måndag 16 maj 2016

Vad är det med mig och tekniken nu?

Gomorron. Vad är det med mig och tekniken just nu? Jag brukar ju klara det mesta och är en person som andra ofta frågar om hjälp hos. Men nu på sista tiden är det som om allt gått emot mig. Först var det telefonen som blev stulen. Då bytte jag lösenord på t.ex. gmail och Facebook. Det innebar att jag inte kunde logga in på Facebook på jobbet, eftersom jag har ställt in så hög säkerhet att jag måste godkänna nya inloggningar (efter byte av lösenord eller på nya enheter) via kodskaparen i Facebook. I mobilen som jag då inte hade. Alltså fick jag scanna mitt ID-kort och maila det till Facebook så att de kunde släppa in mig. Vad jag inte tänkte på då var att jag stavar Hanson med ett s överallt utom där det är officiellt. Där stavar jag Hansson med 2 s. Hela familjen är folkbokförda "fel" (namnet är taget för ett par generationer sedan). Några har gett upp och stavar alltid Hansson, men inte jag. Så nu har Facebook bytt namn på mig, och jag kan inte byta tillbaka på 60 dagar. Om ens någonsin eftersom det inte är jag själv som ändrat.

Sen satte jag ju in ett minneskort som var defekt från början så jag förlorade massa kort jag tog på min promenad i onsdags. Och så nu då. Datorn är helt kass sedan i lördags kväll. Jag satt här i soffan med datorn bredvid mig och så helt plötsligt fick jag en blå skärm (kallas på nätet BSOD = Blue Screen Of Death). Den såg jag en liten stund och sen startade datorn om automatiskt och då fick jag en svart skärm, sen blå skärm igen. Den loopade i flera timmar tills jag gav upp och stängde av den. Har försökt flera gånger men detta är det enda jag ser:Jättekul. Not. Jag får ta med mig datorn till jobbet idag och se om vår IT-kille kan hjälpa mig. Nu skriver jag istället på min förr-förra dator, den jag brukar ha vid sängen. Den är jättespännande då tangentbordet är helkasst (hälften av tangenterna saknas) och av någon anledning tappar den internet hela tiden. Jag är trött på detta med teknik nu!!

Hur har helgen varit annars? I fredags var jag supertrött och somnade i soffan före klockan 22. Konstaterade att det aldrig blir någon nattuggla av mig. I lördags gick jag ut strax efter 8 och tog en långpromenad i Änggårdsbergen. Jag var på jakt efter Kanadagåsfamiljen jag såg i onsdags, men de var ute och simmade. Jag hade velat att de skulle spatserat på land så jag kunde fotografera dem.


Väl hemma stack jag ut direkt igen och handlade och sen gjorde jag inte många knop resten av dagen. Korsord och TV var det som gällde.

Igår flyttade jag ut alla mina möbler på altanerna igen, så nu har jag fått tillbaka mitt sovrum där mycket stod när altangubben var här. Nu är det bara blommor som fattas, men det får bli lite varmare först.Jag hade beställt lite läppklet från Moyana Corigan, men hade inte haft möjlighet att hämta dem under veckan. Istället tog Madde med sig sakerna hem, så jag moppade dit och hämtade dem. Det var väldigt nära IKEA så jag passade på att gå in där och handla på mig lite ljus. Och 4 nya kökshanddukar.

Morbror Janne tittade förbi ett par timmar men annars gjorde jag inget speciellt. Nu längtar jag efter Maggie, det är väldigt tomt här hemma utan henne. Hon blir levererad hit på onsdag lunch. Får se hur sur hon är efter 2,5 veckor hos mormor, där hon verkligen lever loppan.

Förresten, jag måste visa ett fint armband som min mamma har gjort till mig. Hon har börjat pilla med pärlor och smycken för att få något att göra. Får se om hon någon gång får tummen ur och lägger upp en hemsida så hon kan sälja lite grann.


Jag hoppas verkligen att jag kan få hjälp med datorn idag! Jag fick lite förslag igår på Samsungs Facebooksida, men det verkar som om hela datorn är trasig. Kanske går den att rädda. I värsta fall måste jag köpa en ny dator. Grr. I alla fall har jag ju en backup på allt som körs varje morgon klockan 5, så jag förlorar bara det jag gjorde i lördags som inte är med i den senaste backupen. Men allt jobb det innebär med ny dator (eller om den måste återställas och formateras om). Och kostnaden. Så håll tummarna! Sitter i vardagsrummet nu för denna datorn är inte konfigurerad för 2 skärmar. I vanliga fall sitter jag alltid i mitt arbetsrum på mornarna, med min laptop kopplad till en stor skärm och ett externt tangentbord. Fördelen med att sitta i vardagsrummet är ju att jag kan kolla på morron-TV samtidigt, men jag sitter hellre i arbetsrummet. Håll som sagt tummarna!

Ha en bra måndag. Nu skall vi se om det går att skicka upp detta, internet har hickat hela morgonen i denna datorn.

2 kommentarer:

 1. Vilket jättefint armband, gillar dom avlånga pälorna. Jag skulle kunnatänka mej att beställa om hon börjar sälja.
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte pärlor :) Det är papper som är hårt rullat och sen lackat flera gånger.
   Kram

   Radera