torsdag 21 april 2011

Halvdag och besök hos mamma

Gomorron. Skärtorsdag, till och med bättre än en vanlig fredag, eftersom vi slutar klockan 13. Sedan 4 hela dagar ledigt. Härligt! Hoppas verkligen att vädret blir så bra som alla säger att det skall bli. Konstaterade just efter en titt i almanackan att vi inte får något extra ledigt i år vid 1 maj. Det borde vara förbjudet för röda dagar att infalla på en söndag...  Man borde automatiskt få ledigt på måndagen då...

I hallen står min "dramaten" fullpackad med grejer. Jag har under våren inhandlat diverse saker till mamma, och de har legat i förrådet och väntat på att hon skall komma och hämta dem. Nu blir det jag som åker dit istället, och får släpa sakerna. Bland annat 5 kg ris, en kastrull, ett diskställ, hörlurar och en borste till Pixie... Sen övertalade jag henne igår att jag skulle få köpa diverse saker åt henne på Maxi i födelsedagspresent, jag tycker att det är så tråkigt att ge bort ett kuvert med pengar i. Hon ville ha bidrag till sin nya skärm, men jag vill hellre ge bort någonting. Så det blev en sopborste med skyffel, 3 burkar sill och 2 påsar linfrön... :) Det är inte alla som får det i födelsedagspresent!

Jag köpte också min SISTA flaska Pepsi Max igår. Usch jag bävar för helgen. Vill inte må så dåligt, men samtidigt är det ju ett bevis för vad koffeinet gör med min kropp. Att jag mår skit när det lämnar mig betyder ju att det inte är bra att ha det i kroppen. Smart drag att göra det när jag ändå är ledig. Då är det OK att bara ligga i soffan eller sitta på altanen och lösa korsord. Huvudvärken är väl en sak, även om den blir otroligt kraftig, det är värre med olustkänslan, apatin och håglösheten. Om jag minns rätt så sitter det i 3-4 dagar, så jag borde vara ganska OK på måndag när hela familjen skall träffas hemma hos pappa, Marita och hennes mamma i Ellös.

Jag skall ta med mig en kycklingsallad till jobbet idag som jag äter vid 12-tiden samtidigt som jag jobbar. Bussen går strax efter 13 och resan tar 1 h 40 minuter. Tydligen skulle vi få besök av ett par nere från Skåne med 2 hundar som är potentiella parningspartners till Pixie, men jag får väl syssla med annat under tiden. Jag har med mig mitt superlånga nya gröna linne som mamma skall hjälpa mig sy upp, men jag har också med mig en jacka med alldeles för långa ärmar. Bara jag får hjälp att nåla upp dem i rätt längd så borde jag klara av att sy det själv. Det kan jag pilla med när hundar skall bedömmas och berömmas :)

Någon som skall göra något kul i Påsk? Jag skall som sagt inte göra något speciellt förrän på måndag, men tänkte handla hem något gott till Påskafton. Jag tror det blir varmrökt lax, det var länge sedan jag åt det. En yoghurtsås och lite sallad till det, mums.

Jag måste komma med en rättelse, jag såg att någon hade hittat hit genom att googla på "såpa altan antal delar vatten" eller liknande. Pappa ringde igår och meddelade att han fått fel uppgifter om andelen såpa/vatten, det var precis tvärtom mot vad han gjorde. Alltså 2 delar vatten och 1 del såpa, inte tvärtom... Nu tror jag ännu mer att det kommer att löddra när det regnar :) Jag skall i alla fall redigera gårdagens inlägg så att inga fler gör fel... Och jag lovar att fotografera när det börjar löddra! Frågan är bara hur halt det kommer att bli...

Ha en härlig Skärtorsdag! Och Glad Påsk önskar jag er om ni skall resa bort och vi inte kommer att "ses" förrän nästa vecka. Läsarantalet och kommentarerna har minskat drastiskt den senaste tiden, jag har blivit tråååkig... Eller? Jag skall skärpa mig med att kommentera hos er, jag har varit verkligen dålig på det på sista tiden. LOVAR!

4 kommentarer:

 1. Hello and godmorning!

  Min påsk kommer att innehålla en del sjungande i kyrkan, besök hos min mor och då kommer min pappa också, skall fira två 50-åringar på påskafton, och skall åka till Ellös och träffa dig, Åsa, Johannes, Inga, Marit och Eje på annandagen.

  GLAD PÅSK!

  Kati


  Kati

  SvaraRadera
 2. Här blir det oxå sång i helgen i kykan-¨på söndag.Middag hos mormor på lärdag och lite annat hushålsarbete antar jag. Jag skall i allafall ut och promeera. I går-kväll och i kväll har jag promeerat. Tänkte ta en morgon och en kvällspromenad varje dag under påsk.Dagarna kommer att försvinna i ett naft.
  Kramelikram

  SvaraRadera
 3. Det handlar nog inte om dig eg, det här med kommentarerna, utan mer om att det är vår o alla vill vara ute o njuta av solen :). Jag är urusel just nu på att kommentera, vet inte vad jag skall skriva, o tiden räcker inte alltid till även om jag läser.
  Ha en riktigt Glad Påsk :).
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hoppas du hade det bra hos mamma. Du kommer klara "avgiftningen" bra även om det kommer bli tufft. Hejja dig!

  KRAM

  SvaraRadera