fredag 24 april 2015

Snart 2 år

Gomorron. Känner mig som en gammal LP-skiva som hakat upp sig: fasen vad tiden går och jag är urusel på att uppdatera bloggen. Önskar så att jag hade disciplinen att skriva varje dag, bara för min egen skull. Men jag kunde ju inte skriva när pappa var sjuk (fick inte skriva något om det för honom) och då försvann lusten/möjligheten att skriva. Nu är det mindre än 1 månad kvar tills det är 2 år sedan han dog. 2 år utan pappa. Skitår. Undrar när det släpper? Känns som om jag bara står och stampar, inget händer och jag "orkar" inte med någonting. Jag måste rycka upp mig och börja leva... Blä.

Funderar på vad jag har gjort sen jag skrev senast. Tack och lov för mobilkameran, då har man i alla fall en chans att minnas... På tal om mobil, nu har jag äntligen "fått" min nya Samsung Galaxy S6. Först var budet att den skulle vara 2-3 veckor försenad, men så fick jag den 5 dagar senare (jag hade förbeställt). När jag beställde den i slutet av mars lämnade jag in min S3:a på service (2 dagar innan garantin gick ut). Under tiden lånade jag en gammal S2:a från jobbet. Den funkade inte så bra, så någon dag senare lånade jag en annan. Sen fick jag tillbaka min S3:a och installerade alltså åter alla appar och konfigurerade för tredje gången på lika många veckor. Så fick jag min nya telefon i mitten av förra veckan och gjorde om jobbet. MEN i lördags (3 dagar efter jag fick telefonen) stendog den och när jag startade om den så fastnade den i någon uppstartningsloop. Var inne på Telenor och krävde en ny telefon, vilket jag fick i söndags. Så 5 installationer på 4 veckor. Börjar bli proffs nu... Hoppas jag slipper göra om jobbet!

Här är en liten kavalkad över vad jag gjort på senaste tiden:


Vid denna tiden, vardag som helg, blir jag väckt av min katt. Inte alls särskilt snällt. Tycker att någon borde lära henne klockan (och lite folkvett).


Jag har köpt en ny hylla till badrummet. Ganska lik den gamla, men med korgarna blir det mindre damm.


Den gamla blev genast intagen. Den skall slängas, men har ännu inte kommit längre än till mitt sovrum... En vacker dag så!


I fredags var jag och kollegan I-M först på Amazing Thai och åt god mat. Man plockar råvarorna, häller på sås och så steker kocken upp det. Så gott! Och starkt.


Sen var vi på Scandinavium och kollade på Chess in concert. Så otroligt bra! Underbar musik och härligt framträdande. Det enda lilla minuset med det hela var att de inte hade någon storskärm. Man fick aldrig se ansiktena på de som sjöng och det var lite tråkigt faktiskt.


I övermorgon är det dags för gamla barndomskompisen Vivekas 50-årsfest. Jag hade lite ångest för att det var dress-code Kavaj, men nu har jag lyckats hitta en klänning som jag faktiskt trivs i. Vad jag däremot inte trivs med är mina enorma "grevinnegardiner" så jag måste ha en kofta på mig. Jag skall dock idag försöka hitta en tunnare kofta med lite kortare ärmar, för jag tror att jag kommer att svettas duktigt i denna stickade. Hittar jag ingen får det bli denna, för jag behåller denna ändå. Den blir snygg till jeans.


Jag har promenerat långt 2 gånger denna veckan. I tisdags blev det 9 km och då var jag inne i Botaniska och Vitsippsdalen.


Sen gick jag och kollade på det enorma Magnoliaträdet inne i själva Botaniska. Underbart vackert!


På vägen ut, mot Änggårdsbergen till, fann jag denna vackra Rhododendron.

I onsdags tog jag en "kortare" tur, då bara 6 km i Änggårdsbergen. Efter råd från en kollega hade jag stavarna med mig då, och jag fick faktiskt mycket mindre ont i ryggen när jag gick med dem. Det är som om man tvingar sig själv att gå med rak rygg, svanken var inte alls lika stel efteråt (eller nästa dag). Tyvärr har jag inga plastpluppar på mina stavar, de har jag tappat, så jag kan inte gå med dem på asfalt. Men i skogen funkar de bra! Jag har inte använt stavarna på länge eftersom min axel inte har klarat det, men det var inga som helst problem nu! Så skönt!


När jag kom hem från min promenad i onsdags möttes jag av vår fina "Körsbärsträdsallé" i området.


Här är träden sedda från mitt fönster. Maggie ligger ofta i fönstret, speciellt runt tiderna då jag kommer hem från jobbet för att äta lunch eller på eftermiddagen då jag kommer hem för dagen.

Idag är det fredag, det betyder frukost på jobbet. I eftermiddag skall jag som sagt försöka hitta en annan kofta/bolero. I morgon har jag lovat hjälpa till före festen, så jag åker nog hemifrån redan vid 1-tiden. Inget lodande i morronrock halva dagen alltså. Det får bli på söndag :)

Ha en bra dag/vecka!

3 kommentarer:

 1. Vilken vacker katt!! Du verkar vara en riktigt hejare på teknik! Jag hade nog lagt mig ner och börjat gråta, hahah!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite teknisk är jag allt 😆

   Radera
  2. Lite teknisk är jag allt 😆

   Radera