fredag 30 december 2016

Sista dagen och hemresan

Gokväll. Ursäkta om det var någon (?) som väntade på det sista inlägget. Mår fan idag och har varit hemma från jobbet, så jag har inte orkat skriva. Detta inlägget har jag skrivit på hela dagen...

Gårdagen började slött, som vanligt. Checkade ut klockan 11, och hade då 5 h att döda innan jag skulle åka mot flygplatsen. Funderade länge på vad jag skulle göra, men jag bestämde mig för att utforska Notting Hill. Var lite nyfiken på var filmen spelades in. Gick bort till Notting Hill Gate, där jag var häromdagen. Det såg inte alls ut som i filmen. Googlade lite och kom fram till att det var Portobello Road Market som var det som gällde.

Kollade in på Google Maps hur jag skulle gå. Men något är fel i min hjärna ibland. Jag gick hur galet som helst. Visserligen fick jag massa steg på räknaren, men det dröjde ett bra tag innan jag kom fram. Ångrar så att jag inte satte igång RunKeeper, det hade varit väldigt kul att se hur galet jag gick...

På vägen fick jag i alla fall se väldigt massa fin arkitektur. Verkar hur mysigt som helst att bo i Notting Hill.


Till slut kom jag i alla fall fram till Portobello Market. Den är bara öppen på helgerna, men några stånd fanns det i alla fall.
Fast mest folk. Gick gatan upp och sen fick jag mig ett mycket gott skratt. Där gatan tog slut fanns ett litet torg med en stor klocka på. Den klockan och det torget hade jag sett långt tidigare, i min jakt på själva Portobello Market. Men jag gick uppenbarligen åt helt fel håll. Tyckte ändå att jag hade bra koll på Google Maps, men tydligen inte. Ja ja. Promenera fick jag i alla fall.

När jag kollat klart på den icke existerande marknaden satte jag kurs mot Villa Rosa. En restaurang jag och Maria var på i september förra året. Vi åt då jättegott och jag ville ha samma nu. En halvtimmes promenad (denna gången utan att gå vilse) och jag var där. Jag visade dem bilder på vad jag åt då, och det var inga problem sa de.


Förrätten var vitlökssautérade champinjoner. Tyvärr inte samma som jag fick då. Nu var det mest vitlök.


Inte äckligt, men definitivt inte lika gott som då. Huvudrätten däremot, den var samma.


Kyckling med sparris under osttäcke. Åt kycklingen och lite av grönsakerna, resten lämnade jag.

Jag satt kvar, ensam i restaurangen, ett bra tag. Det var OK med dem, jag sa att jag väntade in ett plan och de bjöd in mig att sitta så länge jag ville. När det var en dryg timme kvar tills jag skulle hämta mitt bagage gick jag tillbaka till hotellet. De hade en väldigt skön skinnsoffa i receptionen som jag direkt somnade på. Som tur var hade jag satt larm på mobilen, så jag vaknade när det var dags. Jag mådde inte alls bra, så det var skönt med en liten tupplur. Jag lämnade hotellet och gick till Bayswater station.

Än en gång fick jag släpa mitt bagage upp och ner för trappor. Det är ju inte det att man bara går ner, och så är man där man skall, utan man måste gå upp och ner flera gånger. Efter en liten tur med "tuben" var jag på Victoria station. Inga rulltrappor eller hissar här heller. Upp och ner. Fullständigt slut och genomsvettig missade jag tåget till Gatwick precis. En halvtimme till nästa. Tror ni att det fanns någonstans att sitta på perrongen? Nä. Inte förvånad.

Tåget kom och jag kom fram till Gatwick ganska exakt 2 h innan planet skulle gå. DÄR FANNS RULLTRAPPOR!! Men jag var ändå helt genomsvettig. Och dålig. Var redan incheckad så jag skrev bara ut bagagetaggar och lämnade in mitt bagage. Säkerhetskontrollen gick bra, men jag fick lite skrämselhicka. La mina saker i 2 plastbackar och den första kom ganska fort. Den andra såg jag inte röken av på ett bra tag. Men det visade sig att den hade gått en annan bana och låg lite längre ner. Där låg datorn, telefonen och passet. Inte roligt om de skulle försvinna!!

