måndag 13 februari 2017

Mera prover

Gomorron. Egentligen skulle jag vara mer eller mindre på väg till jobbet nu, men först måste jag åka till vårdcentralen och ta om några prover (de öppnar klockan 8). Sköterskan ringde i fredags och sa att mina blodplättar gått sönder, så de kunde inte ta järnproverna. Man måste stasa (snörpa åt blodflödet) min arm för att hitta en blodåder och gör man det för hårt så kan detta hända.

Hon sa ju i tisdags att järnproverna skulle tas före klockan 10, men att hon skulle se mellan fingrarna denna gången, men nu blir det alltså rätt gjort ändå. Jag läste också fel på pappret när jag fick kallelsen, jag tyckte det stod "fastande 10 min" (reagerade på den korta tiden men såg ändå inte att jag läst fel), men det stod alltså "fastande 10 tim"... Nu är jag det också, har inte ätit eller druckit något annat än vatten sedan klockan 22 igår kväll.

Helgen har varit halv-produktiv. I lördags fick jag eld i baken och gjorde lite saker som jag tänkt göra hur länge som helst. Jag har en stor byrå i hallen med 5 lådor. De 3 nedre är organiserade och funkar bra. De andra två var "svarta hål". Där hamnar det mesta och sen hittar jag ingenting. Nu är allt fixat och mycket slängt i återvinningen. Så skönt! Sen gick jag direkt vidare till mitt andra dåliga samvete: mina viktiga papper. Jag har ett sånt där rullarkiv med hängmappar. Allt fint nersorterat. Men... det låg en stor bunt med papper ovanpå vagnen, i en låda i arbetsrummet låg en annan stor hög och i en hållare på väggen i hallen fanns ännu mer papper. Allt är nu i ordning. Puh.

Innan jag började med detta hade jag en svag tanke om att tvätta fönstren. Men precis när jag tänkte det såg jag att kollegan med fru och son var på Frölunda Torg (de bor i Kungälv) och jag bjöd in dem på en spontanfika. De kom och vi tjötade en stund. När de gått så tog jag itu med sakerna ovan, fönstren kan jag tvätta en annan gång. Det var för soligt för att tvätta fönster, det blir så lätt randigt då.

Sen tog jag lördag och det blev givetvis en massa korsord. I går söndag vid 11 tog jag på mig och gick ut och slängde allt som skulle till återvinningen. Tycker det är en sån skön känsla att slänga... En promenad till Maxi för att panta flaskor och handla lite och sen till jobbet. Nej, jag skulle inte jobba, men jag gjorde programmet till mormors begravning på min dator. Jag har ju inga lay-out-program på min dator hemma. Det var ganska enkelt eftersom jag hade kvar filen för pappas program. Jag använde samma lay-out och typsnitt, bytte bara bilderna och texten.

Resten av dagen blev inte mycket gjort mer än korsord och TV. Jag är så förbaskat trött på denna APATI! Tycker jag har levt som i en dimma ända sen pappa dog, och nu med mormor är det ännu värre. Jag har funderat fram och tillbaka och kommer att be om något milt anti-depp när jag skall till läkaren på onsdag. Får se vad hon säger om det. Det är så mycket jag vill göra, så många förändringar jag vill göra i mitt liv, så mycket jag vill ta tag i, men ingenting händer. Så frustrerande! På jobbet däremot är jag väldigt effektiv, men hemma. Blä. Allt är bara grått.

Jag gick i alla fall igenom alla mediciner som hon skall skriva ut på onsdag (Kalk, D-vitamin, B12, Järn, Omeprazol och min sömnmedicin). Förra gången räknade hon fel och skrev ut för 1 år för vissa mediciner men bara ett  halvår för andra. Nu har jag snyggt räknat ut ur mycket jag behöver för 3 månader och skall be om detta för 4 uttag.  Jag laddade ner en lista på alla mediciner jag tagit ut mellan november 2015 och nu, och det var 16 sidor i en pdf. Visserligen bara 3 uttag per sida, men ändå. Mycket man knaprar i sig.

Denna veckan är det ingen kör, fröken åker skidor. Nästa vecka kan jag inte gå, då är det begravning. Jag kanske är hemma (tveksamt dock) så att jag skulle kunna åka, men jag tror inte jag orkar. Dagen lär bli väldigt emotionell.

Gårdagskvällen slutade i alla fall väldigt mysigt. Jag fick kela lite med min katt. Det händer oftare och oftare att hon kommer och lägger sig precis nedanför mina fötter i soffan. Men igår hade jag datorn med mig i vardagsrummet och satt upp. Det innebar att jag nådde henne där hon låg. Och jag fick HELA magen. Oj vad hon spann och åmade sig. Men bara 10 minuter, sen blir det för mycket. Snacka om skygg katt!


Nu måste jag fundera på en frukost jag kan ta med mig till jobbet och äta när jag kommer dit. Får packa ner några skivor knäcke. Ost finns på jobbet.

Ha en bra dag! Och håll tummarna för att doktorn är "snäll" på onsdag och ger mig det jag vill ha...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar