tisdag 26 april 2011

Familjeträff på Ellös

Gomorron. Idag var jag glad för att jag går upp så mycket tidigare än jag "behöver", eftersom jag försov mig 1 h och 15 min, men ändå vaknade 1 h före jag skall gå :) Var helt slut efter allt "socialiserande" igår, så jag behövde lite extra sömn.

Jonas, Katherina och Isac hämtade mig vid 10-tiden och drygt 1 h senare var vi uppe i Ellös hos Inga, Maritas mamma. Eller rättare sagt hos Inga, pappa & Marita, för de bor hos henne. Hon har ny lägenhet sedan jag var där sist, hon har bytt med sin son Ralf till en lite mindre lägenhet på raden bakom. Men utsikten är det fortfarande inget fel på:


Tidigare bodde hon i det huset man kan se i vänsterkanten, inte den lägenheten, men den brevid. Då var det bara en gångbana mellan vattnet och hennes tomt, men det är nästan bättre nu, lite mer lä. Vi började med fika, mjukt bröd för de andra och knäcke för mig. Det satt gott efter bilfärden. Sen blev det bara allmänt snack på altanen. Efter ett tag fick jag myror i benen och gick en promenad själv, ingen annan ville följa med.


Här sitter de och slappar... Gick runt hörnet på huset och lite till, sen var jag i "downtown" Ellös. Där hittar man en kiosk, ett bageri och en elaffär. Gick vidare till hamnen.


Vid den bryggan har vi förtöjt "några gånger" under årens lopp. Det var otroligt vackert och lugnt och jag hade gärna varit på segelbåten därute...


Utsikt från hamnbryggan in mot byn. Ellös är otroligt fint, hade det inte legat så långt från Göteborg så skulle jag inte haft någonting emot att bo där.

På min lilla promenad hittade jag massa sådana här:


Mycket sötare "betongsuggor" än vad vi har inne i stan :)

När jag kom tillbaka satt folket fortfarande på altanen och jag satte mig där med. Efter en stund blev det alldeles för varmt, vinden hade mojnat och luften stod still. Jag tog GP:s korsord och en penna och gick ner och satte mig på en parkbänk vid vattnet, precis nedanför Ingas altan. Där hade jag en mysig stund, för varenda pensionär som var ute och gick (det ligger ett ålderdomshem inne i viken), stannade till och jag fick mig en pratstund. Jag fick höra många livshistorier på en kort stund, och lite hjälp med korsordet fick jag också.

Sen var det dags för middag.


Ugnsstekt lax med bara lite kryddor, sallad och så tzatsikin som jag gjort hemma till mig och Åsa. De andra åt potatis och pepparrotsröra. Väldigt gott. Till efterrätt blev det fruktsallad med glass, och eftersom det bara fanns mjölkfri glass så kunde vi alla äta av den. När vi satt och åt såg vi några galningar som badade:


Lite väl tidigt i min smak... Vi stannade inte så mycket längre, Jonas och Kati hade ju långt att köra hem till Borås, och de skulle dessutom stanna till hos mamma i Rävlanda med en liten påskblomma. Det var skönt att det var lite kväll kvar när jag kom hem, det är ju arbetsdag idag.

Hoppas ni har haft en skön Påskhelg, jag fick ju inte gjort så mycket på min att-göra-lista, men det struntar jag i. Jag har njutit och kickat mitt koffeinberoende, det är det viktigaste.

6 kommentarer:

 1. Oh vilka härliga bilder. ni verkar ha haft en toppendag!
  Man behöver inte alltid göra en massa, det är helt okej att "bara" koppla av. O att bli kvitt sitt beroende e fan så bra, det är ju skitjobbigt!
  Hejja dig

  kram

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder du bjuder på :) den utsikten skulle jag gärna ha.

  SvaraRadera
 3. Ser ljuvligt ut! Segeltarmen börjar knorra i mig. Vill ut på solstänkt hav!!!! Roligt att se hur fint Inga o resten bor! Härliga bilder.

  SvaraRadera
 4. Tack för att vi tillsammans fick och gjorde det till en härlig dag.

  Den vidbrända

  SvaraRadera
 5. Ja den utsikten är ju något jag längtar tillbaks till. Är uppväxt ute på Onsala och havet är något jag alltid längtar efter...

  Jag har, liksom du haft en härlig påsk, ja jag har inte varit på detox som du men jag beundrar dig. Det verkar som du lyckats. Visst känns det bättre nu när man inte har suget längre??

  Kramen i

  SvaraRadera
 6. Katarina: Ja, det var en toppendag. Varmt och skönt. Bra att jag kopplade av för nu blir det åka av i maj... Kram

  Marie-Louise: Jag skulle inte heller säga nej till den utsikten...

  Mamma: Skall vi ta den där skärgårdsturen i sommar som vi snackat så mycket om? Inte segling, men havet får vi se! Kram

  Kati: Haha, den vidbrända. Stackare. Kram

  Inger: Suget efter en Pepsi Max har inte försvunnit, det är ju så gott. Men jag vill komma dit att jag kan dricka lite ibland, utan att fastna i koffeinträsket.... Kram

  SvaraRadera