måndag 11 april 2011

Ännu en härlig vårdag

Gomorron. Måndag igen. Idag känns det att jag har suttit ute hela helgen, ögonen kliar och vill inte vara öppna. Kan man inte få gå och lägga sig igen? Nähä, inte det... Upptäckte till min förfäran att jag inte har en endaste allergitablett kvar från förra säsongen, så pappa får skriva nytt recept. Han är i Göteborg och receptblocket är i Ellös, så tidigast torsdag kan jag få receptet om han postar det. Det är bara att bita ihop och överleva det med. Dålig planering från min sida var det i alla fall.

Gårdagen bjöd ju på bra väder den med, inte lika soligt som i lördags, men värmen fanns där. När jag hade plockat lite här hemma så gick jag ut och satte mig, men det blev bara 2 timmar innan det var dags att packa in allt igen. Det var i alla fall 2 sköna timmar och jag njöt.

På eftermiddagen var jag iväg på ett föredrag som hölls av Eric och Birgitta från Helsingborg, som med sin båt Ariel IV seglade genom Nordvästpassagen förra året. Då går man över till Grönland, utefter dess västkust och sedan in bland isbergen norr om Canada. Inte det lättaste visade det sig. De var 6 personer ombord och 2 fick hela tiden stå i fören och spana med långa påkar att putta bort isberg med, en stod uppe i masten på en av vantspridarna och en styrde. Lite jobbigt var det när de kommit så långt söderut att de inte längre hade midnattssol, då var det mörkt på nätterna. Men det gick tydligen bra, de som stod i fören fick ha stora strålkastare. Föredraget var väldigt intressant, och Ariel IV var första svenska båten någonsin som gått den vägen. Jag meddelade pappa & Marita att om de skulle få för sig att gå samma väg så skulle jag säga upp bekantskapen med dem...

Det goa vädret i helgen gjorde att jag spenderade den mesta tiden på altanen, allt annat fick liksom vara. Jag skulle t.ex. ha åkt till optikern och fixat hårda "näspluppar" på mina nya terminalglasögon, tål inte silikonet och får ont när jag har dem. Jag skulle ha gjort en massa andra saker också, men det får jag göra en annan gång. Man kan ju inte bara strunta i den första vårvarma helgen för säsongen!

Ikväll blir det gymmet, men jag måste säga att det bär emot. Jag har fortfarande väldig träningsvärk, framförallt i vänster underben (baksidan). Känns som det sitter en stor knuta där. Förhoppningsvis släpper det under dagen, annars får jag väl göra så mycket som det går.

Vad händer i veckan då? Bortsett från gymmet så är det klippning/färgning/slingning på torsdag som gäller. Det skall bli spännande med ny frisör, får se vad de kan hitta på. Jag har ju inte så många alternativ när det gäller mitt hår för jag har så vansinnigt mycket knepiga virvlar. Jag kan inte ha lugg t.ex., då ser jag ut som ett ufo. Ena sidan står rakt upp och andra sidan är slätkammad bakåt. Mysko.

Ha en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. Visar helg... även visst här det varit en underbar helg... även vi i Borås ahr njutit.

  Spännande med ny frissa... bilder önskas på fredag morgon.

  Ha det bra!

  Kati

  SvaraRadera
 2. Jag vill också se bilder på nya frillan. Spännande.

  Kramen i

  SvaraRadera
 3. Oh va kul med ny frilla! Spännande att se vad han/hon kan hitta på.

  Ha en fin kväll o lycka till med träningen

  SvaraRadera
 4. Kati: Vaddå ny frissa? Jag kan inte klippa mig på många olika sätt, bara kapa och färga. Kram

  Inger: Ingen ny frilla blir det, bara klippning. Kram

  Katarina: Det var värst vad ni har missförstått, jag skrev ju att jag inte kan klippa frisyr pga alla virvlar... jag kommer att se ut precis som tidigare fast med fräschare färg! Kram

  SvaraRadera