söndag 14 november 2010

Galenskaparna/After Shave (och jag) på Jul-Liseberg

Gomorron! Tog lite sovmorgon idag, kan inte fatta att jag sov ända till strax före 8. OK jag var vaken lite i natt, men bara en halvtimme eller så. Väldigt ovanligt för mig, men jag kan tänka mig att jag behövde sova lite extra :) Var helt slut efter gårdagen. Hade ju sagt att jag bara skulle vara hemma och lata mig, men så blev inte fallet. Sedan tidigare visste jag att Galenskaparna/After Shave, som jag är väldigt förtjust i, skulle vara med i Liseberg GranPrix kl 13. 5 teatrar skulle klä varsin gran, som man sedan kunde rösta på och vinna massa fint. Röstningen pågår ända till 19 december tror jag, så det är inte kört än. Länge såg det ut som om vädret skulle stoppa mig från att åka, men det lättade lite. Jag funderade också på hur jag skulle lösa det med lunch och middag, ville inte behöva handla på en restaurang där inne.

Löste det genom att först gå till ICA Focus och köpa mig ett par kycklingspett och lite balsamico-marinerade champinjoner och en dricka. Passade samtidigt på att beställa lite sashimi för upphämtning senare :) Satte mig på en bänk inne i Focus-huset och åt ett kycklingspett samt champinjonerna, jag hade varit förutseende och hade med mig en gaffel. Klockan var inte riktigt 13 så Liseberg hade inte öppnat än. Jag var genomkall efter moppeturen dit, så det var skönt att få tina upp lite innan det var dags att gå ut igen.

Väl inne på Liseberg så var det ganska mycket folk, men inte knökfullt. Jag gick till granarna med en gång och de hade redan börjat. Där stod de, mina "idoler", precis som vanliga människor med sina familjer och vänner och hade trevligt. Jag fotograferade lite och berättade för Knut Agnred att jag var ett stort fan, men att de hade ett par som var värre än jag i Borås, min bror och svägerska. Pappa och Marita hade spenderat fredagskvällen där och det visade sig att de hade sett hela boxen med GladPack under kvällen och lördagsmorgonen och tydligen skrattat så att de låg dubbelvikta i soffan. Här kommer nu en massa kort från mitt besök, väldigt många faktiskt, hoppas ni inte tröttnar.

Jan Rippe

Knut Agnred klär granen

Kerstin Granlund och Per Fritzell

Knut igen

Claes och Anders Eriksson

Knut och Jan klär granen

Sen gick jag iväg och tittade på allt annat, här är renarna i Lapplandsbyn.

En söt baby-ren

En pappa-ren

Nu är granen klar! Givetvis röstade jag på denna :) Kollade knappt in de andra 4 tävlande...

Vandrade vidare och hittade 2 isskulptörer in action.

Såna här värmande eldar fanns lite överallt, mycket behövliga då det var kallt som s-n.

Tomtelandet

Sammanfattningsvis kan jag säga att det var väldigt mycket man kunde provsmaka, men inte så mycket om man inte vill ha saker med socker i. Korv har jag smakat; älgkorv, renkorv, vildsvinskorv, kalkonkorv, vanlig korv och så älgkött, renkött och lax. Magen stod i 4 hörn när jag gick därifrån, även om alla bitar var små. Det fanns ett hjul att spela på som inte bara hade godis som vinst, där kunde man vinna en matkorg. Jag tog 4 nummer på det hjulet och vann. En korv! :) Jag orkade inte stanna kvar tills det blev mörkt, var helt slut av allt vandrande. Det blev drygt 8.000 steg under Lisebergsbesöket, det räckte för mig. Jag var kall och frusen också och ville inte moppa hem när det var kolmörkt, tycker det är så svårt att köra när det är mörkt. Gav upp strax efter kl 15 och gick tillbaka till Focus där jag köpte sashimin som jag lagt undan samt lite mer av de vansinnigt goda balsamico-marinerade champinjonerna. Måste göra sådana själv, det verkar enkelt (googlade lite recept igår kväll).

En sak köpte jag bland alla hantverksstånd och det var denna tomten:

Han fanns med svart eller vinröd hatt också, men jag tyckte denna var finast. Jag julpyntar ju nästan ingenting här hemma men han kommer att stå någonstans :)

Resten av eftermiddagen/kvällen blev korsord och TV. Cornelia och jag har nu samma fight som vi hade innan jag sålde min stationära dator. Det är INTE OK att vandra omkring på tangentbordet och sätta sig framför skärmen. Det är en massa NEJ och bortlyftande och envis kamp. Just nu sitter hon och surar med rumpan mot mig för att jag har lyft bort henne för många gånger...

IDAG skall jag lata mig :) Fast jag skall också koppla in skrivaren och kanske slå in altanmöblerna, det sista beroende på vädret. Ha en skön söndag! Och grattis till Imsavimsa som blev mormor för andra gången igår!

5 kommentarer:

 1. Oh det verkar vara en underbar dag på Liseberg och trevliga aktiviteter. Känns nästan som att man var där eftersom du fottat så mkt o lagt ut här på bloggen. Kul!
  Tycker du gör rätt i att lata dig idag, det får man göra när det är helg.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hello sis!

  Vilken härlig dag du hade igår.... du träffade dem live... vi såg dem endast i TV.

  Ha en härlig lat söndag... jag skall göra det samma... nothing... because I need it.

  LOVE!

  Kati

  SvaraRadera
 3. Det såg ut som du hade en härlig dag på Liseberg :). Synd på vädret bara. Förstår att det var lite kallt. Tack för gratulationen :). På alla ställena :).
  Kram

  SvaraRadera
 4. åh vad underbart det ser ut som du haft det! börjar nästan gråta av avundsjuka ;) haha!

  SvaraRadera
 5. Katarina: Ja, det var mysigt, men jag måste dit igen någon kväll när det är mörkt. Kallt var det dock, så där ända-in-i-märgen-kallt. Brr. Latade mig gjorde jag med besked!! Kram

  Kati: Jag tror att ni skrattade mycket mer än vad jag gjorde, för de var ju helt vanliga människor :) Men rösterna var desamma! Skönt att det inte bara var jag som inte klädde på mig igår.. Kram

  Imsavimsa: Typiskt Göteborgskt novemberväder, kunde inte räkna med något annat :) Kram

  JD: Nja, riktigt så bra var det väl inte... !

  SvaraRadera