hemma hos mig.

Idag har jag inte heller några planer mer än att jag skall tvätta ett par maskiner och gå och handla lite inför nästa vecka. Vädret inbjuder ju inte till några längre vistelser utomhus, igår ösregnade det hela dagen.

Frukosten är redan intagen, magen knorrar som bara den. Någon annan GBP-opererad som har en mage som låter? Jag har inte ont, det är inte obehagligt, men jäklar vilka ljud magen har för sig! Det låter riktigt roligt ibland.

Ha en skön söndag!!

5 kommentarer:

  1. Om det låter? Du kan tro att det väsnas efter man har ätit...oj oj oj...då brukar kollegorna undra om jag är hungrig eftersom magen knorrar...men nej, då är jag ju mätt :)

    Jag tycker också du ska fortsätta väga dig 1 gång/vecka. Det är viktigt även om man inte ska stirra sig blind. Man ska ju mäta sig också. Min våg rör ju ÄNTLIGEN på sig igen efter en låååång platå!

    kram

    SvaraRadera
  2. En förkyld svägerska säger godmorgon!

    Plötsligt i går senkväll... pang... knall förkyld...

    När du pratade om vikten, BMI och % minskning... fick det mig att tänka till... men det är ju fel i min hjärna gällande matintag... vet inte hur det skall gå... men tack.. fick något att fundera på.. kanske hjälper.

    Igår var jag en slö Salkow... precis som du.... trevlig söndag... jag skall om möjligt försöka städa lite...

    Kati

    SvaraRadera
  3. Låter skönt med sånna mornar! :) Fast skulle aldrig orka gå upp 5 :O Jag tycker jag är duktig när jag går upp 7, haha :)

    SvaraRadera
  4. Katarina: Haha, bra att jag inte är ensam. Det hörs verkligen. Man har en liten egen konsert :) Jag har inte varit bra på att mäta mig, dock har de mätt mage och stuss på vårdcentralen några gånger. Man märker ju på kläderna när det händer något. Grattis till att det börjar röra på sig för dig!! Kram

    Kati: Hoppas din förkylning är bättre idag så att du kan gå till jobbet. Men glöm inte lyssna på kroppen om du inte är bättre!! Stanna i så fall hemma så att du blir frisk. Kram

    JD: Jag vaknar alltid tidigt, antingen av mig själv eller också väcker katten mig. Bara att gilla läget.

    SvaraRadera
  5. Det där med magen känner jag igen, min mullrar som bara den ibland, känns rätt pinsamt när man e på jobbet o den mullrar loss hahaha

    SvaraRadera