onsdag 23 mars 2011

Vårkänslor!

Gomorron. Klockan är strax efter 6 och det är helt ljust ute. Slutar inte förundras över detta. Ändå är det samma varje år :) Våren är den allra bästa årstiden, jag älskar när man ser små vårtecken överallt. Fåglarna har ju kvittrat ett bra tag, de verkar inte bry sig om att det inte är vår på riktigt än. Men igår, när jag moppade till vårdcentralen, såg jag det första riktiga vårtecknet: de hade börjat sopa cykelbanorna! Inte hela vägen, kanske 1/3 av vägen jag körde, men oj vilken skillnad det blir! Att slippa gruset som gör det omöjligt att bromsa och svänga samtidigt! HÄRLIGT!

Mamma skickade ett annat vårtecken till mig igår:


Några krokusar eller andra blommor har jag inte stött på än, men de kommer väl. Tänk när man kan börja sitta ute på altanen, även om det är så att man får ha på sig massa kläder... å... längtar!

På vårdcentralen gick det bra, jag var nåldyna som vanligt. Det var inte den vanliga sköterskan som skulle ta blodet, utan en praktikant. Hon ville absolut sticka mig i armvecket, och det gick bra... första provröret. Sen ville jag inte ge ifrån mig mer. Då ville hon sticka där en gång till, och det gjorde hon. Gick inte. Sen kom den vanliga sköterskan och stack mig på det vanliga stället (som jag hade påpekat för prakitkanten hela tiden), d.v.s. ovanpå höger hand, och det rann massa blod. Att de aldrig lyssnar?! Nu gäller det att hålla tummarna så att dessa proverna visar att jag har tillräckligt med kalk och PTH-värdena är bra i blodet.

Jag skrev ju i helgen att fläskytterfilén jag gjorde inte blev lika god som när jag gjorde samma rätt med fläskfilé. Jag provsmakade ju bara lite grann eftersom jag hade så ont i magen, men nu har jag ätit köttet till lunch måndag och tisdag. Det verkar som om det inte suger åt sig marinaden på samma sätt, och så är det torrare och hårdare. Men jag löste det genom att blanda en sås av naturell yoghurt och ena dagen hade jag i lite sweet chilisås och andra dagen lite sambal oelek och ajvar relish. Jag föredrar det senare, då chilisåsen blev lite väl söt. Men det funkar alltså att "maskera" att köttet blev torrt genom att ha på massa yoghurt :) Nästa gång blir det fläskfilé igen :)

Om det är någon som undrar hur det är med suset i mitt huvud, så kan jag meddela att det inte har förändrats ett dugg. Det verkar alltså som om jag har drabbats av tinitus, eftersom det har hållt på i över 2 månader nu. Suset är där hela tiden, och ibland kompletteras det av ett högt pip. Inte alls kul, men jag börjar vänja mig nu. Läkaren sa ju att jag skulle ringa honom om det fortfarande höll på i slutet av mars/början av april, men vad kan han göra? Ingenting. Så det hoppar jag över.

Ha en härlig onsdag! Ikväll blir det simning och ev. träning. Min vänstra fot knäckte till igår så jag har inte gått så bra sedan dess, har det inte blivit bättre i eftermiddag så nöjer jag mig med simning. Njut av vårsolen när den tittar fram och så hoppas vi på lite mer värme snart!

9 kommentarer:

  1. Det var ett härligt vårtecken du kom med! Här nere har vi redan massa blommor i rabatterna och gräsmattorna. Både snödroppar, tussilagon och krokusar samt smörblommor vart man än ser. Det är ljuvligt!

    KRAM o ha en bra dag

    SvaraRadera
  2. O du olycksdrabbade dotter!!! kan du inte låta armar o ben få ta igen sig lite nu. Må du gå torrskodd och varmfotad genom livet, och inte trampa på något som gör dig illa!! :-)

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Jag skulle ju kommenterat förra gången när du skrev om fläskytterflién, men glömde helt av det.

    Vi brukar göra det OFTA och "felet" du har gjort när du har fått den för torr är att du helt enkelt har haft den i ugnen för länge.
    När vi gör det brukar vi iofs använda en kötttermometer för att få exakt rätt grader på köttet (ca 200 grader på ugnen och ta ut köttet när det är 72 grader) och det brukar bli riktigt saftigt och mört framförallt.

    Synd att du misslyckades, för det är himla bra kött och smakrikt om man bara får det rätt.
    Vi brukar krydda Kajsa Warg; Man tar vad man har. Typ.. ;)

    Hoppas du vågar prova igen!

    SvaraRadera
  5. Men vad skumt... undra vad som har hänt då egentligen?
    Vi brukar väldigt sällan misslyckas med det köttet.

    *haha** Roligt samtal dock...!

    SvaraRadera
  6. Riktigt underbart med dessa vårtecken

    SvaraRadera
  7. Härligt med vårtecken. FLER!!!!

    Kramen i

    SvaraRadera
  8. Katarina: Oj, jag har inte sett en enda än... men det kommer väl hit också :) Kram

    Mamma: Hehe, det vet du väl att jag inte kan... armarna och benen trilskas med mig och jag får vara glad för varje dag de inte ställer till besvär för mig. Men simma gick bra, hade gått bättre om jag hade kommit ihåg att äta... Kram

    M: Som jag skrev på din blogg... jag tog ut den när den var 65°C, så för genomstekt var den inte. Vet inte om jag skall kalla det misslyckande, det var gott, men inte lika gott som fläskfilén. den tog mer smak och var saftigare och mörare. Men jag har ju aldrig gjort fläskytterfilé tidigare, det är kanske så här den skall smaka...

    Christer: Visst är det härligt? Man blir lika glad varje gång!

    Inger: Jag med! NU säger jag mer blommor och grönare gräs, men fråga mig sen när allergierna satt igång vad jag tycker om dem... :) Kram

    SvaraRadera
  9. *haha** Precis, det smakade säkert precis som det skulle med andra ord.

    Men du, oss emellan, fläskfilé ÄR snäppet bättre. ;)

    SvaraRadera