När jag hade gått igenom alla kontroller hittade jag en fåtölj att sitta i. Började få frossbrytningar och var övertygad om att jag hade feber. Såg att mitt plan, som skulle gå 19.40 engelsk tid, hade noteringen "Gate info at 19.01". Ganska snart ändrades det dock till "Gate info at 19.28". Det finns (minst) 95 gates på Gatwick, inte fan att vi alla skulle ta oss till rätt gate och borda på 12 minuter. 19.10 ca kom dock info om att det var Gate 4 som gällde. Trots detta fick vi inte borda förrän närmare 20.00. Satt och funderade på hur lugn jag var i starten, till jämförelse med för 6 år sen. Då hade jag panikångest. Nu var det bara en svag oro. Min stolsgranne tog ett kort åt mig.


London by night.

Allt gick bra men tyvärr var jag vaken hela resan. Tack och lov klagade inte personalen på att jag hade min tjockjacka över mig hela resan, det kan ju vara lite stingsligt vid start och stopp. Men jag FRÖS! Den var dock kort, pga medvind tog den bara 1 h 40 min. Landade 23.05 svensk tid (istället för 22.40). Landningen var fruktansvärt plågsam. Mitt huvud var ju fullt av snor och mitt högra öra höll på att sprängas av tryckförändringen. Aldrig varit med om liknande.

Fick mitt bagage och hittade en taxi. Chauffören kunde lindrigt med svenska och det första han sa var att han behövde tanka (jag hade begärt fast pris). Bilen var tydligen ny för honom sedan igår och han kom inte in i tanken av någon anledning. Han kämpade och kämpade och till slut bestämde han sig för att köra ändå. Spännande att se om jag skulle komma hem. Det gjorde jag. Han pratade hela vägen men jag hörde ingenting. Dels pga språket och dels pga mitt otroliga lock (som fortfarande inte släppt) på höger öra. Jag sa bara JA till allt.

Å vad skönt det var att komma hem. Tog upp det jag behövde ur packningen och lät bara allt annat vara. Gick och la mig. Har dock svårt för att bara komma hem och gå och lägga mig. Klockan var över 1 när jag somnade.

Klockan ringde 5.00, 5.10, 5.20, 5.30, 5.45 och 6.00. DÅ reagerade jag. Gick upp. Åt frukost (glömde att det var fredag och frukost på jobbet). Gjorde allt utom att klä på mig. La mig igen och satte klockan på 7.10. Somnade som en stock. Vaknade och insåg att det inte fanns någon chans till jobb idag. Ringde min chef och mer eller mindre bad om ursäkt för att jag inte skulle komma in. Fy fan vad jag hade dåligt samvete för att inte jobba när jag varit ledig i 3 dagar. Men det gick bara inte. Jag försökte i alla fall.

Idag har jag vilat och löst korsord. Jag prenumererar på 3 korsordstidningar. De 3 svåraste; Lycko-Kryss, MästarKryss och Krysset. De 2 första hade jag redan skickat in innan jag åkte. Krysset var nästan klar när jag åkte (och helt klar när jag kom hem). Köpte "nödtidningar" att ha med mig, BraKorsord (en OK tidning) samt Sverige Stora Julkryss (inte OK, alldeles för enkel och man behöver bara lösa små delar av ett kryss för att tävla). Den senare löste jag klart under resa och BraKorsord var nästan klar. Så glad jag blev när Krysset landade i min låda idag. Helgen är räddad. När jag mår piss orkar jag ändå oftast lösa lite korsord. Nörd? Vem? Haha.

Idag har jag stora problem med min dator. Så fort jag startade den i morse fick jag redan på att "Chrome inte stängdes ordentlingt, vill jag återställa flikarna?". Innan jag ens svarat kraschade Chrome. Avinstallerade och installerade om igen. Samma visa. Så nu kör jag (under kraftig protest) Internet Explorer. Tror jag måste formatera om min dator...

Tack för att ni följt med mig på min resa. På återhörande!

4 kommentarer:

 1. Tack för att vi får läsa om din resa! Trevligt att följa med! Jag var i London för ett par veckor sedan, det finns verkligen mycket att se där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att någon ville "följa med" :)

   Radera
 2. Tack för att jag fick "följa med" på resan. 😊

  GOTT NYTT ÅR!
  Kram 💖

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego. Du har ju varit med i telefon också :) Kram och vi hörs. Gott slut och Gott nytt!

   Radera