fredag 31 oktober 2008

Halvdag idag

Idag är det halvdag på jobbet, eftersom det är röd dag i morgon. Det innebär att vi slutar kl 13, utan någon lunch. Direkt när vi slutat skall jag promenera till kompisen J, det tar ca 40 minuter. Vi har inte setts på länge så det skall bli kul att tjôta lite. Sen skall jag gå hem igen, vid halv 4, för då skulle J iväg. Så det blir 2 promenader idag som ger lite steg på stegräknaren. På tal om stegräknare så fick jag en fin siffra igår. Såg den inte förrän jag skulle skriva in den i min lilla tabell i morse; 11.111 steg. Det tycker jag var skickligt fixat!!

7.30 nu på morgonen skall jag till sjukgymnasten igen. Jag har haft lite svårt för att göra ryggövningarna hon gav mig för några veckor sedan. Detta för att jag får så fruktansvärt ont i rump-benen när jag ligger på liggunderlaget på golvet. Jag har ett sån där uppblåsbart liggunderlag, och under det har jag lagt en dubbelvikt jättetjock filt, och under det ligger en matta. Trots detta är det för hårt för mitt rump-ben. Skall se om jag kan få några tips av sjukgymnasten idag. Fotövningarna har jag däremot klarat galant, jag ser till att göra dem i samband med att jag borstar tänderna. Inte varje gång jag borstar tänderna, för det gör jag oftast 5 ggr om dagen (2 "vanliga" gånger (morgon och kväll) och så varje gång jag har druckit pulver). Morgon och kväll blir det, och det funkar bra.

Var och tränade igår för första gången sedan i måndags förra veckan. Körde 10 min uppvärmning på cykeln och sedan maskinerna. Körde de vanliga 5 maskinerna, och sedan la jag till 2 av de som jag aldrig prövat tidigare. Orsaken till att jag har hoppat över dem är att jag trodde att de skulle vara problem med dem p.g.a. att de handlar om armarna (jag har ju en armbåge som jag opererat 8 ggr som inte orkar allt), men med låga vikter och lite färre repetitioner, så verkar det funka bra. Vill ju träna armarna också så att jag blir av med mitt gäddhäng, som inte kommer att bli bättre av att jag förlorar ännu mer i vikt... Sedan avslutade jag med gåbandet.

Jag tror att jag tar bussen till sjukgymnasten idag, det är bara 1,4°C här... Får se hur den går och det är ju nästan 2 timmar tills jag skall åka. Att köra moppe när det är kallt är ingen trevlig upplevelse. Min nya jacka håller värmen mycket bra, jag är jättenöjd med den, men det är värre med benen!

Jag hade ju ett resultat på endast -0,7 kg förra veckan, men blev lite gladare i morse när jag vägde mig och vågen visade -0,4 kg sedan igår. Förhoppningsvis har kurvan vänt lite och jag kan nu fortsätta ner i mer normal takt.

PS. Jackans dragkedja är nu fixad. Tog hjälp av 2 kollegor (båda mammor med stor dragkedjevana) och de lyckades efter en liten stund.

1 kommentar:

 1. Jenny (Fettkampen)31 oktober 2008 06:54

  Så bra att du kan träna och promenera mkt. Får jag fråga vad det är för gupp på sahlgrenska du går på?
  Här nere i skåne regnar det nu (ska inte bli kul att cykla)
  Hoppas ni får bättre väder.
  Kämpa på!

  SvaraRadera