tisdag 5 juli 2011

Happy Birthday to meeee

Gomorron! Igår funderade jag, när jag skrev tacksamhetsalfabetet, på att det var väldigt länge sedan Cornelia väckte mig klockan tidigt. Den tanken skulle jag aldrig ha tänkt. 4.30 tyckte hon att jag skulle gå upp.... Hon försökte tidigare än så, redan vid 3 började det, men 4.30 övergick det envisa jamandet i att hon började gå på mig. Gick inte att ligga kvar längre. Inte har hon sjungt för mig heller, knepiga katt :)

Började dagen med att fylla i en enkät från Ellos, och det gjorde lite ont när jag för första gången fick fylla i ålderskategorin 46-50 år. Fasen också, bara 4 år till "the big one". Det känns vill jag lova! Hur 17 kunde tiden gå så här fort? Kommer så väl ihåg när jag satt på en altan i San Francisco och hade världens noja för att jag fyllde 25... det är ju (nästan) så jag känner mig nu också...

Ledig idag alltså, men svägerskan dyker upp vilken minut som helst. Hon är redan inne på sin andra semestervecka, och eftersom bror jobbar på andra sidan motorvägen är det ju ganska onödigt att hon skall åka tåg eller buss hit, så hon åker med honom. Vid 5-tiden skall jag ha ett litet kalas för bror, svägerska, syster, alla mina föräldrar och kollegorna Malin och Ing-Marie. Ganska bra att vi inte blir så många, för vädret ser ut att bjuda på regn, och då får vi plats runt mitt köksbord.

Jag stack iväg efter jobbet igår och handlade alla färskvaror, så det slipper jag idag. Nu är hela kylen full av frukt och grönsaker. Det är så fruktansvärt svårt att beräkna hur mycket som går åt, men jag hoppas i alla fall att ingen behöver gå härifrån hungrig.

Och nu... nu kommer det jag bävat för. Jag lovade ju häromdagen att lägga upp bilden på hur jag såg ut på min födelsedag för 3 år sedan. Bilden som fick mig att gå med i Xtravagaza och ta de första stegen mot ett smalare liv. Även om min erfarenhet med XV inte slutade där jag ville att den skulle göra (gick ju upp 3/4 av det jag gått ner) så ser jag ändå det som en lyckad erfarenhet och väg till mitt mål.

Men först, så här såg jag ut igår. Jag har inte installerat något bildredigeringsprogram än, så jag kan inte lägga ihop dem till en...Sen har vi då den fruktade bilden...


Ja, jag ser skillnaden! STOR skillnad! Men det hindrar mig inte från att fortfarande KÄNNA mig jättetjock, även om jag faktiskt inte känner mig så tjock som jag var på bilden ovan. Det finns faktiskt en ännu värre bild... Nedanstående bild togs samma dag jag skrev in mig på Xtravaganza, alltså ca 2 veckor senare.


Usch säger jag bara. När jag ser dessa bilder är jag SÅ NÖJD med där jag är idag. Om jag bara hade blivit av med magen som pöser över åt alla håll (s.k. "muffin-top") så hade jag varit ännu nöjdare. Det går inte att känna sig fin i en lite tajtare tröja när magen pöser ut överallt...

Jag har förresten kommit på varför mappen med bilderna från 2010 aldrig kom med i backupen. När man lägger upp backupen så får man klicka i vilka mappar som skall kopieras, och om det tillkommer några nya mappar (som min mapp som hette 2010) så följer de INTE med automatiskt. Då måste man spara ett nytt jobb, och det gjorde jag alltså inte. Jag trodde i min enfald att om jag la ner mappen i en mapp som backupades så skulle den följa med. Så var alltså inte fallet.

Nu ringde bror, Kati är här om 5 minuter. Ha en härlig dag, det tänker jag ha!

10 kommentarer:

 1. Så himla bra kämpat!!!!! Vad duktig du är.

  SvaraRadera
 2. Happy birthday to you!Grattis!Hipp hipp hurra!Idag är ingen vanlig dag.... för det är Lenas födelsedag Hurra hurra hurra!

  LÖV till dig min svägerska!

  Vilken skillnad ... kära nån... hoppas din hjärna inte spelar dig ett spratt och du inmte ser förändringen... det är ju megastort!

  Största kramen!Puss i örat!

  Kati

  SvaraRadera
 3. Va bra att du också ser skillnaden, jag VET att det inte är samma sak som att KÄNNA den. Men nu kan du i alla fall rent intellektuellt intala dig att JAG ÄR SMALARE!!!

  Du är jättefin. Ha en superfin födelsedag Lena

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Nej vännen, jag snor inte dina tacksamhetssaker - great minds think alike! Så är det ;)

  SvaraRadera
 5. G R A T T I S
  Ha en underbar födelsedag!

  Sagt det tidigare, Du är fantastiskt duktig!
  Fina bilder på dej - vilken skillnad.

  SvaraRadera
 6. Alltså, duktiga du. ENORM skillnad på fotona. Va grymt stolt över dig. Till och med jag blir glad och stolt och då känner jag dig inte. hihi

  Fyller du år, GRATTIS. Och ålder är bara en siffra, det är hur du känner det i hjärtat som betyder =)
  Och vi tjejer blir inte mer 'än 25 hahahah
  Kram och ha en underbar dag

  SvaraRadera
 7. Vilken enorm skillnad mellan bilderna. Du är superduktig.:-)

  Ha en bra födelsedag!

  Kramis

  SvaraRadera
 8. Ja må du leva, ja må du leva..... Hipp hipp Hurra Hurra Hurra Hurra!
  Stort grattis på din "25-årsdag"! O inget regn i sikte, här iaf :). Så jag håller tummarna för att ni kan sitta på din underbara altan. O herregud vilken skillnad det är på dig :)! O jag vet precis vad du menar med "bullarna" som pöser över ;). Det är inte kul. Men det finns ju hjälpmedel som tur är :) På KappAhl t ex :).
  Njut av din dag nu.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Mycket bra jobbat! Du har gått från att vara riktigt fet till mer mullig! Du ser jättefin ut nu! Med tanke på hur du tränar och äter så hoppas jag att du även känner dig jättefin! Man kan faktiskt vara mullig, frisk och fin på samma sätt som man kan vara smal, sjuk och ful:-)

  SvaraRadera