onsdag 10 december 2008

Snart dags

Nu är det bara drygt 20 besökare kvar till tävlingen, så nu gör jag så här: Jag har kopierat ner alla bilder på halsbanden ni röstade på till en mapp på min hårddisk. Dessa mailar jag nu till Malin som får tala om för mig om det är något av dessa som hon inte kan tillverka till på måndag. Jag vet redan att det är ett hon har problem med, tyvärr det enda som fått två röster. Det var en ring på det halsbandet som inte går att få tag i längre. Jag kommer under dagen att lägga upp själva tävlingen, när Malin och jag har bestämt vilket halsband som blir vinsten. Då får ni vara med och tävla. Även "alla" ni som bara läser och aldrig skriver!! Tänk på att om ni inte använder halsband själv/gillar det halsband vi väljer ut, så kan man ju ge bort det i julklapp! Den som vinner halsbandet har det garanterat under nästa vecka.

Idag stod jag still på vågen, och det är ju bättre än att gå upp :) I morgon är det veckovägning och det ser inte ljust ut just nu... Sedan förra torsdagen är det +0,5 men så har jag ju börjat äta också.

Skall till sjukgymnasten nu på morgonen, måste be henne skriva upp vilka övningar det var jag skulle göra med gummibanden jag köpte av henne, har glömt av hälften... Ett av gummibanden luktar jättestarkt av gummi, och råkar jag vidröra läpparna efter jag har tagit i det så bränner det som katten i flera timmar. Kliar på händerna gör det också, så jag får ha vantar när jag tar i det. Inte kul.

För ca 2 år sedan började jag gå hos min pappas kusin som jobbar med akupunktur. Meningen var att hon skulle bota min allvarliga gräsallergi, men när hon frågade om besvär och så före första behandlingen, så berättade jag om min dåliga mage. Jag hade odiagnosticerad IBS, och hade jätteproblem med vad jag än åt. Hon satte nålar för detta, utan att tala om det för mig, och frågade mig efter ett par gånger hur det var med magen. Den var mycket bättre! Så trots att hon inte lyckades bota min allergi så blev livet oändligt mycket enklare, med en fungerande mage. Jag behövde inte alltid veta var närmsta toa låg, och jag kunde till och med, för första gången på säkert 10 år, äta röd lök! I vilket fall som helst så har jag gått hos henne var tredje månad för att underhålla min numera fungerande mage, och nu när jag började äta tänkte jag att den skulle slå bakut. Men icke. Så när jag gjorde min middag igår, med stark röd curry paste på laxen och massa vitlök i kesellan, så tänkte jag att den skulle bli kass. Men icke. Fattar ni vilken frihet det är att kunna äta massa starka saker helt utan problem? Älskar vitlök och chili och red curry, åt dem förut också men blev straffad nästan med en gång...

4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att helt plötsligt kunna äta saker och ting. Jag har varit jättejätte allergisk mot mjölk de senaste fem åren och nu är det som borta (fast håller mig fortfarande än del till soja och laktosfritt). Det är så himla skön känsla att kunna äta saker och ting.. =)

  SvaraRadera
 2. nu skrev jag här för i de övre var det ju tävlingen!

  jag hittade din blogg för några dagar sen genom google. du ger mig så otroligt mycket inspiration och du är så otroligt stark!!! men har man bestämt sig så har man ju. och man SKA orka hela vägen också för tänk hur lycklig man blir sen. jag försöker också gå ned i vikt och hos dig hittar jag min inspiration för dagen.

  tack för att du skriver och lycka till med vikten. du kommer bli snyggast på beachen!

  SvaraRadera
 3. OJ! Själv har jag alltid tänk att akupunktur är sånt där "humbug" som inte fungerar måste jag erkänna.... så detta var roligt och överraskande att läsa!

  SvaraRadera
 4. Malin: Röd lök har jag verkligen saknat, och det är skönt att inte behöva gå på toa så fort man har ätit nått :) Men mjölk och mjölkprodukter, som jag har blivit överkänslig mot under senare år, avvaktar jag med ett tag till. Lite kesella till laxen går bra, men en tallrik yoghurt väntar jag med.

  Anonym: Tack så mycket! Just nu känns det som allt går emot mig (går ju bara upp) och att jag inte alls är någon inspiration, så det värmer.

  Sofia: Eftersom hon inte talade om för mig innan att hon satte nålar mot min IBS, så tror jag också på det. Allergin däremot var alldeles för svår att sätta nålar mot. Sen gör det ju inte saken bättre att jag är allergisk mot (och äter tabletter för) mina katter som jag umgås med varje dag. Jag är alltså alldrig fri från allergener och därför svårbotad.

  SvaraRadera