lördag 13 december 2008

Tvåhundrade inlägget...

Oj vad jag har tjötat i 200 inlägg nu. Någon som orkar läsa???

Idag har jag vägt allt jag ätit, och när frukost, mellis och lunch var avklarade (halva dagen) så låg kaloriantalet på 620. Eftersom frukost = kvällsmat och lunch = middag och skillnaden mellan mellis på fm och em är att mellis på fm har fler kalorier (äpple och nötter på fm, ½ bar på em) så vet jag nu att jag inte äter för mycket. Alltså borde mitt illamående bero på bönorna. Just nu mår jag inte illa och magen är inte som en spärrballong, men vi får se hur jag mår efter kvällspulvret. Mår jag illa då så är det inte bönornas fel utan att jag äter för sent och för mycket för mig (men inte för XV). Krångligt. Endast genom att testa mig fram kan jag få klarhet.

Jag har gjort julgodis idag, Musligott (se min receptblogg). Det stod ju inga proportioner, men jag blandade lite hej vilt av solrosfrön, cashewnötter, mandlar, russin och lätt-musli. Använde 2 mindre mörka chokladkakor och resultatet blev nog bra (har inte smakat). Smakade dock på "smeten", men MYCKET mindre än vad jag hade smakat i "mitt tidigare liv". Bara det är bra :)
Skall inte skära upp godiset förrän det är dags att ge bort det, då blir det för lätt att bara smaka en bit. Tar kort och lägger upp på andra bloggen när de är uppskurna.

Julkorten är skrivna, det fattas några frimärken, men det fixar jag i morron. Har en del kort till Norge, och sista dagen att posta dem är i morron, så då åker de svenska med.

Annars har jag varit lat idag. Ingen motion alls. Fy Lena!! Pappa var här med en ny DVD-spelare som han köpt på uppdrag av mig, det är inte så lätt för mig att ta mig till NetonNet på helgerna då det inte går några bussar dit. Ca 30 min promenad efter lång busstur, och att då bära på en DVD är inte något jag ville göra. Pappa och Marita åker förbi på motorvägen utanför varje gång de skall till eller från Maritas mamma på Orust, där de bor halva veckorna ungefär. Så det löste sig ju smidigt. Skall snart ta på mig pannlampan och försöka koppla ihop den med TV:n. Skulle vara kul att se en film ikväll, har massor som jag inte sett.

Nu skall jag inte tjöta mer.... Ha en skön Lussekväll!! Missade lussetåget på TV i morse, så jag har inte sett en endaste Lucia.

2 kommentarer:

 1. Skönt för dig att du vet att det inte är kalorierna som spökar, får hoppas att det blir bättre om du inte äter bönor.

  Jag pluggar ekonomi, tredje året, men läser just nu även en kurs på magisternivå som det ställs höga krav på. Har ungefär ett år kvar nu =)

  SvaraRadera
 2. Duktiga du! Ser fram emot att få se bilderna av godiset! Själv kommer jag inte göra något i år, har inte karaktär nog att avstå från att smaka, så då låter jag helt enkelt bli :) Det är ju knappast så att huset kommer vara utan gotter haha.

  Ha de bäst
  kram från mig

  SvaraRadera