torsdag 28 april 2011

Nya rutiner

Gomorron. Idag skall jag göra något jag längtat efter länge, men inte har gjort av någon anledning: simma på morgonen före jobbet! Nu med gymkortet så får jag ytterligare några minuter på mig, eftersom jag då kommer in genom grindarna från kl 6. Det innebär att jag kan vara färdigomklädd och duschad när poolen öppnar kl 6.30. Med simkortet kommer jag inte in genom grindarna förrän 6.30, så där förlorar man några minuter. Det skall bli så skönt!! Jag har just ätit min första frukost (knäcke) och den andra äter jag sen när jag kommer hem efter simningen.

Hem? Skall jag inte till jobbet? På sätt och vis inte... Igår blev det bestämt att jag, från och med idag, skall jobba hemifrån på tisdag, onsdag och torsdag förmiddagar. Detta för att minska på min stress då jag hela tiden blir störd på jobbet. När jag jobbar hemifrån är jag mycket mer effektiv eftersom jag kan slutföra det jag påbörjat. Vi skall testa detta fram till semestern och se hur det går. Så skönt tycker jag, för jag kanske slipper massa övertid som jag hade behövt annars.

På grund av detta bestämde jag mig för att fira och inte jobba över igår :) Istället satte jag mig på altanen en stund när jag kom hem, och njöt av det fina vädret. Sen kollade jag en film som kom i brevlådan igår, en riktigt gammal goding. Kommer ni ihåg filmen Cool Runnings?


Den handlar om 4 jamaicanska killar och en avdankad tränare som bestämmer sig för att Jamaica skall ställa upp i vinter-OS med ett bobsled-lag. Den är väldigt rolig! Hade helt glömt bort denna filmen, men så fick jag ett mail med info om billiga filmer från Play i England, och där kostade den inte mer än 3 € eller nått. Inte mycket alltså. Rekommenderar det stället för filmer och engelska böcker, helt fraktfritt.

Dagens Maxine var inte dum den heller:

För er som inte är så bevandrade i engelska så betyder "downsizing" att man skall spara, dra in på svångremmen.

Nu är det snart dags att sticka, simväskan är packad, listan checkad så jag inte har glömt något. När jag var och tränade i tisdags hade jag glömt vattenflaskan (fast jag hade med mig korken) trots listan... men det fanns vatten att köpa i kassan, så jag klarade mig. Skulle aldrig kunna genomföra ett träningspass utan vattenflaska, det går åt en halvliter under ett pass.

Ha en bra torsdag!

6 kommentarer:

 1. Va skönt att du får jobba hemma, hoppas du får mer ro då.
  Aaah, den filmen är sååå kul! Ffa när de kliver av planet i Calgary och håller på att frysa häcken av sig :)

  Ha en fin dag
  kramisar

  SvaraRadera
 2. Det låter skönt att få jobba hemifrån när du blir stressad på arbetsplatsen. Kanon att få den möjligheten. Grattis till dej och hoppas du kommer må bättre av detta :)
  Oj mys att bege sig ut simma tidigt. Det låter ju helt underbart =)
  Kram och ha en bra dag

  SvaraRadera
 3. Visst är det ljuvligt att simma på morgonen? :) Jag gör det nu jag också. Gåbandet blev för smärtsamt. Så det får jag ta lite då och då istället.
  Vad skönt att kunna arbeta hemifrån. Låter lyxigt! :)
  Kram Och pepp

  SvaraRadera
 4. Simma lugnt och glöm inte att stretcha!

  Kati

  SvaraRadera
 5. "Cool runnings" är ju bara så bra & rolig.
  Skönt att få jobba hemifrån, det är verkligen super när det funkar.

  Kramen i

  SvaraRadera
 6. Katarina: Det började bra i alla fall :) Angående filmen så tycker jag den var skitkul rakt igen. Scenen du nämnde är extra kul, eller när de stoppar in Sanka i en frysbil och stänger dörren... hehe...

  Kram

  Kämpa: Jag blir stressad av att alla stör mig hela tiden. Jag har många arbetsuppgifter, men min huvudsakliga är att tillverka dokumentation. Jag kan aldrig koncentrera mig till 100 % på det när jag måste göra massa andra saker hela tiden, så där blir ändringen stor. Morronsimning är något jag verkligen rekommenderar! Kram

  Sussie: Tidvis kan jag inte använda gåbandet heller, när höften och/eller foten krånglar, men jag har haft stor nytta av det. Gillar det mycket bättre än det stora fina på gymmet, eftersom jag har min stora fläkt framför. Svettas väldigt lätt i ansiktet och det hatar jag.. Kram

  Kati: Jag avslutar alltid simningen med lite stretch, annars kommer jag inte ur poolen. Man blir så svankryggig av att simma :) Kram

  Inger: Hur går det med gåbandet? har ni använt det än? Hihi... Kram

  SvaraRadera