fredag 12 december 2008

Årets enda julbord

Ikväll blir det julbord med jobbet, för mig årets enda julbord. Brukar bara gå på ett om året, det är alldeles lagom tycker jag. Är faktiskt väldigt tacksam för att jag skall gå tillsammans med massa folk som vet vad jag håller på med, inte en chans att något "otillåtet" slinker med på min tallrik! Bra!

Jag hade gått upp ytterligare 0,1 kg idag, gillar inte detta alls. I morgon skall jag lägga en dagslista i köket, och så skall jag väga precis allt jag äter under hela dagen och lägga till det på listan. Sen skall jag kolla på MåBra's site hur många kalorier det är. Jag kör ju samma mellanmål varje dag, och för lunch om middag är det bara proteinet som varieras. Kanske jag gör något fatalt fel utan att veta om det? Sen har jag fruktansvärt svårt att få i mig det sista kvällsmålet, det känns helt onödigt. Skall kolla om man verkligen måste äta det. Jag har aldrig varit annat än mätt innan jag äter/dricker kvällsmat, och jag vaknar och känner mig mätt. Ingen skön känsla. Känner mig som en spärrballong hela tiden.

Igår köpte jag färsk havskatt i fiskbilen som jag grillade när jag kom hem. Jag sa till tjejen i fiskbilen att jag skulle ha en bit som vägde 100 g då den var grillad. Hon skar ut 130 g och sen skickade hon med en extra bit gratis. Den blev katterna glad för, de var helt vilda. Jag har aldrig gett dem fisk, annat än burk-tonfisk, tidigare. De satt och sniffade i köket och jamade och var halvvilda medans deras fisk kokade i mikron. De tyckte att fisken var jättegod, men det gjorde inte jag. Jag håller mig till lax.

Börjar 7 idag, men jag skall ju inte träna i eftermiddag p.g.a. julbordet. Fast det blir skönt att komma hem en halvtimme tidigare så jag kan göra mig i ordning. Många skall "förfesta" lite på jobbet, och sedan ta bussen till Näset, och jag har lovat dem att visa vägen. Jag går på bussen hemma hos mig (en hållplats innan jobbet) och de hoppar på och följer med mig ända fram. Det är inte deras stadsdel, så de hittar inte så bra. Nu skall vi bara se om de klarar av att ta rätt buss vid rätt tid :)

Kul att så många "okända" har anmält sig till tävlingen!! Det känns lite mysko att det finns flera personer där ute som läser min blogg och vet nästan allt om mig, men jag vet inte ens om att ni existerar! Fortsätt att anmäla er, det är bara kul om det är fler som tävlar.

9 kommentarer:

 1. Hoppas du får ett riktigt trevligt julbord! Kunde inte maila igår, men lovar att maila ikväll och berätta varför.

  Vad gäller upptrappningen så kan det kanske vara så att du går upp i vikt för att du trappade upp fortare än den angivna veckan. Det är förmodligen bara vätska, du går säkert ner i fettvikt! Väg dig nästa gång på XV för att få se vad som hänt med vätska/fett. Jag tänkte göra detsamma på måndag när jag trappat upp en vecka. Då får du ju svart på vitt vad som händer!

  Ha en härlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Emma: Ingen fara. Som du vet har jag lite knappt om tid på fredagsmornar, så jag har problem att maila tillbaka då också :)

  Bra idé att väga mig. Skall dit på måndag för möte, då skall jag kolla.

  SvaraRadera
 3. Jag vägde mig efter en vecka och hade gått upp 0´3 % i fett men 0,9 i kg så det är mest troligt att det är vattnet som ökar. Sen sa de till mig att det är inte konstigt att man går upp eftersom kroppen ska vänja sig vid att äta mat igen innan förbränningen kommer tilbaka. Det som är viktigt är att man äter 1400kalorier per dag för då ligger förbränningen på topp.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det är bara att hålla ut - snart vänder vikten och måtten nedåt igen! Själv har jag precis lyckats komma över 15-kg-gränsen. =) Ha det så trevligt på julbordet.

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas du får ett underbart julbord där du njuter!
  Fall inte i fällan o börja väga maten. Enligt min konsulent ska vi öva på våra ögonmått och gå efter knytnäve och handflata! Är du jättemätt ska du minska dina portioner men äta alla mål för att hålla igång förbränningen!
  Du är min förebild, bara så att du vet!

  KRAM

  SvaraRadera
 6. Thean: Jag vet att det är viktigt att man får i sig alla 1400 kcal, det är därför jag har tvingat i mig sista pulvret trots att maten från middagen står mig upp i halsen. Jag har aldrig ätit efter klockan 18 tidigare, det är det som är mitt problem.

  Emma: Tack, jag skall ha trevligt även om jag inte äter så mycket. Grattis till delmålet!!

  Soulsister: Ja har kört på ögonmått, vilket jag är urusel på. Nu skall jag väga allt i morron för att se hur "off" mitt ögonmått är. Sen måste jag prata med min coach om detta med sena kvällsmål. Det kanske finns någon lösning som funkar för mig som inte innebär att man måste ha ett kvällsmål så sent som 20.00 (jag äter middag någongång runt 17.30-18.00 och är fortfarande mätt vid 20.00).

  SvaraRadera
 7. Tack för din kommentar på min blogg!
  Det känns gott att ha någon med sig.
  Lycka till i kväll.
  BantarUlle

  SvaraRadera
 8. Åh, vad gott med färsk fisk från fiskbilen. Det blev säkert katten överlycklig för =) Jag tror inte att du behöver oroa dig för att du gått upp lite under upptrappningen.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker inte du ska oroa dig för att ha gått upp 0,1 kg. Det är hundra gram, ingenting =) Vikten ändras ju över dan litegrann och beroende på dag i månaden också. Håll ut!

  SvaraRadera