söndag 10 juli 2011

Ännu en härlig dag?

Gomorron. Precis så här vill jag att vädret skall vara; soligt och skönt på dagen, regn på kvällen. OK, det kunde ju blåsa lite mindre, höll på att blåsa bort på altanen igår eftermiddag/kväll, men hellre blåst än regn. Fram till 18-tiden var vindarna hårda men ljumma, sen gick det inte att sitta ute längre.

Innan jag satte mig på altanen igår så var jag iväg till Maxi. Är där mest varje dag, ganska skönt när man har en sån stor affär så nära så att man kan betrakta det som sin kvartersbutik :) När jag gick dit kom jag på att jag glömt ta fram kyckling ur frysen och lägga i marinad. Det är en sak som har ändrats sedan operationen; ibland kan jag få en otrolig protein-hunger. Då är kycklingfiléer i frysen en perfekt lösning på det. Antingen äter jag en filé precis som den är, med ingenting till, eller också lägger jag den på en knäcke. Denna protein-hunger infinner sig oftast på kvällen, så det är som kvällsmat jag äter det. I vilket fall som helst hade jag tur när jag kom till Maxi, för jag hittade 5 st av denna för halva priset:


Jag tog alla de hade för halva priset :) Det blev ca 21 kr/paket, och det är 2 måltider för mig, alltså sammanlagt 10 måltider för lite drygt 100 kr. Bara ta bort plasten och in med hela formen i ugnen i 20 minuter, färdigkryddat och klart. Väldigt gott är det och det blev en delikat lunch på altanen.

Eftermiddagen spenderades alltså på altanen, med flera korsordstidningar. Njöt och hade det jättebra. Jag hoppas det blir altanväder idag också, för det är verkligen det allra bästa sättet (för mig i alla fall) att varva ner och koppla av inför nästa arbetsvecka.

När jag skulle gå och lägga mig och läsa blev jag lite sur på Cornelia. Kolla vad hon gjort med min födelsedagsbok!


På flera ställen dessutom! Marita skall få boken när jag är klar, så jag hoppas inte hon tuggar så mycket mer för då blir den svårläst... Boken är ju lite blank på framsidan, och Corny blir helt tokig av allt blankt och plastigt. Det går inte att ha en plastpåse stående på golvet om man inte vill ha den perforerad likt ovan. De där blåa IKEA-kassarna man kan köpa med sig hem, och som jag använder när jag bär tvätt till och från altanen, är också väldigt kul att tugga på. Där gör hon ju ingen skada i alla fall. Blanka tidningar är också spännande. Hennes dotter Nellie, som inte lever längre, gick loss lika mycket på papper. Servetter var det bästa, och lämnade man en servett liggandes på bordet så kunde man hitta den senare med stora hål i. Inget spår efter det som var borta, antar att hon åt upp det... Knäppa katter!

Jag tror jag skiter i alla måsten idag och bara är. Måsten kan jag ta itu med senare! Ha en bra söndag, med eller utan måsten!

1 kommentar: