Frukost: Persikopulver med psylliumfrön.
Mellis: Ett litet äpple och ½ dl osaltade cashewnötter.
Lunch:
Grillad kyckling penslad med soya och vitlök, kokta morötter och kokt sparris, grönsallad bestående av massa olika salladssorter, solrosskott, champinjoner, tomater och gurka. Till det Xtravaganza-dressing.
Mellis: ½ Xtravaganza bar.
Middag:
Grillad lax med "red curry paste", lättkesella med vitlök och franska örter, grönsaker samma som på lunchen.
Kvällsmat: Blir en kopp med varm Xtravaganza choklad toffe.
Låter väl gott? Så enkelt att laga. Jag var på lunchen hemma 12.09 och 12.23 satt jag vid bordet med nygrillad kyckling och nykokta grönsaker. Gjorde faktiskt en stor bytta grönsallad i morse, så den slapp jag skära.
Kan någon förresten hjälpa mig med hur många gram "en knytnäve varma grönsaker" respektive "en handflata vattenrika grönsaker" är? Någon annan XV:are som har en aning? Har så svårt med ögonmått... Förresten borde det väl vara "en hand vattenrika grönsaker"...? En knytnäve är ju annars mycket större (samma basyta men mycket högre) än en handflata... Funderar jag kanske för mycket? Kan man få för mycket grönsaker??
GÖTT!!!!! tycker morsan
SvaraRaderaDu får komma hit och smaka någon gång!
SvaraRaderaKram dottern
Vad smaskig laxen såg ut =) Grillen verkar ju vara jättebra som du köpt, en sån ska jag skaffa mig när jag inte längre är fattig student =)
SvaraRaderaJag tror inte just grönsakerna har så stor betydelse i detta fallet, om det är en handfull eller en knytnäve. Dela in tallriken som på bilden i XV-manualen och följ den istället. Män har större händer, men behöver mer mat sa min konsulent...
SvaraRaderaFör min del behövde jag dra ner på mina portioner, så jag måttade på ett ungefär grönsaker och kött efter mina händer. Nu har jag rätt bra koll på hur mkt jag ska äta, råkar jag ta för mkt säger magen ifrån, för man orkar inte lika mkt :)
Kämpa på, du är jätteduktig! O ja, det ser smaskens ut!
KRAM och tack för dina goa kommentarer inne hos mig
Malin: Ja, det var verkligen ett bra köp! Det finns ju massa som är billigare än denna (min kostade nästan 900:-), men den har några saker som inte de billigare har:
SvaraRadera* Man kan ha bottenytan rak eller lutande framåt. Lutar den framåt så rinner t.ex. fett ut i en droppskål.
* Man kan ha locket stängt, lite öppet, mer öppet eller helt uppfläkt. Då kan man grilla på båda ytorna.
* Man kan slänga grillplattorna i diskmaskinen
Soulsister: Jag vet inte om jag äter för mycket grönsaker eller ej, men jag är bara lagom mätt när jag ätit klart, inte proppmätt. Så det är kanske lagom för mig.
SvaraRaderaDina maträtter ser ju sååå goa ut :-) Tar du från boken eller har du så bra fantasi själv? :-)
SvaraRaderaKram!
Jag tycker förresten det ser ut på bilderna som att du har för lite sallad, proteinet och de varma grönsakerna ser ut att vara lika stora som de vattenrika grönsakerna? Men det kanske är bilden som luras.
SvaraRaderaDet där såg smaskigt ut! Vad fina bilder du har tagit! Tack för allt ditt stöd och de trevliga kommentarerna i min blogg!
SvaraRaderaThean: Fantasi och fantasi... jag har ju inte gjort något med kycklingen eller laxen. Resten är ju bara grönsaker. Men gott var det :) Angående proportionerna så kan jag ha gjort fel, eller också är det en synvilla. Salladen är mycket "högre" än det andra... Skall kolla i morron.
SvaraRaderaSara: Tack själv :)
Jag blir inspirerad av dina tallrikar :-) Jag vill också ha snygga tallrikar!
SvaraRadera