söndag 28 oktober 2012

Morronflitig

Gomorron. Efter en urusel natt så vaknade jag och hade världens energi. Mysko. Men jag har i alla fall redan frostat av frysen och rengjort ugnen. Undrar vart denna dagen skall sluta...

Resultatet för vecka 31 blev ju väldigt bra: -0,9 kg. Det är jag mycket nöjd med. Glömde skriva detta förut, så jag lägger till det nu, lite senare...

Igår när jag var och handlade så köpte jag en 500 g ICA's kvarg (alltså med laktos i) tillsammans med min vanliga laktosfria kvarg. Jag tänkte blanda 1+2 d.v.s. 1 del kvarg med laktos och 2 delar kvarg utan. Jag blandade den med kryddorna från Kreta (sa jag att pensionerade kollegan med fru kom hem därifrån för en månad sen med SJU påsar kryddor till mig?) och åt till middag. Detta med kycklingen som jag grillade igår. Middagen åts vid 19-tiden.

Vid 20.30 kände jag att det var dags att krypa ner i sängen. Jag var fruktansvärt trött och tog kväll extra tidigt. Ungefär samtidigt som jag gick och la mig fick jag magkramper. Laktos-kramper. Jaha, då gick det inte med den kvargen. Mysko eftersom det gick förra söndagen... Låg och vred mig i en timme med kramp och kunde inte somna. Somnade strax efter 21.30. 10 minuter senare ringde svägerskan... då hade hon läst mitt blogginlägg om -50 kg och ville gratta. Jaha, sen var jag vaken 2 h till med kramper. Efter 5 besök på toa på en kvart, där jag gick ner minst 5 kg känns det som, så gick jag och la mig i soffan. Där somnade jag tillslut och fick sova 5 h innan katten väckte mig.

Så jag förstår inte hur jag kunde vakna med så mycket energi... Jag har till och med plockat isär ugnsluckan och rengjort de 3 glasen, det ni! Nu är det snart dags att flytta in all mat i frysen igen, då den kommit ner i rätt temperatur. Det är -6°C ute, så det är ingen fara med maten.

Jag skulle behöva åka till Lidl idag och bunkra lite tuggummi. Måste bara kolla så att det inte är vitt på marken, jag har inga vinterdäck på än på moppen. Måste fixa det på tisdag. Egentligen skulle jag också behöva slå in alla altanmöbler i presenning, men när jag ringde pappa igår för att få en idé om hur stor presenning jag skulle köpa (den jag har är sönder) så sa han att han skulle vara nere i stan hela nästa vecka och att han skulle fixa det åt mig då. Jag vet inte om han menade att han skulle köpa en presenning eller göra hela jobbet, det återstår att se. Men snällt är det i alla fall :)

Så där ja, nu är maten på plats också. Det blev så fint och rent och ordnat. Ugnen är ren. Diskmaskinen och tvättmaskinen går. Känns bra. Nu är det bara städerskan som saknas också, hon har inte varit här på 3,5 vecka, då hon varit i Australien. Men på onsdag kommer hon.

Förresten, jag har en stor grön växt som jag fick av jobbet när jag fyllde 40.


Nu har den fått ohyra. Både vit och svart ohyra. Något kletigt droppar också ner på golvet.


Nu är den stora frågan: Kan jag spruta denna med någonting? Eller skall jag slänga hela växten? Kan absolut ingenting om sådant här, vet inte ens vad det är för "märke" på växten.... Skall fråga min gamla klasskamrat Jonas som har en grupp på Facebook som heter Blomjonas... Eller om ni vet?

Ha en bra söndag!

4 kommentarer:

  1. Blanda såpa och lite vatten och spruta på ordentligt, det brukar funka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag gjort det. Kunde inte lämna växten ute då det är kallt, så den står inne igen med massa tidningar under. Hoppas den går att rädda.

      Radera
    2. Hur gick de med växten? 😊

      Radera
    3. Minns inte. Det var ju 5 år sen. Tror att jag fick slänga den. Så minns jag det i alla fall. Den finns inte kvar.

      Radera