lördag 15 november 2008

Delmål 7 uppnått!

Japp. Nu har jag ett BMI på 39,9 och är inte längre extremt fet utan "bara" fet... Alltid nått! Faktiskt ganska mycket när jag tänker efter. Det var länge sedan jag vara nere och nosade på 30-serien. För att jag skall komma ner under 30,0 krävs ytterligare -23 kg, så det är långt kvar tills dess. Men dit skall jag!!

Nästa delmål finns runt hörnet, om 0,9 kg har jag passerat -25 kg. Det fixar jag till nästa helg, hoppas jag!!

För er färgkunniga därute så kan jag lugna er med att jag nu har köpt ett nytt regnskydd till ryggsäcken (se inlägg igår) och att detta är svart med lite gråa detaljer. Så jag kommer inte att se ut som en skogsbrand när jag är ute och går!!

Jag var och tränade igår och att ta sig dit blev ett litet äventyr. Bussen går ju 2 min över 4 så jag gick från jobbet 2 min i för att inte missa den. När jag kom till hållplatsen (ca 50 m från dörren) så kommer jag på att påsen med träningskläder ligger kvar på mitt rum. Sprang tillbaka och hämtade den, och bussen hade inte gått än. När den kom så tog jag upp mitt lilla fodral där jag har mina 100-kort (av papper) och det visade sig att när jag skulle ta ut det ena så gick det i 2 bitar... Det var alldelels fuktigt. Samma med det andra. Jag hade sammanlagt 122 kr kvar att resa på på de korten!! Pratade med föraren och visade korten och då sa han att jag var tvungen att köpa en SMS-biljett (man kan inte betala kontant längre). Kollade på skylten om SMS-biljetter men där stod bara koden för om man skulle åka inom Göteborg. Jag skulle ju åka mellan Mölndal och Göteborg. Föraren hade ingen aning om vad jag skulle SMS:a för kod för det. Han sa att jag fick åka med ändå. Gillade inte riktigt tanken på att tjuvåka så jag ringde kollegan Malin som fick gå ut på Västtrafiks sida och kolla upp koden. Så efter lite letande av henne så kunde jag skicka ett SMS och få min biljett.

Träningen gick bra, märks att det var några veckor sedan jag körde styrka, musklerna vibrerade. Fick också bekräftat av min coach att det inte är ovanligt att man tappar en massa hår. När jag frågade om varför vi inte blev informerade om detta så blev svaret att de inte vill skrämma oss. Men blir man inte skrämd om man börjar tappa hår utan att veta orsaken? Orsaken var i alla fall att det blir en chock för kroppen när man går ner så mycket i vikt snabbt att man kan tappa hår.

När jag tränat klart så var klockan strax före 18, och eftersom jag hade biljett hem som gick ut 19.12 så tänkte jag att det var lika bra att åka in till Brunnsparken och Tidpunkten och få mina fuktiga trasiga kort utbytta mot nya. Det var inga problem att få nya kort. Vandrade omkring lite på Nordstan och köpte det nya regnskyddet till min ryggsäck. Sen åkte jag hem och somnade som vanligt ganska tidigt på soffan.

Antal steg igår blev 11.905, men inte många "aerobic". Då har jag inte räknat in träningen i antal steg.

Vaknade vid midnatt, satt vid datorn till 02 och gick sedan och la mig i soffan igen (hade för ont i ryggen för min mjuka säng). Vaknade nu vid halv 8.

I helgen skall jag INTE ta några långa promenader, för denna veckan har inte varit rolig för mina stackars fötter. Har så ont att jag knappt kan gå. Måste lugna mig lite.

2 kommentarer:

  1. En liten fundering.. Som en "present" när du är klar eller till något delmål skulle du skaffa dig en ny hårdare säng! Eller i alla fall en hård madrass. Tänk vad skönt om du kunde sova hela natten i din säng istället för att behöva vakna och byta! Viktnedgången + ny säng skulle nog göra under för din rygg!

    SvaraRadera
  2. Emma: Det är inget fel på min säng eller madrass, har en Tempurmadrass som jag inte kan vara utan någon längre tid. Grejen är den att jag alltid sover på mage, och har jag ont i ryggen (på ett visst ställe) så är det inte bekvämt. När jag har gått ner mer och ischiasen är helt borta, då kan jag börja sova på rygg och på sidan igen, DET kommer att hjälpa. Ischiasen är borta när jag går, men inte när jag ligger med benen utsträckta på rygg.

    SvaraRadera