torsdag 18 december 2008

Depp-siffror

Godmorgon alla morrontrötta. Själv vaknade jag kl 4.... på soffan. Satt och chattade med Soulsister på msn igår ett bra tag, sedan skulle jag kolla lite TV. Fullt medveten om att jag skulle somna satte jag i alla fall TV-timern på 60 minuter och lät bli att tända levande ljus. Jag tror jag somnade på en kvart...

Veckovägning idag. Blä. +1,8 kg sen förra torsdagen. Totalt +2,4 kg sen upptrappningen började. 2 veckor kvar till helfart igen. Ser både fram emot det och inte. Positivt med helfart är att viktminskningen kommer igång igen (om den inte gjort det tidigare), jag får mer tid till allt annat (katten vad mycket tid det tar att handla, laga och äta mat!) och jag slipper fundera på vad jag skall ha till lunch/middag hela tiden. Negativt med helfart är först och främst de första 5 dagarna då jag vet att jag kommer att må skit (men jag har lagt det så att jag har semester då), jag blir mycket mer osocial än vanligt då jag undviker att gå bort osv. när jag bara dricker pulver och så är det ju ganska tråkigt med helfart.

Måtten (nästan alla) hade i alla fall minskat lite idag, så vissa mått är mindre än innan upptrappningen och andra är samma eller bara lite högre. Alla mina mått ökade ju förra veckan, det var inte heller så kul.

Igår trotsade jag min trötthet och duggregnet och gick till hälsokosten som numera är mitt postkontor och hämtade ett paket från Ellos. Själva promenaden tog 2 x 20 minuter, så det var inte så farligt, men det är en fruktansvärt tråkig väg att gå dit. Bara gå utefter en jättetrafikerad väg, så det är bilar, bilar och bilar överallt. Ingen trevlig natur där inte. Handlade lite smått på Hemköp när jag ändå var där, bland annat Surimi (crabfish) i lake. Det är mums. När jag kom hem packade jag upp mina 2 nya pyamasar i storlek 46/48 och jag tänkte med en gång att kommer jag i dem så blir jag impad av mig själv. De såg så himla små ut, alla mina gamla pyamasar är 54/56. Jag bytte genast om och tog på mig den ena. Passade perfekt! OK, tröjan var lite tajt men inte så att det var obehagligt. En pyamas skall ju inte sitta för tajt, men denna var OK. Nu kan jag slänga några av de större, utslitna pyamasarna. De 2 nya hade långa armar och långa ben, precis som det skall vara. Vill alltid ha det kallt i mitt sovrum så att gå och lägga sig med pyamas med korta armar och ben gör att jag fryser.

Idag blir sista dagen före jul som jag inte har några direkta planer, sen sätter det igång:
Fredag: Träna, kolla på nya vinterkängor på Din Sko (rea på gore-tex Ecco på Mölndals Centrum). Hinner jag så promenerar jag mellan XV och Mölndals C, annars blir det spårvagn.
Lördag: Göra mer julgodis att ge bort, förbereda lite inför jul. Ta en riktigt lång promenad i dagsljus!!
Söndag: Ta tåget till Borås och äta lunch med E från Stockholm som jag mailat till nästan varenda dag sedan början av augusti! Sedan promenerar jag upp till brorsan med familj och umgås ett par timmar med dem.
Måndag. Jobba. Handla inför jul.
Tisdag: Jobba. Handla resten inför jul.
Onsdag: Julafton. Mamma kommer.
Sen är jag ledig till och med den 6/1, det skall bli otroligt skönt!! 2/1 går jag ju på helfart igen, så de sista dagarna blir väl som i augusti, de spenderade jag i soffan för jag var så matt och yr. Som tur var så var det OS på TV då, nu får det bli DVD-filmer på min nya spelare.

9 kommentarer:

 1. Tråkigt att höra om det där om vågen, men det fixar du lätt snart =) Min har tyvärr också börjat peka lite uppåt, men jag vet ju varför också. Veckor sedan jag tränade nu.. Jag ska sätta igång med träningen så fort jag får tid igen =)

  Nä, det blir inte så mycket julklappar för min del heller. Mest till småsyskona som är runt 16-17.

  SvaraRadera
 2. Ge inte upp raring. På julafton kommer jag och äter upp all din mat, så den dagen kommer du att gå ner, garanterat LOL

  SvaraRadera
 3. Du är superduktig! Upp me huvet o var stolt över det du åstadkommit och de du kämpar så bra för!

  Har en fråga....TV timer????

  Ha en kanonbra dag
  kramen

  SvaraRadera
 4. Tackar för grattiset!
  Är dock sjuk men på jobbet ändå... så hoppas jag blir frisk snabbt!!

  SvaraRadera
 5. Malin: Våra vågar kanske konspirerar med varandra? :) Jag har också varit urusel med träningen, det visar väl sig nu.

  Mamma: Inte en chans. Det räcker till oss båda :)

  Soulsister: Tack, tack. TV-timer eller Sleep-timer, den stänger av TV:n efter ett visst antal minuter. Lite onödigt att den står på hela natten...

  Emma: Innan jag fattade vilken Emma... Min brorsdotter Emma fyller också år idag, 16. Skrev ett grattis på hennes blogg och glömde av att jag även skrev på din blogg igår. Emma har väl inget jobb??? Men nu fattar jag :) Krya på dig!!

  SvaraRadera
 6. Det är så olika hur mycket man går upp när man börja äta! Jag tycker att du ska lägga undan vågen och äta det du äter som verkar vara rätt. Sen innan helfart väger du dig på nytt.
  Ge inte upp! Jag är med dig hela vägen!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Stirra dig inte blind på vågen! Måtten hade ju ändå gått ner. =) Bra jobbat!

  SvaraRadera
 8. Förstår att det kan kännas lite jobbigt med vågens siffror, men tänk på att det är bara siffror - det viktigaste är ju hur man mår o hur de övriga måtten blev. Bara du inte ger upp nu när du har varit så himla duktig! =)

  SvaraRadera
 9. Ni behöver inte vara oroliga! Jag skall INTE ge upp! Det är bara jag som är lite "obsessed" vid siffror :)
  Tack så himla mycket för er omtanke! Tycker så mycket om er alla, ni och era kommentarer betyder så mycket, skickar här MASSOR AV KRAMAR!

  SvaraRadera