måndag 15 september 2014

Nervöst

Gomorron. Länge sen. Sorry. Men den senaste tiden har jag vaknat med lika ont i axeln som jag hade när jag gick och la mig, så jag har inte lockats av att skriva. Det handlar just nu bara om att "överleva" jobbdagarna. Sen direkt hem och sitta framför TV:n med värmedynan. Jag får nämligen inte ta några värktabletter så här nära operationen. Inga Diklofenac alltså. Inte för att de hjälper så bra ändå, men i alla fall bättre än bara Panodil/Alvedon.

Som rubriken säger är jag nervös. Inte särskilt nervös för att sövas, detta blir väl 12:e gången och jag brukar må fin-fint efteråt. Utan för att de inte skall hitta något fel i axeln. Jag kan inte ha det så här så mycket längre, det orkar jag inte. Jag vill ha ett liv. Jag vill kunna jobba utan att ha en halsduk virad 3 varv runt halsen och ändå ha ont. Jag vill kunna göra annat än att knapra piller och sitta med värmedynan. Om de inte hittar något och mina smärtor fortsätter så kommer jag inte att kunna jobba så länge till. I alla fall inte med något som kräver att jag har fungerande armar.

Jag har ju ingen "back-up-arm", d.v.s. vänstern funkar ju inte heller (opererad 8 ggr och så fort jag använder den så får jag ont). Sista tiden har jag använt vänstern väldigt mycket och det är inte bra. Har då oftast ont i båda armarna. Som att välja mellan pest eller kolera. Nu skall jag sluta klaga. Lovar! Men ni kan väl hålla tummarna för mig på fredag 7.45, då det är meningen att kirurgen skall börja karva?

Nu har Maggie varit hemma en vecka och det funkar bra. För första gången har jag sett henne ligga i "grottan" i den nya klösbrädan jag köpte åt henne i våras.


Hon ligger också ofta i "annexet" i dynboxen som morbror snickrade åt mig. Där har hon koll på vad som händer på gatan men det är ändå ombonat och mörkt.

Vi har varit ute och promenerat några kvällar, det tycker hon är lite spännande. Och jag har äntligen "höjt staketet" så att jag inte behöver oroa mig för att hon skall ta ett kliv över från dynboxen. Jag tycker det blev riktigt bra.


Nu kan vi ju inte heller få besök av grannskapets katter, och det är ju bra det. Några gånger har vi haft såna besök och jäklar i min lilla låda vilket liv det blir på Maggie då! Och inbrottstjuvar får ju det lite svårare. Skönt att jag nu kan gå hemifrån en kortare tid och lämna dörren öppen.

Veckan som gick har alltså bara handlat om att jobba och vila. I helgen däremot har jag fixat en massa. I fredags efter jobbet var jag iväg och handlade inför helgens matlagningsmaraton. Lite räkor fick följa med hem, det var väldigt länge sedan sist.


De var väldigt mumsiga. Massa räksmör i huvudena, precis som jag älskar.

Jag var också inom Mölndals Frukthall och köpte 3 hg kantareller för 20 kr! Utanför hade de en back där de tog 24,95 kr/hg, men inne vid kassan fanns alltså färdigpackade tråg. Jag slängde ut frågan på Facebook vad jag skulle göra med dem och de svarade "stek dem i smör". Jag sa att jag inte hade något smör, bara Lätt & Lagom. Det går ju inte att steka i. Så i lördags, när jag var och handlade lite till, så köpte jag ett litet paket.


Fick massa idéer om vad jag skulle göra med dem men det "sket sig"... Stekte upp dem medans jag samtidigt lagade 2 olika kycklinggrytor, och de bara "försvann". Helt plötsligt var stekpannan tom... det var den middagen det.. Kycklinggrytorna jag gjorde blev sedan 18 portioner i frysen.

I går söndag började jag dagen med att röja i mitt lilla förråd. Det är långsmalt och har hyllor på ena sidan och mina garderober på andra sidan. När det finns för mycket i mitten så att garderoberna inte går att öppna smärtfritt, då är det dags att dra ut allt och sedan lägga tillbaka det på rätt ställe. Röjde i resten av lägenheten också och passade på att rensa ut 3 bärkassar med linnen, T-shirtar och pyjamasar och 3 bärkassar med handdukar och lakan som jag skänkte till Erikshjälpen. Vi har en sådan låda uppe vid parkeringen. Det är lite befriande att bli av med massa saker, som det inte är något fel på, men som man ändå inte använder.

Gårdagens matlagning blev en stor tacogratäng. I botten min grönsaksröra och på toppen tacofärs. Och så lite mager ost på det och in i ugnen. Det borde bli ca 12 portioner av det. Nu har jag gott med mat i frysen och jag behöver inte laga något när jag är sjukskriven.

Rösta gjorde jag givetvis igår också. Vill inte gå in på politik men kan säga 2 saker: jag är otroligt besviken på att det var så många röster på SD och jag är inte glad åt regeringsskifte. Punkt.

Ha en bra dag/vecka så får vi se när jag skriver nästa gång. Det lär ju bli med pekfingervalsen... men jag lovar att skriva en kort rad på fredag när allt är klart. Eller lördag morgon. Ni lär se mig på Facebook, ni som är mina vänner där :)

2 kommentarer: