lördag 10 januari 2009

Bättre idag

Godmorgon! Efter att ha spenderat hela gårdagen (från lunch) slöandes/sovandes i soffan mår jag idag mycket bättre. Jag är fortfarande väldigt trött (i kroppen) och har ont i örat, men det värsta är borta. Slapp åka till apoteket igår för att köpa näsdroppar, ringde min trevliga granne som jobbar på apoteket, så hon köpte med sig näsdroppar till mig. Somnade väl på soffan vid 20-tiden och vaknade strax efter midnat, jättepigg. Satt uppe till 4 och läste bloggar, spelade spel och löste korsord... Sen gick jag och la mig och läste en stund innan jag somnade om och sov till 7.30. Nu har jag duschat och mår som sagt mycket bättre.

Vägningen i morse var spännande. Skulle jag ha kommit ner till -30? Nä, det spelade ingen roll hur många gånger jag ställde mig på vågen, den stannade på -29,9.... Men det bådar gott för morgondagen :)

I helgen skall jag ta det lugnt. Jag har ställt in dagens besök hos mamma, skall hålla mig inne och verkligen kurera mig. Är trött på att vara förkyld nu, det är 2 veckor sedan det började.

Ha en skön helg! Förresten, är det någon som vet något om rött te? Ifall det innehåller socker? Drack ett jättegott rött te med smak av kaktus och apelsin hos J & M i tisdags, hade tänkt köpa det, men inte om det innehåller socker... Saknar att dricka te på fikarasterna på jobbet (måste ju ha mjölk när det är svart te).

PS. Angående länklistan med andra som kämpar med vikten (i vänsterkanten av bloggen): Så fort jag hittar någon ny viktblogg, eller någon kommenterar här som jag inte sett tidigare, så lägger jag upp dem i listan (efter godkännande från personen i fråga). Men jag tar också bort sådana bloggar som inte uppdaterats på 2 månader. Någon begränsning måste det vara, annars kan listan bli hur lång som helst... Vet du några andra bra viktbloggar, tipsa mig gärna. Har du en egen men "smygläser" här utan att ge dig tillkänna, gör det så att din blogg också hamnar på listan! Ju mer vi kan peppa varandra, desto bättre går det!

12 kommentarer:

 1. Vad härligt att du mår lite bättre idag =) Det där med vågen är knepigt, men du lär ju klara . 30 kg imorgon. Det är verkligen en stor prestation.

  SvaraRadera
 2. Hey! Jag har kommit tre dagar in på min xtravaganza helfartsdiet. Helt sjukt duktig är du som klarat dig så långt! Har du några tips såhär i början man kan tänka på? Tex om man är jättehungrig på kvällen?
  Keep up the good work!

  SvaraRadera
 3. Malin: Jag tar det i morron!! :) Hoppas jag...

  Katie: Välkommen hit! Det finns egentligen bara 2 tips om du är hungrig: dela påsarna och "ät" flera gånger om dagen samt drick mer vatten! Lycka till med pulvringen! Lägger till dig i min länklista om det är OK.

  SvaraRadera
 4. du får absolut lägga till mig!
  tänkte fråga om du har ätit omega-3 tabletter och psyllium frön? Och hur mkt ska man äta varje dag?

  SvaraRadera
 5. Katie: Ja på båda. 2 msk psyllium (eller linfrö) som du blötlägger i lite vatten ca 15 min. Blanda det sen i din drink. Jag gör det alltid på frukosten. Omega 3 äter jag faktiskt ungefär dubbelt så mycket som det står på burken, det är bra för oss. Jag kör Friggs och tar 4 kapslar om dagen, också till frukosten.

  SvaraRadera
 6. hehe bra att ngn har koll :) var bara ett litet stavfel, bra att du sa till! och nu är även tidszonen ändrad! Tack :)
  Tänkte att, eftersom jag pluggar rätt oregelbundna tider, äter jag lite blandat...Frukosten brukar bli lite blandade tider, men annars håller jag de resterande målen rätt bra. :)

  SvaraRadera
 7. Imorgon är du helt klart -30 kg!
  Det var en jättera idé med länk listan. Om man inte tar bort de som inte uppdaterat på ett tag så kan listan bli hur lång som helst.
  Orientbutiken ligger på Alekärrsgatan 10 vid Allelyckan efter Gamlestaden. De har även Willys och ÖB där.

  SvaraRadera
 8. Rött te innehåller inte socker! Sen om det finns "blandningar" ute i handeln som är annorlunda vet jag inte. Men det te i lösvikt vi köper hos kineserna nere på torget innehåller INTE socker. Gå in i en välsorterad butik och fråga vettja!
  Va bra att du mår bättre

  KRAM

  SvaraRadera
 9. Bra att du tar det lungt! Det är bästa för förkylningar, på måndag är nog i matchform igen, som man brukar säga. Ingen koll på rött te, jag dricker mest grönt. Du kanske ska kolla med xv om du kan ta något slags vitamintillskott, för att undvika vinterns förkylningar menar jag. Själv tar jag mivitotal och det tycker jag är jättebra! Det är socker, jäst och glutenfritt.

  SvaraRadera
 10. en sak till! Hur mycket ska man träna i början? Räcker det med promenader, eller vad är "lagom"?

  SvaraRadera
 11. Hej. Rött te är jättebra att dricka eftersom det inte är vätskedrivande och inte innehåller koffein. Finns massa goda röda teer på ex Kahls.

  SvaraRadera
 12. Soulsister: Skall gå till en jättebra tebutik i morron och kolla.

  Sofia: De brukar säga att pulvret i sig innehåller allt vi behöver och att man är mer motståndskraftig när man dricker det än om man äter vanligt och tar vitaminer bredvid... Men jag vet inte om jag tror på det nu.

  Katie: Träna det du orkar. När jag började första gången i augusti så var jag så svag i början att jag bara orkade promenera. Denna gången har jag varit starkare trots att jag är förkyld.

  Anonym: Gillar inte te utan mjölk, men rött te går an. Frågan är om smakämnena innehåller socker, men det borde de väl veta i en välsorterad tebutik. Skall kolla i morron.

  SvaraRadera