söndag 12 augusti 2012

Första dagen

Gomorron. Klockan är 8.49 och här sitter jag på min terass, med internet. Hittade en punkt igår, av en slump, och har jag datorn precis där så funkar det :) Jag har varit ute och simmat i 25 minuter i poolen, ensam. Poolen öppnar inte förrän kl 8, så jag fick vänta tills dess. Fast jag sov ända till 7.40, men å andra sidan somnade jag inte förrän efter 2, så det var ju inte så länge ändå.

Efter jag hade skrivit mitt inläg i går kväll så gick jag ut för att äta middag. Jag hade ingen aning om vart jag skulle gå, så jag tänkte att jag börjar med den restaurangen där vi hade vårt välkomstmöte tidigare på dagen. Solresor har 3 hotell precis här i närheten, så vi möttes alla där. Farmers House hette restaurangen, och den såg trevlig ut.


Jag pratade med en av servitörerna och visade min laktosintolerantlapp. Han var jättehjälpsam och talade om vad jag kunde äta. Jag bestämde mig ganska snart för Souvlaki på kyckling. Då kunde jag ta barbequesås eller pepparsås, berättade han. Jag tog barbeque. På bilden var det med både ris och kyckling, men jag sa åt honom att skippa riset.


Både kycklingen och såsen var gudomligt goda. Potatisen åt jag bara en av. Mätt blev jag. Till detta cola light. Utan is. Jag vill inte bli magsjuk :) Sen fick jag en portion frukt och en Raki "on the house". Tydligen får alla det... Frukten var magiskt god efter 20 veckor på Dukan utan frukt.


Speciellt vattenmelonen. Mmmmm. Sen gick jag tillbaka till hotellet igen och satte mig i poolbaren med ett glas vin och lite gratis popcorn.


Kollade bara en liten stund, för sen satte sig ett jättetrevligt svenskt par, Åke & Nahid, vid bordet brevid.


Vi hade det väldigt trevligt i ett par timmar. Det är ganska många barnfamiljer här, så det är väldigt lugnt på kvällarna. Skönt. Fast å vad vi längtade efter ett kvällsdopp där vid 23-tiden, när vi svettats i baren ett tag. Men poolen har bara öppet 8-21.


Utsikt från min bar i poolen.

När vi skilts åt så tog jag min dator och satte mig på altanen för att kolla på The Mentalist. Eftersom min dator har urkassa batterier, trots att den bara är ett halvår, måste jag sitta nära terassdörren för att strömsladden skulle räcka. Det var då jag upptäckte att jag hade internet, plötsligt ramlade det in massa mail. Konstigt nog så sitter jag längre bort från routern nu än när jag testade tidigare under dagen med telefonen. Men det är så mycket skit (växter) framför min terass att det antagligen handlar om fri sikt. Detta är 2 bilder tagna mot min terass utifrån.Massa grönsaker. Nåväl. Nu är jag glad med internet, och det var väldigt mysigt att sitta ute med värmeljus och hörlurar och kolla på DVD.


Vad händer idag då? Jag hade ju sedan tidigare bokat in mig på 2 utflykter; Det gömda Kreta på onsdag och Knossos & Heraklion på torsdag. Men jag har köpt en till, en guidad stadsrundtur i Chania. Den går kl 17 i eftermiddag och avslutas med middag i stan. Fram tills dess vet jag inte. I och med att jag var uppe så tidigt och simmade har jag nu paxat en solstol med parasoll, så jag börjar väl där. Sen får vi se.

Ha en skön dag!

8 kommentarer:

 1. Greklands vatten är drickbart, det smakar bara lite klor. Du kan ta is utan problem. /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har, av reseledaren, blivit avrådda från kranvatten och is. Jag är känslig och lyder...

   Radera
 2. Tror inte de gör is på vattnet i kranen faktiskt!

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt du har det :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Med tanke på ovanstående kommentarer, känns det lite paradoxalt att skippa isen pga vattenkvaliteten men äta frukt - som garanterat är sköljd i kranvatten!

  Jag vet att vattenkvaliteten är olika på Greklands öar, det beror ex. på vattenledningssystem, reningssystem, om man renar vattnet eller har vattenkällor osv.

  Men tänk på att om vattnet är bakteriellt dåligt så bör du inte äta frukt som är sköljd heller, eller för den delen borsta tänderna i vattnet. Det misstaget gjorde jag en gång i Thailand, det är första och enda gången jag blivit magsjuk av vatten. Annars provar jag alltid vattnet, en klunk etc och har man inte känt några obehag på 6-8 h så brukar det inte vara några problem. Skulle nog säga att om du har borstat tänderna i vattnet, och ätit frukt och grönsaker som är sköljda så är nog inte vattnet "dåligt". Men man kan ju vara olika känslig, och det kan ju vara värt några kronor i kostnad för "köpevatten" för att undvika att bli magsjuk hela veckan.

  Så, det var min uppsats i det ämnet :)

  Hoppas du har riktigt, riktigt trevligt! Fokusera inte för mycket på internetet, njut av att vara ledig istället :)

  Kram och hoppas på fortsatt trevlig resa!

  SvaraRadera
 5. Oj, såg att det blev syftningsfel i meningen ovan. Jag käkade alltså frukt, melon och ananas som var uppskuren och sköljd i kranvatten, vilket gjorde mig magsjuk - inte tandborstningen :)

  SvaraRadera
 6. Bra matval! Det låter som en härlig resa :)

  kram, pernilla be

  SvaraRadera