söndag 24 april 2011

Andra dagen avklarad

Gomorron. Vaknade strax före 5, d.v.s. då jag vanligtvis brukar gå upp en vardagsmorgon. Bestämde mig direkt för att köra mina vanliga tider när det gäller mat, det blir så mycket enklare då. Tog en knäckemacka direkt när jag gick upp och sen satte jag mig i soffan med datorn och TV:n. Ganska snart blev jag lite trött, så för säkerhets skull satte jag mobilen på 7.30, tiden då jag normalt brukar komma till jobbet och äta min "andra frukost". När klockan ringde tyckte jag det var en urusel idé, för å vad jag sov gott då... Men upp gick jag och nu är andra frukosten förtärd.

Vaknar även idag med sprängande huvudvärk, nu måtte det väl vara slut snart? Jag är trött på att ha ont i huvudet, har haft det konstant i över 2 dygn nu. Igår var jag dessutom väldigt apatisk, hade inte lust med någonting. Tvättade och satt på altanen nästan hela dagen. Satt faktiskt på båda altanerna, då det tidvis var alldeles för varmt på baksidan. Var iväg och handlade, men det blev ingen lax. Istället hade jag tagit fram 2 kg kycklingfilé på morgonen och lagt i marinad. Den fick tina ute i solen så att det gick lite fortare. Vid 16-tiden började jag att montera ihop min nya grill, som jag köpte i höstas när det var rea. Billig sak, och det märktes verkligen på manualen. Jag som jobbar med att göra manualer varje dag blev lite mörkrädd när allt jag fick var en spränskiss och några rader av dålig svenska. Det var många delar, och jag borde faktiskt få Nobelpris eller nått för att jag klarade av att montera ihop allt, och inga delar blev över heller!!


Här är den, med min elektriska "starter" inkopplad. Tyvärr är jag en katastrof på det mesta jag gör... så jag hade i alldeles för lite briketter. Glöden blev inte tillräckligt varm, så när jag hade grillat en stund var det bara att ta bort gallret med kycklingen och lägga på mer briketter och el-startern igen. I det läget var det ju tur att jag inte använde tändvätska eftersom det glödde, men inte tillräckligt mycket. Efter denna pausen så kunde jag fortsätta...


Gott var det i alla fall. Några marinerade vitlöksklyftor som jag köpte på Maxi, hemmagjort tzatsiki (filtrerad naturell laktosfri yoghurt, grovriven gurka, massa vitlök, lite citron, en droppe olja och citronpeppar), sallad och så kycklingen så klart. Det blev en lite bit till innan jag var klar. Nu har jag massa kyckling kvar som jag kan tärna och frysa in, äter väldigt ofta kycklingsallad till lunch eller middag, perfekt.

Det blev alltså inte mycket action här igår, men en liten 5.000-stegs-promenad blev det i alla fall innan jag gick till Maxi. Får se hur det blir idag, jag gör det jag orkar. Jag har i alla fall överlevt dag 2 och snart är det klart :)

Är det Påskdagen idag? Har inte full koll på dagarna... Jag skall i alla fall till Plantagen idag (hoppas de har öppet...) och köpa en blomma från mig, bror och svägerska till våran "plastmormor" Inga som vi skall till i morgon. Dubbelkollade just, de har öppet 9-19. Puh.

Ha en bra dag! Hoppas ni hade det trevligt igår med släkt och vänner, eller ensamma som jag. Njut av våren!!

3 kommentarer:

  1. Jag hoppas verkligen att du snart får bli av med din huvudvärk. Är det migrän du har? Det kan ju hålla i sig i några dygn om man har otur... Kram

    SvaraRadera
  2. Var det den grillen du köpte när jag var uppe om?

    Grillat är alltid godast, sååå supermumsigt!

    Hoppas du hade en härlig Påskdag

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Marie-Louise: Nä, inte migrän, jag har detoxat från mitt koffeinberoende. Inte alls kul. Kram

    Katarina: Japp, den funkade perfekt, även om den inte ville bli monterad :) Grillad kyckling är nog det godaste som finns, är inte så förtjust i kött, men fläskfilé blir inte dumt det heller... Kram

    SvaraRadera