fredag 27 december 2013

På Kastrup

Gomorron. Sitter nu i en fåtölj i SAS lounge på Kastrup. Å vad jag har gjort mig förtjänt av att sitta här... Fy katten vilken jobbig resa det var hit...

Lyckades slumra lite grann i soffan igår kväll, men somnade aldrig riktigt. Taxin kom kl 2, eller rättare sagt 10 i, så jag var inne på Centralen strax efter 2. Swebus skrev inte på biljetten vilken hållplats bussen skulle gå från (finns över 50, fast 35 av dem inomhus där det var stängt) men jag lyckades hitta den till slut. Bussen kom från Oslo och var redan halvfull. Massa ungdomar som inte pratade vare sig norska, svenska eller engelska hade ockuperat 2 säten var. Smart. Vi petade på dem och väckte dem, de fick helt enkelt sätta sig upp. Bussen blev knöfull innan vi lämnade Centralen, några som inte förbokat biljetter kom inte med.

Varmt var det. Väldigt varmt. Förstår mig inte på de där ungdomarna, de satt med jacka. Min åkte av fort, sen också tjocktröjan. Satt i t-shirt och svettades. Jag satt jättedumt, med huvudet lutat mot fönstret på högersidan (dock rätt för min onda axel-/halsmuskel) så min stackars vänsterarm hade inget stöd. Den armbågen har jag opererat 8 ggr, och innan den sista operationen för 15 år sedan fick jag ha en plast-ortos på mig jämt (som ett plastgips) som fixerade armen i 90° vinkel. Sen den sista operationen har jag klarat mig från smärtor om jag hela tiden har stöd för armbågen. Det hade jag inte nu. Ganska snart fick jag rejält ont. Det i kombination med värmen gjorde att jag bara lyckades somna 2 x 20 minuter på hela 4 h resan.

Kom fram till Kastrup vid 7 och scannade biljett och pass för att få mitt boardingcard och min luggage tag. Tänkte att det bara var att lämna in bagaget och gå till loungen (som jag hade förbokat och betalat). Men nej då, här skulle det stås i kö. En milslång kö för att komma fram till där man skulle lämna in bagaget. 55 minuter tog det. Trodde man skulle slippa det med för-incheckning hemifrån...

Förbi taxfreen, köpte endast en flaska vatten att ha på planet. Sen till loungen. Frukosten var lite tråkig, det fanns inte så mycket att välja mellan. Ett par sorters bröd, ost, skinka, gurka, icke laktosfri yogurt, 2 olika musli och så apelsinjuice. Inget mer. Lite torftigt. Och jag som inte klarar mjukt bröd så bra, dumpar på det. Fick i mig en mörk fralla genom att äta långsamt och ignorera obehagen.

Nu har jag planterat mig själv i en fåtölj med armstöd. Tjocktröjan får agera extra armstöd för vänsterarmen. Ryggsäcken är mitt fotstöd (lite jobbigt att vara så kort att datorn glider ner från knäna...). Bredvid mig finns ett bord med strömuttag. Här blir jag tills det är dags att boarda. Vin har jag också, trots den tidiga timmen. Det skiter jag fullständigt i, mina nerver behöver vinet. Jag kom också just på att det kanske vore en bra idé att ta en Panodil för värken i armen. Tror inte det gör så mycket nytta, men kanske lite.

Nu är det 2 h 10 minuter kvar till bordning. Tror jag skall ta fram mina hörlurar och se ett avsnitt eller två av NCIS. Har en DVD i datorn, tror jag har ett par avsnitt kvar där. Resten av säsongen är nerpackad i resväskan. Sen har jag ju också julspecialen av Downton Abbey, den som sänds i morgon kväll på svensk TV, att se på. Den sändes i Brittisk TV på juldagen, så jag har "harkel" laddat ner den... Fast jag vill spara den till planet.

Ha det bra. Om SFO har en WiFi som är öppen lägger jag upp ett kort inlägg när jag står och väntar på mitt bagage. Annars får det vänta tills jag kommer fram. Startar 12.25, tänk på mig då. Landar strax före midnatt svensk tid. Tänk på mig då.

Please? 

2 kommentarer:

  1. Hoppas att resan gick bra. Kram!

    SvaraRadera
  2. HoppaS att du fick en bekvämare flygnng än bussresa

    SvaraRadera