måndag 25 april 2011

Bye, bye koffeinberoende!

Gomorron. Vaknar med endast lite, lite huvudvärk. En klar förbättring. Nu skall väl det där jäkla koffeinet vara ute ur min kropp? Må jag aldrig utsätta mig för sådant här igen... det är inte roligt att avgifta sig. Det har hjälpt att vädret har varit så underbart att jag bara har kunnat sitta på altanen hela dagarna (nästan) och lösa korsord. Är det något jag blir när jag gör en sån här sak så är det apatisk. Ingenting är roligt. Men korsord funkar (nästan) alltid, massa är lösta och tiden går.

Igår gjorde jag inte mycket vettigt heller, en moppetur till Plantagen och inköp av en Hibiskus till Maritas mamma, som vi skall till idag. Lite senare på eftermiddagen blev det en promenad till Maxi där jag handlade Soygurt (soyabaserad yoghurt) som jag skall göra tzatsiki av till mig och syrran. Vi blir bjudna på lax idag och de andra skall ha någon creme fraiche-baserad pepparrotssås. Jag tycker inte alls om pepparrot, så Åsa och jag kom överens om att vi skulle ha tzatsiki. Tyvärr vasslade sig inte yoghurten (inget "vatten" rann av när jag lät den silas i ett kaffefilter), så den blir nog ganska tunn, men det går nog bra ändå.

Bror och svägerska lämnar Borås vid 9 och kommer väl vid 10-tiden och hämtar mig. Sen blir det alltså vidare transport till Ellös. Vi blir inte så sena hem, skönt, eftersom vi skall upp och jobba i morgon. Jag har inte vänt på dygnet så mycket men det kommer givetvis vara så ändå att jag är jättetrött i morgon bitti när klockan ringer.

Jag hoppas vi får tid att ta en promenad idag, jag har verkligen varit orörlig i helgen. Men jag har helt enkelt inte orkat... i morgon blir det träning på gymmet, det ser jag verkligen fram emot. Tyvärr ingen simning, tisdagar har motionssimmare endast 2/8 av poolen att simma i. Alldeles för trångt för min smak.

Njut nu av den sista dagens ledighet, eller första om du har jobbat hela helgen som jag vet vissa har gjort. Det skall inte bli lika soligt och varmt idag som tidigare i helgen, men inget regn i alla fall.

2 kommentarer:

 1. Njut av sista lediga påskdagen. Jag är också ledig idag, sååå skönt!

  Solen skiner i Malmö och jag ska njuta så mkt jag bara kan. Ska försöka mig på att "avgifta" mig från mina saketter i kaffet....SUCK....

  kraam

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vet att detta var ett tag sedan men ville ändå säga starkt gjort! :)

  Har själv varit utan energy drycker i nu fem veckor och det har varit ansträngande.
  Har dock inte blivit helt fri koffeinet men det får bli mitt nästa steg. :)

  Kanske skall försöka driva bort godis/snacks vanan när man ändå är på G.

  Såg också att du kämpat/(Kämpar?) för att gå ner i vikt, har själv väldigt låg mängd kroppsfett men är starkt imponerad utav dig. Koffein är en sak...

  Mitt problem har dock varit att jag mer eller mindre är i en deprission, jag har svårt att känna livsglädje och hat en del andra psykiska problem. Koffein har varit mina Anti-dep.

  //P

  SvaraRadera