onsdag 30 maj 2012

Dags att bli plågad igen

Gomorron. Vaknade en halvtimme före klockan. Inte så stor mening med att försöka somna om. Jag tycker man blir tröttare då än om man går upp och börjar dagen en halvtimme tidigare... Lika bra det, skall iväg tidigt och har lite att fixa med innan dess. Idag är det alltså dags att bli plågad av naprapaten igen. Men med tanke på hur bra min höft mått den sista veckan så är det inte lika plågsamt. I alla fall inte just nu när det inte gör ont, men man kanske inte skall fråga mig när han håller på med stötvågsterapin... då kanske det inte är lika positivt :)

Jag hoppas verkligen att det är så att höften har blivit bättre av terapin, och att det inte är cortisonsprutan som verkar. Det är ca 6 veckor sedan jag fick den, och det är väl ungefär så länge den brukar vara. Fast man kan ju undra varför jag inte har varit så här bra tidigare denna omgången. Det är nog behandlingen. Eller?

Idag är det också äntligen dags för besök av städerskan igen. 4 veckor sen sist. Det var skönt att röja igår, fick undan massor. Idag skall det också komma en fönsterputsare. Jag bad dem om det för 4 veckor sedan och hade snart gett upp och tänkt göra jobbet själv. Men förra gången jag gjorde det så pajade axeln totalt och jag fick äta antiinflammatoriskt (utan verkan) i 4 veckor. Inte värt det, men fönstrena ser för jäkliga ut. Det skall bli så skönt att kunna se ut ordentligt igen.

Vågen verkar vara tankad med cement... Har ju haft lite problem med magen (milt sagt) men verkar vara på banan nu. Gick på toa 3 ggr igår, men vågen envisas med att visa samma vikt dag efter dag. Jag är nästan på den vikten det vände på för 3,5 år sedan efter Xtravaganza. Kroppen vill kanske inte längre ner, men jag skall allt överlista den! Om 0,8 kg byter jag förstasiffra och om 0,5 kg passerar jag -10 kg. Stora milstenar, så kroppen stretar väl emot. Men jag tappar inte sugen. Jag måste aktivt tänka på att jag går på en diet, för oftast finns det inte i mina tankar. En dag som denna passar denna bilden bra:


Så sant. Jag ÄR stolt över hur långt jag har kommit. Jag är också väldigt glad att jag själv kan SE hur långt jag har kommit. Visserligen ser jag också allt som är kvar, dallrig mage, stora lår, änglavingar osv, men jag kan faktiskt stå framför spegeln och vara stolt över mig själv. Häromdagen var min bror förbi på jobbet och hämtade lite saker han skulle lämna av hos mamma (han åker mer eller mindre förbi henne varje dag på väg hem till Borås), och när han kom innanför dörren sa han "hallå smalis". Sånt värmer :) Jag är alltså väldigt stolt över mig själv, men jag är inte nöjd än.

Konstaterade just i Facebook-gruppen Vi Dukanare att det skall bli så skönt att börja ha kläder som är mer proportionerliga. Det är nämligen så att de som designar kläder har en väldigt knepig kroppsuppfattning. Om man t.ex. tar en tröja så är det så att halsringningen blir djupare och djupare ju större tröjan är. Som om bysten satt längre ner bara för att man blir större. Jag som då är väldigt kort har stora problem med det, jag äger nog inte en endaste tröja (inkl. finare t-shirt) som jag inte behöver ha linne under. Och linnena skall vi inte prata om. De har jag oftast i en mindre storlek, för jag gillar när de stramar åt under tröjan. Men halslinningen på linnena är oftast värre än den på tröjan jag skall ha ovanpå. Jag har flera linnen som jag måste ha bakochfram för att de skall gå att använda... Alternativt att jag hela tiden får gå och dra i dem så att de kommer ovanför den urringade tröjan... Gaah. Någon borde ge de som designar kläder en anatomilektion!

Nu måste jag göra frukost, en hel timme tidigare än vanligt. Äter min havreklipannkaka innan jag åker och så tar jag med mig yoghurten till jobbet. Det blir ett extra mål, men då står jag mig fram till fikat. Ute är det 7,1°C, inte alls de dryga 15 som det var förra veckan jag moppade till naprapaten.... Skall jag behöva ta på mig en tjockare jacka?? Jag vägrar!

Ha en bra onsdag!

8 kommentarer:

 1. Jag vet att du kommer överlista vågen! Jag läste någonstans att de som har problem med magen kör en period av 5+5 istället, eftersom detta är skonsammare mot magen. Inte vet jag.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Jag ger inte upp! Jag vet inte... 5+5 låter inte alls lockande. Jag tror att man skulle bli uttråkad då. Jag tror att jag har hittat rätt "mediciner" nu, för sedan jag la till linfrön morron och kväll verkar det (peppar, peppar) ha funkat. Kram

   Radera
 2. beundrar din energi och din klokskap :)
  ha en bra dag.
  kram från dalsland//

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen tack! :) Ha en bra dag du med. Kram

   Radera
 3. Jag håller tummarna att det går bra hos naprapaten :)Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TAck! Bra går det men ont gör det (se bild i dagens inlägg). Hoppas det verkar också :)

   Radera
 4. Hur gick det hos naprapaten? Du SKALL vara stolt över dig själv och din resa, den har ju inte varit hinderfritt lugnt sagt ;) Så heja heja smalis! Du kommer vinna över din envisa våg också, det är jag helt övertygad om! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick bra men gjorde ont... Jag ÄR stolt, gillar så bilden jag snodde av dig. Så sann. Min våg är envis men idag var den snäll :) KRam

   Radera