torsdag 11 oktober 2012

Mumsigt snack

Gomorron. Hur låter det när man kommer upp på morgonen och möts av en jamande katt i vardagsrummet och svaret är "jag pratar inte med dig"?... Jäkla katt. Strax efter 3 sätter hon igång varenda natt. Upp i mitt ansikte och jamar. Så håller hon på fram till halv 5 ungefär, då går hon ut i vardagsrummet och lägger sig. Jag får sova ÄNDA till 5 då klockan ringer. Om 7 timmars oavbruten sömn är viktig för viktnedgång så lär inget hända förrän min gamla katt inte finns längre, för oavbruten sömn kan jag inte stava till...

Igår provade jag någonting som jag har tänkt prova länge, efter ett tips från en annan Dukanare: att torka hamburgerkött själv. Detta var nog det godaste jag smakat på länge, och man får inte det minsta dåligt samvete när man proppar i sig så magen står i 4 hörn...


Jag gjorde 2 omgångar... Första försöket ovan så gjorde jag som jag "blev tillsagd". D.v.s. jag la köttskivorna på bakplåtspapper på gallret högst upp i ugnen (grill, max temp). Och så hade jag dem inne i 2,5 minut. De blev fuktiga i botten, så därför ligger de på tork här.

Men sen tänkte jag att jag skulle prova utan bakplåtspapper när ugnen ändå var igång. Jag ställde plåten under gallret, och en bra idé är nog att ha bakplåtspappret på plåten istället, för det droppar och då slipper man diska plåten. Jag ökade också till 3 minuter. Det blev jättegott. Så enkelt, snabbt och verkligen mumsigt. Det är väldigt mättande, skivorna krymper ju ganska mycket, så det ser inte så mycket ut. Detta var absolut inte sista gången. Perfekt om man är så där sugen en kväll, eller om man skall på bio och vill ha något att snaska på.

När jag var uppe på Maxi igår så såg jag denna:


Inte redan! Jag vill inte! Julen med all stress, panik, hysteri och annat är INTE min högtid. Kan inte oktober få vara i fred? Denna skylt var precis bredvid Halloween-lådorna, låt helgerna ha sin egen tid!

På tal om inte redan, vem sa att det var OK med minusgrader nu? Fick en köldchock när jag gick utanför dörren igår och såg frosten på marken och andedräkten syntes. När jag kom till jobbet såg jag att det var -2°C. Samma som det är just nu. Idag får jag packa ner överdragsbyxorna så jag inte fryser ihjäl när jag moppar till och från psykologen. Skall man redan behöva sätta på vinterdäck?

Ser på räknaren här till höger att jag idag har kört Dukan i 200 dagar. Wow. Kan inte fatta att jag fortfarande håller på. Nu börjar det sakta gå neråt igen efter lite stiltje på den fronten, så jag har ju inte hållt på till 100 % i 200 dagar, men tänket har funnits där hela tiden. Som jag sa på klassträffen i lördags: ibland blir man så förbannat trött på att vara duktig och tänka på bantning dygnet runt... då går det lite åt skogen. Men "I am back on track" again och skadan var inte stor :)

Dags för frukost och mellis"tillverkning". Ha en bra torsdag! Snart är det helg :)

4 kommentarer:

  1. Att torka kött så är supergott! Vi brukar göra lika dant med parmaskinka (jag vet att du inte får äta gris) och det är supergott som drinktilltugg, liksom med parmesanost så det blir flarn. Supersmarrigt! Prova att göra det med kalkonbaconette.

    Ha en fin helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är kalkonbaconette? Aldrig hört talas om. Tänkte dock prova med rökt kyckling eller rökt kalkon ikväll, som fredagsmys. Av någon mysko anledning tog det rökta hamburgerköttet slut igår... Perfekt att ta några bitar när man kommer hem superhungrig. Bästa snacket ever :) Kram

      Radera
  2. Ja det är supergott med HB kött i ugn :) Fast jag använder inte gallret, lägger skivorna på plåten, på bakpapper :)
    Grattis på 200 dagen! Jag har hållit på i 263 dagar :)

    SvaraRadera
  3. Torkat hamburgerkött ska jag verkligen prova! Måste väl funka med vanlig skinka också? Eller är det för fett och vattnigt? Håller med om att man vill ha lite snacks ibland. Och angående julen håller jag med dig 100% I dag frågade äldsta dottern vad vi ska göra på nyår och jag bara "what". "Ja, ni är ju alltid så sena med att planera det så alla är upptagna när ni väl frågar. Man måste vara ute i god tid." Och jag tycker att jag brukar ha god framförhållning.

    kram, pernilla be

    SvaraRadera