torsdag 1 december 2016

Jag slapp!!

Gomorron. Mina datorproblem verkar ha löst sig! Jag slapp formatera om/köpa ny. Jag skrev ju sist att jag hade satt igång att säkerhetskopiera allt. Jag har en backup som går varje morgon, men det blir ju en stor fil. Så jag har det viktigaste i en annan mapp på min NAS, som en extra backup. Strax innan jag skulle gå till jobbet i måndags satte jag igång med att kopiera alla mina foton. Jag tänkte att datorn skulle få stå på tills det var klart. Som vanligt stängde jag locket på datorn, det är alltid stängt när jag har anslutit skärmen, så det är något jag brukar göra. Sen skulle jag bara dubbelkolla en sak och då är datorn avstängd (eller rättare sagt den var i vänteläge)! Hann inte kolla mer på det då, men när jag kom hem på lunchen satte jag igång datorn, och då hittade jag "felet"! Alla mina energisparinställningar var återställda. Där skulle det ju egentligen vara inställt "gör ingenting" när locket stängs. Nu var det inställt på vänteläge. Jag justerade alla inställningar och sedan dess har den funkat som den skall! Ingen frysning har jag fått heller. Tack!!

I måndags kom ortoserna på posten. Jag upptäckte direkt att de inte var likadana. Själva plasten var den samma, men den vänstra hade mycket vekare kardborreband.


Bara man kommer åt änden på kardborrebandet så går den upp. Det går inte att byta kardborrebandet, och om man har betalat 550 kr för något så vill man ju att det skall hålla en liten stund... Jag mailade firman och fick till svar att jag får skicka tillbaka den vänstra och få en ny, lik den högra. Jag har använt den ändå, i "smyg", men igår fick jag reda på att det är helt OK att använda den. Den nya kommer förhoppningsvis någon gång i nästa vecka. De är jättesköna och jag har på mig dem nästan hela tiden, inklusive när jag sover. Så här ser de ut:Jag märker verkligen skillnad på händernas rörlighet och smärta. Så glad att jag unnade mig dessa!! Även om jag kände att den jag provade hos HandCenter var jätteskön så hade jag ju bara på mig den i 5 minuter. Jag var lite orolig för att den skulle vara obekväm vid längre bruk, men det är den alltså inte.

Fast egentligen var de "gratis"... Fick ett mail från körskolan i förra veckan där de undrade om jag inte skulle utnyttja de körlektioner jag betalat in för länge sedan. Jag sa att jag lagt ner detta med körkort. Då frågade de mig om jag inte ville ha tillbaka mina pengar. Det trodde jag aldrig att jag skulle få, så jag har inte ens frågat. I veckan kom pengarna in på mitt konto, lite drygt 2.300 kr. Tack!! De var ju "förbrukade" så jag ser det nästan som en gåva. Så ortoserna och min biljett till Lejonkungen på julafton blev "gratis" :)

När jag kom till jobbet i måndags fann jag ett litet paket på mitt skrivbord. Goda vännen H hade varit på jobbet i fredags när jag var hos doktorn, och lämnat det till mig.En Te-adventskalender! Från en tedrickare till en annan :) Tack H! Jag har tjuvkollat vad som ligger i och gav bort 2 påsar till kollegan M, som innehöll svart te. Min mage klarar inte svart te. Men det är 22 påsar kvar till mig, idag skall jag ta den första.

Igår gick jag och la mig med en smällande huvudvärk, jag har jobbat med vår webbsida konstant i 2 dagar och koncentrerat mig väldigt mycket. Tyvärr har jag bara kommit halvvägs och huvudvärken gick inte bort när jag sov. Det blir samma idag och kanske i morgon också. Hoppas huvudvärken försvinner! Men när jag kom hem igår kunde jag i alla fall njuta av en nystädad lägenhet. Det är inte illa!

Ser fram emot lördag, då blir det bröllop i Borås. Brorsans son (hans yngsta barn) skall gifta sig. Det skall bli kul! Jag ser också på min nedräknare i mobilen att det är 22 dagar och 11 timmar tills jag åker till London. Det längtar jag också efter!

Idag blir det tjejlunch på jobbet. Det är vi 3 tjejer på jobbet och så kommer en f.d. kollega och ansluter. Det skall bli kul med lite tjöt. Från och med måndag morgon är vi bara 2 tjejer på jobbet, för kollegan M slutar i morgon. Det blir sorgligt. Hon har jobbat i koncernen 27 år eller något, jag har ju jobbat 21,5 år. Så hon har "alltid" funnits, även om vi inte jobbat i samma företag hela tiden.

1 december idag. Skall spana in julkalendern ikväll. Den verkar mysig. Idag är det också näst sista gången i kören för terminen. Nästa gång blir det inte så mycket övning. Dels skall vi ha fika, det har vi andra torsdagen i varje månad, och dels skall vi sjunga några låtar för lärarna på Pedagogen (där vi övar) som har någon julsammankomst. Det är en stämma som har hand om fikat varje gång, och min stämma (1 alt) får alltid sista fikat för varje termin. Vi kommer att bjuda på glögg och fikabröd. Jag kan inte dricka glögg, det är nog allt socker, det är en av få saker jag "dumpar" på. Jag blir fullständigt skakig och yr om jag dricker glögg (och det har inget med alkoholen att göra). Konstigt att det är så, för jag klarar ju av de flesta sötsaker (tyvärr).

Dags att gå till jobbet och fortsätta med webbsidan. Det gäller verkligen att "hålla tungan i rätt mun" när jag jobbar med den, eftersom jag inte är riktigt säker på vad katten det är jag håller på med :)

Ha en bra dag!

1 kommentar:

  1. Vilken tur du hade, datorer ska bara funka.

    Det syns ju klart att den ena otosen är klenare. Bra att det inte va nåt krångel med att byta den.

    Va mysigt det låter med tjejlunch. 😀
    Kram

    SvaraRadera