torsdag 25 december 2008

En slö Juldag...

Slöare morgon får man leta efter. Klockan är snart 11 och här sitter jag fortfarande i pyamas och morronrock :) Har ätit lite frukost, julskinka med senap och lite knäckebröd. Bröd är inte bra men det struntar jag i just nu.

Det var veckovägning idag, inte en bra dag att ha det på! Men jag är otroligt stolt över att jag idag vägde exakt lika mycket som förra veckan. Trots all julmat. Fast jag åt inte överdrivet mycket, men ändå.

Lite bilder från igår:

Vårt julbord. Mycket, men inte för mycket.

Min tallrik. Mycket, men inte för mycket.

Mamma skålar i julmust.

Jag drack också julmust (vi dricker light-julmust).

Vi började dagen (mamma kom redan 9.45) med varsin vört med skinka och senap. Första brödet på 5 månader, mums!! Sen kollade vi på Mamma Mia. Mamma som alltid somnar var klarvaken hela filmen och tyckte att den var jättebra. SEN somnade mamma och jag löste lite korsord och softade i en timme. Efter det var vi hungriga igen och började pilla med julbordet. Vi var väl klara strax innan Kalle började, och satte oss ner och åt och hade TV:n på i bakgrunden.

När Kalle var slut släpade jag ut en först motvillig mamma på en promenad. Efter 20 minuter avvek hon och gick hem, men jag fortsatte på vanliga rundan och var ute i 50 minuter. Det var jätteskönt ute, men förvånande få hus var upplysta. Ovanligt få som firade jul hemma i Eklanda och de som var borta hade inte ens sina julljusstakar tända. Lite tråkigt tycker jag.

När jag kom hem så gjorde jag fruksallad, som jag tyvärr glömde fota. Men den bestod av clementiner, äpplen, kivi, passionsfrukt, cashewnötter och russin. Mamma vispade massa grädde som hon åt till. Sen kollade vi på filmen PS I love you. Vi har båda lyssnat på talboken, och det måste jag säga att det inte var många sekunder i filmen som var lik boken. OK, idén med breven fanns kvar, men inte hur Holly fick dem, staden hon bodde i eller nått annat var sig likt. Mamma somnade efter ett tag, men jag ville se hur filmen skulle sluta. Gillade faktiskt filmens slut bättre än boken.

Efter filmen åkte mamma hem, bussresan tar ju ändå nästan 2 timmar, så hon var inte hemma förrän 21.30. Lång dag för katten Simon att vara ensam, men grannen hade släppt ut honom några gånger. Mina katter uppskattade väl inte julen något speciellt, mer än att det för första gången på 5 månader fanns smör i huset! Det är mums det, tycker katterna. Annars är de väldigt svårflörtade när det gäller godis och annat, men smör går alltid ner. Cornelia, som inte gillar när folk är här, gömde sig i påslakanet i min säng. Det var svårt att ge henne smör där, har säkert hälften av det kvar därinne... Efter ett tag vågade de sig ut och kom fram och sa hej.

Hoppas ni andra hade en skön julafton! Idag blir det bara soft här, i morron åker jag med syster och systerson till Ellös på Orust, där Maritas mamma bor. Där finns då också pappa, Marita brodern, svägerskan och deras 3 barn. Det lär bli livat...

2 kommentarer:

  1. Låter som en toppendag och maten ser smarrig ut :)

    BRA jobbat och grattis till vägningen

    SvaraRadera
  2. Ohh vad mumsigt, de såg ju inte alls så ohälsosamt ut.. ett sunt och riktigt goooott julbord.. oh så avundsjuk jag är haha.

    SvaraRadera