måndag 14 april 2014

Mer utrensning

Gomorron. Måndag igen. Men denna veckan bjuder bara på 3,5 dagars jobb. Jag slutar kl 13 på torsdag och är ledig ända tills tisdag morgon! Härligt! Maggie och jag åker upp till mormor på Ellös på torsdag eftermiddag, det skall bli underbart att komma dit igen :)


Glada påskliljor i krukan vid min ytterdörr. JA, jag vet att jag måste göra något åt altanen...

Jag har ju länge letat efter nytt soffbord och ny hallbyrå. Soffbordet hittade jag ju förr-förra veckan och förra veckan hittade jag byrån. På Jysk. Jag visste att jag skulle behöva hjälp att köra hem 2 stora paket från posten på Maxi någon gång i mitten av förra veckan, så det passade bra med byrån också. Jysk och Maxi ligger i samma köpcenter. Jag betalade för byrån och la undan den. I onsdags skulle jag få hjälp av goda vännen A (som också hjälpte mig med soffbordet veckan innan). Vi åkte först till Jysk och hämtade byrån. Allt gick bra. Sen vidare till Maxi. Men där fanns inte mina paket (ett nytt klösträd till Maggie och massa mat till henne, beställt från zooplus.se i Tyskland). De hade varit hos mig för att lämna paketen på tisdagen och då lämnat en avi där det stod att paketen kunde hämtas på Maxi efter kl 16 på onsdagen. Där stod vi och inga paket fanns. De hade lämnat fel avi till mig. Vad de egentligen menade var att jag skulle ringa dem och komma överens om ny utkörning. GAAH. När vi frågade var paketen befanns sig nu så fick vi svaret att de låg på poståkeriet mitt emot mitt jobb. Det stängde kl 17. Klockan var nu 16.59. Vi skulle inte hinna. Bara att ge upp. Bestämde att de skulle köras ut fredag 17-21 istället.

Hem med byrån och sen hem till A för att försöka hjälpa dem att installera en skrivare. Det gick inte. Jag fick ge upp. Hem igen men byråmontering fick vänta. Jag har en byrå i samma serie i sovrummet, och den var i nästan 500 delar. Orkade inte sätta igång med monteringen.

Det gjorde jag istället på fredagskvällen. Väntade ju ändå på leverans av de andra paketen, så jag kunde inte gå någonstans.


Jag började direkt när jag kom hem från jobbet.


Min hjälpreda.


18.15 kom postgubben igen. Jag monterade genast ner det fula klösträdet, som var begagnat för 10 år sen när jag fick Nellie och Cornelia.


Här är det nya. Hon har vid skrivandet stund (måndag morgon) inte varit inne i grottan eller uppe på "vågen", men hon har vässat klorna där nere. Mycket snyggare, eller hur?

Jag fortsatte sen med byrån. Monterade alla 5 lådorna, men sen tog det stopp. Jag fattade helt enkelt inte hur skenorna skulle monteras (de som syns på bilden nedan). Jag la ner jobbet för kvällen och så blev det TV istället.


Tidigt lördag morgon (jag fick inte sova längre än till 5) fortsatte jag, och nu förstod jag med en gång hur de skulle sitta. Mysko.

Sen var det "bara" att flytta allt från gamla byrån till nya, och slänga 2/3 av det som låg där. Nya byrån har 5 större lådor, den gamla hade 4 mindre. 2 eller 3 lådor blir med tröjor, en med "skräp" som nu är organiserat i fack och smålådor. Och en låda med tillskott (beställer från topformula.se och har alltid en massa burkar som måste förvaras någonstans). Denna rensning/flyttning gjorde jag igår söndag. Så här fin blev byrån när allt var klart:


När jag tömde den gamla byrån hittade jag en klädhängare. Jag köpte 2 när jag bodde i lägenheten bredvid, men satte bara upp en. Nu satte jag upp en i mitt arbetsrum, att ha sladdar och hörlurar hängande på:


Det tog en stund att montera ner den gamla byrån, och tidigare hade jag ju monterat ner klösträdet. Jag är mycket noga med att skilja på brännbart, metall och plast, så jag källsorterade när jag slängde. Så skönt att bära ut allt till återvinningsrummet, precis som med böckerna förra veckan, det är som om man kan andas bättre!

Resten av söndagen gick åt till att steka en väldans massa pannkakor, handla och göra "crêpes" av pannkakorna (3 små skivor kalkon, en näve finhackade champinjoner, lite italiensk salladskrydda och 2 skivor 5 %-ig ost rullas till en crêpe och läggs i en plastpåse som tejpas igen, in i frysen). När jag handlade var jag modig och köpte denna:


Vanlig yoghurt MED laktos. Jag har under de senaste veckorna gjort lite experiment. 2 gånger har jag ätit en burk yoghurt (150 g) med laktos, och inte fått ont i magen. Jag har under en längre tid misstänkt att jag inte är laktosintolerant längre. Så nu skall jag testa vanlig yoghurt på förmiddagsfikat (jag har i ett kryddmått ingefära, ett kryddmått vaniljpulver och så en tesked Stevia för att smaksätta). Skall bli spännande att se om jag får ont i magen! Wish me luck. Det skulle vara så mycket enklare om jag inte vore laktosintolerant, för att inte prata om billigare. Återkommer.

Här är ett självporträtt på mig och sur-Maggie...


Haha. Hon ser ju skitsur ut!

Frukostdags! Och Glad Påsk! Hör väl av mig uppifrån Ellös, om jag har något internet ("lånar" ju av min styvmors bror i grannhuset, lite skakig uppkoppling ibland). Ha det bra!!

1 kommentar:

  1. Glad Påsk! Ha det så bra.
    Med vänlig hälsning,
    Johanna i Jönköping

    SvaraRadera